СЕПТЕМВРИЙското дете,вече гука,папа и расте!

• 25 134
  • 697
  •   1
Отговори
# 465
*Мирка*:
Много ти благодаря за отговора. Пъпчиците по личицето не ме притесняват толкова, но по главичката започнаха да й се появяват освен малки червени пъпчици и няколко по-големи с бяло връхче. Утре ще викам лекар да ни види вкъщи. Дано всичко да е наред, а да ми каже и за пъпчето, че е изпъкнало и то ме притеснява.
А какво ти е мнението за д-р Масларска? Понеже сега съм при майка ми в Плевен, но след 2 седмици се прибираме в София, бих искала да си имам някой лекар освен педиатъра, на който мога да се обадя при нужда и да разчитам. От тук ми препоръчаха д-р Масларска и мъжа й и затова ще ми е интересно да споделиш мнението си. 

# 466
След много размисъл реших да си взема и аз слинг, но изобщо не знам дали ще се справя с него.
Харесах си този модел:  http://www.matatama.com/krastosan-sling
Много ще съм ви благодарна ако споделите мнението си относно слинговете, защото бих искала тази седмица да си поръчам.
Благодаря ви.

# 467
Gergan_ka, на мен тези увиващи слингове и шал слингове ми се струват твърде неудобни и тесни за бебето.
Аз си взех такъв. Много удобен и лесен за ползване.
Ето и клипче: http://www.youtube.com/watch?v=cUDALTqGqdY

# 468
Здравейте мамчета, чета ви редовно, но все не остава време за писане, особено след като моята девойка иска постоянно на ръце. И тук идва моя проблем, ако някои се е сблъсквал да помогне от седмица може би тя не спи повече от час през деня и постоянно иска на ръце изобщо не иска да лежи в кревата, кажете нормално ли е за бебе на няма и месец да не спи по цял ден, апрез ноща се буди в 3 и после в 6, но след 3 съня някак е неспокоен??

# 469
  • София
Здравейте маминки!
Не знам как успявате да следите форума, при мен няма свободна минута.
Aila, Mimmsat, secret girl, имам нужда от съветите ви отностно кърменето.
Бях разказала за своята драма по-рано. Aila, благодаря ти за отговора, сега да продължа.
Александра се роди 2,850 на 15 септември. Преди точно 3 седмици ни изписаха 2,810кг. В момента бебето е на 3 седмици и половина, на 25 дни и тежи около 3,400кг.
Започнах да я кърмя още в родилното, но не се цедях редовно, за да не предизвикам свръхлактация. Няколко дни по-късно кърмата ми намаля (или поне на мен така ми се струва) и от тогава е все така. Пробвам всякакви методи, за да увелича количеството, но нещо не ми се получава. Не ми се смейте, но ям орехи, пия вода в промишлени количества, сок от моркови, бирена мая, Омега 3-6-9 мастни киселини и коластра от крава на таблетки.  
Храня бебето на около 3 часа средно 7 пъти в денонощие, т.к. през нощта прави малко по-дълги паузи. Тя яде сравнително бавно и често заспива на гърда. Отначало я претеглях преди и след всяко хранене, за да установя точно какво количество изяжда, но всеки път, когато виждах, че е изяла 40 или 60 гр. например, изпадях в истерия, че кърмата ми е малко и не мога да си нахраня детето. Преди седмица спрях да я меря, за да си спестя част от нервите.
През нощта бебето се буди 1 или два пъти в зависимост от това колко и кога е яла за последно вечерта преди нощния сън.
Аз се изцеждам след почти всяко хранене. Проблемът е в това, че се храним от 45 минути до час, след това я уригвам и докато я приспя (ако изобщо успея, т.к. не спи много) вече са минали 1,5-2 часа от началото на храненето. Изцеждам се чак тогава с притеснението, че няма да има достатъчно време до следващото хранене да се събере достатъчно количество кърма и понякога точно затова пропускам цеденето.
Ето как протича един наш ден:
Обикновено, сутрин в 7, след като бебето се е нахранило само от едната гърда, изцеждам от двете общо около 80-90 мл.  В 10 ч. бебето яде от двете гърди и често пъти след това спи спокойно . В 13ч. я храня от двете гърди, но след това бебето остава неспокойно, плаче и не може да заспи. Често пъти и давам да си похапне от гърда след около 1,5-2 часа от началото на последното хранене и чак тогава се успокоява. От 16:00ч. нататък я храня и от двете гърди, но явно количеството значително намалява, защото детето плаче неистово, дере се, гласа и дори преграква. Понякога я дохранвам с изцедената от сутринта кърма или в редки случаи с АМ, ако е изяла изцеденото на някое от предишните хранения. Ако не я дохраня, мислейки си, че проблема е в коликите, а не в глада, детето реве до посиняване и накрая заспива от умора точно преди часа за следващото си хранене и от там нататък режима съвсем се разбива. Сигурно е странно, но аз наистина не мога да различа кога и защо плаче, от глад от колики или от нещо друго.  
Въпросите ми са: Какво количество средно трябва да изяжда бебе на 25 дни (т.е. през четвъртата седмица) и какво е количеството кърма за едно денонощие, което трябва да се приема?
Днес реших да се изцеждам преди всяко хранене и да и давам изцеденото, за да видя колко кърма произвеждам за едно денонощие. Сега се цедя на три часа. Въпросът ми е: ако се цедя на всеки 2 часа ще увелича ли лактацията и  има ли сериозна опасност бебето да откаже да суче от гърдата след хранене с шише в продължение на 2-3 дни.
Имам и още въпроси, но бебето реве и сега ще спра до тук. Предварително ви благодаря!

# 470
Ох, писах, писах, а ми е била изтекла сесията Close

Gergan_ka, аз имам слинг-шал. Първия месец изобщо не можахме да го ползваме, защото беше прекалено топло. Пробвахме го отново преди няколко седмици в поза - бебка е обърната към мен, изправена, главичката й се подпира от част от плата - имам снимка в албума. Ето и едно видео http://www.youtube.com/watch?v=JG41ZG-IbCA. Тук бебето е по-голямо и е по-лесно за поставяне, защото не трябва да внимаваш за главичката. Аз три пъти излизах с него, но мъжът ми ми помогна да я сложим вътре. Но ако се упражнявам, ще се науча и сама да го правя. Недостатъкът е това - по-сложното връзване и поставяне. Но пък опората за гърба и кръста е най-стабилна - много равномерно е разпределена тежестта. Тясно е наистина, както каза baby_doll , но това на бебето много му харесва - да е плътно до мама. Почти всички бебета харесват да бъдат носени по този начин. Но ти си проучи и другите видове, и прецени какво е важно за теб.

Момичета, да питам тези от вас, които са по-наясно с църковните ритуали и какво е прието да се прави около тях. Имам предвид следната ситуация - ние живеем в София, а кумовете ни, които ще кръщават Дара (един от тях предполагам), са от Благоевград, (от където е и майка ми, и имам баба там). Та аз си мислех, че е редно ние да отидем до там за кръщенето, което изобщо не ми пречи - ние и без това сигурно щяхме да ходим. Но свекърва ми като разбра и каза, че кумовете идвали при бебето, а не бебето да ходи при тях. Но не ми се иска да ги карам цялото семейство да идват до София - това са разходи и време. Но кумата ми е на "ти" с тези неща, та може и тя да си мисли, че трябва да дойдат, де да знам... понеже не сме обсъждали никакви подробности още. Но и нея ще си я питам директно.

# 471
Добро утро мами Simple Smile
Идвам с добра новина Simple Smile
НАМЕРИХ РЕШЕНИЕ НА КОЛИКИТЕ Simple Smile и ще го споделя с вас Simple Smile
От почти година преди да забременея знам за една торбичка с черешови костилки която си купих от магазини DM. Сега когато започнаха коликите давам капки еспумизан и Lefax (донесоха ми ги от Германия, но са еквивалент на еспумизана). Намаляват коликите, но не изчезват и понякога Доли не може да заспи. Тогава се сетих за торбичката. Слага се за 5 мин във фурната на 120 градуса. После и я поставям на коремчето и след 10-20 мин е заспала Simple Smile
Не съм предполагала, че ще има такъв ефект.
Препоръчвам ви ги, за да имате спокойни нощи Simple Smile
Вчера имахме запек и с него се преборихме Simple Smile Използвах термометър ректално и след половин час резултата беше пълен памперс Simple Smile
Иначе при нас всичко е наред. Доли е спокойна. Вчера изпълнихме първата месечинка и дори имахме торта Simple Smile В четвъртък сме на консултация и се надявам всичко да е наред.
Имам един проблем с чието решение за сега не съм се справила. От два дена устичката и е побеляла. Почиствам с вода след всяко ядене (лъжичка), а сега и със "Зайчето на мама" на MAM, но нямаме много голям успех. Не виждам афти, а само голямо побеляване, нямаме проблем с яденето и явно за нея за сега положението не е дискомфортно, но аз се притеснявам. Някой от вас дали е имал подобен проблем, който да е разрешил ? Ще съм благодарна за всеки отговор Simple Smile

# 472
  • Варна
 Добро утро мами, почерпете се за здравето на моя съпруг юбиляр  party023 cook beer3 newsm59 
Лек ден на всички  newsm47

# 473
  • София
Gergan_ka, аз имам 2 слинга - Слинг Лана с халки "семпъл" и Dee Dee слинг Вторият ми е по-удобен, защото по-лесно се регулира, а и не е толкова голям и за миньонче като мен е перфектен. Докато мъжът ми предпочита първия. Така че сме си ги разпределили.  Wink Засега не ми тежи и не ми натоварва кръста. Но с Ивана си спомням, че вече към 9 мес. ми беше доста трудно да я нося в него. За мен обаче по-важно е да мога бързо да се оправям с поставянето му, защото нямам търпение, а и нужната сръчност за слинг-шал и затова избрах по-опростения вариант.
Иначе с 2 ръце съм за слинга.  Peace За мен е незаменим помощник. Изобщо не знам как бих се оправяла без него. Малкият като е буден иска да се гушка и почти не му се стои сам в шезлонга или на леглото. А така гушнат в слинга бързо се унася и пак заспива, а мама може да си свърши някаква работа, да поиграе с кака, или както сега - да попише във форума, защото и двете ми ръце са свободни.
Питаш и за д-р Масларска. От краткия ми допир с нея мога да кажа само прекрасни неща - страхотен специалист, на който може да се довериш за здравето на най-милото си, но също така и невероятен човек, отдаден на 100 % на работата си, мила и внимателна към малките. Peace  Ето тук в темата за Токуда, след моето мнение още 2 момичета за дали отзиви за нея.
TanitaDanaia благодаря, че сподели за торбичката с черешови костилки. Още преди да родя си я бях набелязала в ДМ. Никола няма колики, само понякога го наболява коремчето, като не може да се изпръцка, но пък защо да се мъчи дори и толкова детето. А ДМ ми е един от любимите магазини и скоро ще трябва да ходя да зареждам, че са ми посвършили нещата.
А ето и още един подобен вариант на тази торбичка - http://sladurite.com/product.php?ProductID=521. Направена е като играчка от плат, а пълнежът е от овес.

# 474
baby_doll, Люляк, *Мирка*: много ви благодаря за отговорите и изказаното мнение. Относно слинга, ще проуча още малко и до края на седмицата или трябва да съм го взела или поне да съм решила кой точно ще е.
Люляк, *Мирка*: завиждам ви за постовете - толкова подредени, толкова конкретни. Аз или все нямам време да направя нещата толкова перфектно, или се изнервям, че не мога точно така...затова много ми е приятно да ви чета, без значение точно за какво се отнася самия пост.
Приятен и усмихнат ден на всички  Hug 

# 475
Люляк, за кръщенето - аз като ставах кръстница на детето на мои приятели, отидох, където те си бяха избрали да е - в Рилския манастир. Но не мисля, че има някакви строги порядки.  Питай кумата и решете кое е по-удобно за всички.

TanitaDanaia, добре, че ми напомни за тази торбичка с костилките - и аз се сетих, че я гледах в DM, преди да родя и мислех да си купя. Сега ще взема. Александър няма силни колики, но се случва вечер да го боли коремчето и да е нервен.

# 476
Минавам да ви поздравя и да пожелая лек ден  Heart Eyes!Дано е и малко по слънчев следобед за да поизлезем  Heart Eyes!

# 477
Здравейте и от нас Hug

Kalinastamatova - Да ти е жив и здрав рожденника, дълги години да цари любов и хармония в дома ви Hug

Офффф така ме е яд вчера не свалихме долната част на количката от колата и сега имам само кош, а навън времето е супер за разходка и което е по тъпото, че мъжа ми не е в града да я донесе. #Cussing out

Честита месечинка на днешните ни рожденници newsm38

# 478
Момичета помагайте, който е ползвал капки био гайа, как се дават и по колко .Давах една седммица инфакол резултат нулев само се разлигавва устата  ипосле не може да захапе зърното 5мин.Купих тези био гайа но тя е на 12 дни може ли да и ги давам без да питам педиатърката  и по колко пише 5 капки преди последното ядене вечер

Последна редакция: пн, 11 окт 2010, 13:30 от Palmirka

# 479
Аз ги давам от 10-тия ден по предписание на педи по 5 капки преди предпоследното хранене обаче. Слагам ги на лъжичка и капвам няколко капки кърма поне на мен така ми е по лесно, защото те са мазни и остават по лъжичката инъче.

Общи условия

Активация на акаунт