Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век" ( Muhteşem Yüzyıl)

• 85 761
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
Анна, благодаря за линка към "Първа любов".  bouquet  bouquet  bouquet

# 376
  • В тъмната гора.
Tims Productions вече са готови да пуснат новия проект "Великолепния век" по Шоу тв през новия сезон.
В горния пост пише, че това ще стане през месец ноември.
Както знаете производител на сериала ще е Tims Productions -Тимур Савчъ, сценарист - Мерал Окай. Халит Ергенч в ролята на Султан Сюлейман, Небахат Чевре в ролята на султанката Валиде.
В проекта има заложена много история, изкуство и култура, ...все още не се знае и е любопитно кой ще приеме ролята на султанката Хюрем.
-------------------
Това е Ани.
Нищо ново.

# 377

Hello girls !    
Hello Anna ! Thank you for inviting me on this new topic !  
From Romania, I salute all of you and wish you a nice Sunday !

I will read and write with pleasure on the topic. I'm fan of Halit & Berguzar  
and "Binbir gece"  
and, as you all, I have no patience to see the new series with Halit.

A special dedication to Anna (as answer at your message at replay 7):

And one of my collages as dedication to all of you :

# 378
Welcome, Miki  newsm51 I hope you and Simona66 visit this topic often. Thank you so much for your collages   bouquet Heart Eyes

# 379
Мишел, много ти благодаря за превода на новината. Надявам се скоро да има повече за "Великият век"  newsm51  love001

Междувременно отново е излязло интервю в едно от хърватските списания. Оказа се че те са най амбициозни отностно вземане на интервюта и отпечатване на материали.

Halit Ergenc ekskluzivno za Extru: Sin mi je promijenio život (Синът ми промени живота ми)

http://www.nacional.hr/clanak/93565/halit-ergenc-ekskluzivno-za- … -promijenio-zivot

Ето и част от интервюто:

EXTRA: Вие с Бергюзар, дълго време криехте за връзката си дори и от близките ви. В кой момент вие престанахте да играете за пред камерата а показахте истинските си чувства?

- Пред камерата ние винаги сме артисти. В "1001 нощи" не може да видите нашите истински чувства освен може би на края. Онур и шехерезада са различни от Халит и Бергюзар. Да се прави такова сравняване не би било правилно.

EXTRA: Колко време ви трябва за да спечелите една жена? Упорит ли сте като Онур?

- Бергюзар е най-дългата и най-голямата любов на моя живот. В действителност не съм толкова упорит. Ако аз обичам една жена а тя не ме обича нищо не бих могъл да направя. Може да опитате но има една турска поговорка: Любов не се печели на сила. Това може да доведе само до лоши неща.

EXTRA: Какво харесвате най-много в Бергюзар?

- Тези дни това е чувството и за майчинство. Обичам да я наблюдавам като майка.

EXTRA:Вашият син е на 8 месеца. Как бихте се описали като баща? Сменяте ли му дайперите през нощта?

- Разбира се, щастлив съм да го правя! Къпя го, храня го, приспивам го, пея му. Обожавам сина си и обичам да прекарвам времето си с него.

# 380
Вече е ясно че Okan Yalabık ще играе ролята на Ибрахим Паша.

# 381
Здравейте  Hug Hug Hug
Много е интересно интервюто, Ани благодаря ти 
newsm51 smile3525  love001

# 382
БЛАГОДАРЯ  НА АНИ ЗА ИНТЕРВЮТО, А И ЗА ИНФОРМАЦИЯТА ЗА ОКАН.  bouquet  bouquet  bouquet

# 383
Лукреция, ако знаеш би ли ни разяснила кой е точно Ибрахим Паша?

А това е друго интервю от днес. Него обаче ще го преведа по късно.

Halit Ergenc: Rane koje nikada ne zacele...Рани които никога не заздравяват
18 Okt 2010

http://www.story.rs/vesti/svet-poznatih/11424-halit-ergenc-rane- … da-ne-zacele.html

# 384
На седемгодишна възраст Сюлейман е изпратен да учи природни науки, история, литература, теология и военно дело в училищата на главния константинополски дворец Топкапъ сарай. Като младеж се сприятелява с Ибрахим, султански роб от албански произход, който ще стане неговият първи велик везир и един от най-доверените му съветници.

Последна редакция: пн, 18 окт 2010, 20:22 от Лукреция

# 385
Сюлейман нарушава установената практика, когато издига двама роби на високо положение. Единият, Ибрахим Паша, е велик везир 13 години. Другият, пленена украинка, дъщеря на руски православен свещеник — Александра Лисовска, или Анастася Лисовска известна още като Роксолана и Хурем — става негова любима жена за изненада на империята и международната общност. От нея има една дъщеря (Михримах) и няколко сина — Селим, Баязид, Абдулаким (умира малко след раждането си) и Джихангир (с физически увреждания)

Поради конфликти за властта, очевидно подкладени от Анастася Лисовска, Сюлейман убива Ибрахим Паша (поддръжник на Мустафа, първородния син на Сюлейман, роден от прогонената му в изгнание първа кадъна Гюлбехар *Пролетна роза*) и го заменя с нейния зет Рустем паша. По-късно, очевидно вярвайки, че популярността му сред армията застрашавала положението му, убива и Мустафа, като по този начин дава път на един от синовете на Хурем.

Последна редакция: пн, 18 окт 2010, 20:26 от Лукреция

# 386
Великите везири на Османската империя
По времето на Сюлейман I (1520 - 1566)

Пири Мехмед паша – тюрк
Мактул Ибрахим паша - френк, убит
Аяс Мехмед паша - албанец или грък
Лютфи паша – албанец
Хадъм Сюлейман паша – девширме
Рюстем паша – хърват
Кара Ахмед паша - албанец, убит
Семиз Али паша – далматинец
Соколлу Мехмед паша – бошнак

Последна редакция: пн, 18 окт 2010, 20:48 от Лукреция

# 387
В книгата на Пабло Загребелни "Роксолана", Ибрахим паша е описан като най-близкия човек до Сюлейман. Бил е роб, по произход грък, женен за една от сестрите на Сюлейман- Хатидже. Под влиянието на Роксолана е бил издигнат от султана до велик везир /както е посочила Лукреция след Пири Мехмед паша/ и после пак под нейно влияние убит по заповед на султана. Интересно е описан в книгата и артистът ми се струва на външен вид много подходящ. Ето линк към книгата и главата за Ибрахим. http://chitanka.info/lib/text/3516/18#textstart

Последна редакция: пн, 18 окт 2010, 20:33 от jujja69

# 388
В книгата на Пабло Загребелни "Роксолана", Ибрахим паша е описан като най-близкия човек до Сюлейман. Бил е роб, по произход грък, женен за една от сестрите на Сюлейман- Хатидже. Под влиянието на Роксолана е бил издигнат от султана до велик везир /както е посочила Лукреция след Пири Мехмед паша/ и после пак под нейно влияние убит по заповед на султана. Интересно е описан в книгата и артистът ми се струва на външен вид много подходящ. Ето линк към книгата и главата за Ибрахим. http://chitanka.info/lib/text/3516/18#textstart

И още от там   http://chitanka.info/lib/text/3516/15

# 389
Добър вечер на всички обожаващи  Халит!!
Това, което аз знам за Ибрахим паша от книгата "Роксолана" е, че Ибрахим е бил бедно гръцко момче на име Георгиос от малко гръцко градче на брега на морето.Георгиос е свирел много добре на цигулка  /самоук/.Бил е откаран от Джафер бей в Истанбул за продаване.Момчето е било будно,красиво и природно интелигентно.За щастие е бил продаден на богатата вдовица-Ферух хатун от Маниса.Тази жена не е пожалила парите си за малкото гръцко момче,което вече се казва Ибрахим и е наела най-добрите учители за доброто му образование  и възпитание.
Бил е 17 годишен когато го  чува да свири 16 годишния  тогава "принц"Сюлейман.Оттогава са неразделни за дълго време.
Сюлейман е живеел в Маниса по нареждане на баща си Селим султан.Нататък историята продължава,което ще видим във филма,който очакваме с нетърпение.
Съжалявам,че се повторих, докато пишех вече беше поместено.

Общи условия

Активация на акаунт