Сколиоза при дете!

• 1 500
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте.
Личният лекар на детето ми откри, че има изкривяване на гръбначния стълб. Едното раменце е по-ниско от другото. Предстои ни преглед при ортопед.
Вие имали ли сте подобен проблем? Опасно ли е това за развитието на детето? Лекарят твърди, че е слабо изразено изкривяването, но трябва да се вземат мерки.
Възможно ли е изкривяването да е станало от неподходящо легло и ако спи  с по-голям човек от самия наклон детето да се е изкривило? Какви могат да бъдат причините, според вас?

# 1
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
не се притеснявай просто трябва да се вземат мерки навреме и да се проследява  с времето градусите на изкривяване.на мен също ми откриха и ми препоръчаха да ходя на лечебна гимнастика за да заякнат мускулите на гърба.не е нещо страшно само трябва да се вземе мерки за да не се наложи носене на корсаж което не е нещо страшно

# 2
Колко голямо е детето? Обикновено се получава в училищна възраст. Лекува се с лечебна гимнастика, ако е в лека форма.

# 3
Синът ми имаше в  лека форма
Диагнозата също я постави личната
После правихме снимка и консултации с ортопед
Ходихме на физиотерапия две поредни години
После пак снимка, и се оказа, че няма развитие слава богу
Каквото е станало обаче, е необратимо, но може да се направи нещо за да се спре развитието
На нас ни обясниха , че е вследствие на бурен растеж, костната система не смогвала да натрупа калций в достатъчни количества
По времето когато поставиха диагнозата, детето ми порастна с 7 см. за няколко месеца
Сега едното му рамо е леко надолу, почти не се забелязва, но това както писах е непоправимо

# 4
Оказа се, че нашата диагноза е сгрешена. Детето ми няма сколиоза и е напълно здрава. прегледа я д-р Тодор от клиниката по ортопедия към Медицинския университет.

# 5
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Браво!Ей големи некадърници има сред лекарската гилдия.Могат да ти изкарат акъла без да им мигне окото.

Общи условия

Активация на акаунт