За Топлофикация с "любов" ...

• 23 487
  • 334
  •   1
Отговори
# 75
  • Куциндрел
За 20 години Топлофикация не направи никакви оптимизации.
Все си мисля, че можеше да направи така, че блоковете да не са на общ топломер. Все някак може да се измисли.
Ама какво ли се чудя, то тук метрото тепърва се прави, а в други страни хората имат метро близо 2 века. Thinking

# 76
  • София
Е не разбрахте ли, че изродите така си процедират преди началото на отоплителния сезон, за да изрекеторат някое и друго милионче?? Wink

Споко, айде тоя разговор да го водим пак след месец, и да обменим мнения има ли РЕАЛНО спрени входове с неизрядни платци.
Представяш ли си,какви печалби прибират от сречен депозит.И в най-застреляната банка да депозират надвзетите  пари,поне 5% ще ги олихвят и ще си ги приберат в черната касичка.
Някой има ли информация,колко процента е лихвата при неплатени сметки?

# 77
Може и да е цинично, но е така - мнозинството от съкооператорите могат да решат етажната собственост да се откаже от услугите на топлофикация изцяло - тогава такива като мен ще си търсят ново жилище.
Навсякъде по света където има подобна етажна собственост отделните собственици не могат еднолично да решават такива проблеми като начина на отопление на кооперацията...
В Щатите, например, живях в блок, в който бе решено, че отделните собственици не могат да си монтират пералня в апартамента.

Да, ама българите искаме да става само това и само така, както на нас ни е удобно. Това закони, задължения, правилно и редно - бе глей си работата!

И като почнем за всеки проблем да даваме за пример Париж, Виена, Брюксел..., а удобно не забелязваме, че там никъде няма остъклени балкончета, изведени коминчета, скарички под съседските прозорци, развети гащи по терасите или мърляви дворове. И през ум дори не им минава на хората, че могат да оспорят решение на общината, на съседите, да не си платят задълженията и въобще да си правят каквото си искат. Тъпи са сигурно.

Не ме възмущава Топлофикация, много добре си се спогаждаме с нея дори - за средно 140 лв на месец през зимния сезон с нищо друго не мога да имам топла къща денонощно и топла вода без ограничение. Възмущават ме нагли съседи, които не си плащат с години и на практика крадат от мен.

Е не разбрахте ли, че изродите така си процедират преди началото на отоплителния сезон, за да изрекеторат някое и друго милионче?? Wink

Ами да го правят по-често тогава. Може пък на всички добре да ни се отрази събирането на някое и друго влачено от години милионче.

Последна редакция: ср, 06 окт 2010, 19:02 от птица

# 78
  • София
Не дълбай с длетото тънко моето сърце...
Парното ми е болна тема. Излезе че за 2-стайна панелка (3 души) миналия отоплителен сезон дължим средно по 130 лв. на месец. За настоящия са ни определили 160 лв.  newsm78 месечна вноска. Нито сме умрели от жега, нито си пълним басейн с топла вода, ама това е. Топлофикация си направи едно изравняване, след нея ФДР още едно върху първото и така... Във входа от 17 апартамента парно имаме 5... Много ме съмнява, че останалите ходят вкъщи с ръкавици и ушанки, ама как да ги проверя?

птица, не че ми е приятно да съм неизряден клиент, и сигурно не само на мен, но в случая просто ти извиват ръцете. Никога не знаеш какво точно ще ти сервират в края на отоплителния сезон, парното задължително поскъпва всяка година на 1 юли и така... Мога да дам тези пари, но смятам, че се изчисляват произволно и не се контролира кой пие и кой плаща. Може и на парижани да им идва наум да се скатаят от плащане на сметки, но се знае, че има механизъм да те принудят. А тук - ако някой не те пуска да видиш дали краде топло, кой ще го накара? Полицията ли?

Последна редакция: ср, 06 окт 2010, 19:27 от Cuckoo

# 79
Не дълбай с длетото тънко моето сърце...
Парното ми е болната тема. Излезе че за 2-стайна панелка (3 души) миналия отоплителен сезон дължим средно по 130 лв. на месец. За настоящия са ни определили 160 лв.  newsm78 месечна вноска. Нито сме умрели от жега, нито си пълним басейн с топла вода, ама това е. Топлофикация си направи едно изравняване, след нея ФДР още едно върху първото и така... Във входа от 17 апартамента парно имаме 5... Много ме съмнява, че останалите ходят вкъщи с ръкавици и ушанки, ама как да ги проверя?

А не допускаш ли,че другите се топлят на ток или дърва?

# 80
  • София

Допускам, разбира се, но едва ли ще им излезе по-евтино (не говорим за климатици). Дървата още не съм виждала, но в скоро време като нищо..

# 81

Допускам, разбира се, но едва ли ще им излезе по-евтино (не говорим за климатици). Дървата още не съм виждала, но в скоро време като нищо..

Ние имаме съседи на дърва,твърдят,че им излиза евтино, а у тях е сауна.С една печка в хола топлят целия апартамент,разтватят вратите. Топлят и нашия комин,който си е горещ зимно време  Grinning Не съм им платила обаче за страничния ефект  Laughing

# 82
mama otilia , нямам представа в кой град живееш, но тука цените на мазетата са същите като цените на апартаментите... Надали някой ще си купи стайче от 4 квадрата за 3000 евро, че да си складира дървата в него. аз лично не познавам никой, който се отоплява на дърва нито тук, където живея, нито в квартала на родителите ми. Факт е, обаче, че все повече хора се топлят на ток или студуват като кучета, защото им е по-евтино. Аз лично имам климатици, но не са изверторни и като спряха парното в газовата криза умряхме от студ, независимо, че работеха непрекъснато и сметката не беше никак малка. За момента не ми се инвестира в инвертори, а мразя студа и обичам, не обичам... с топлофикация сме свързани във вечна и нерушима дружба

# 83
mama otilia , нямам представа в кой град живееш, но тука цените на мазетата са същите като цените на апартаментите... Надали някой ще си купи стайче от 4 квадрата за 3000 евро, че да си складира дървата в него. аз лично не познавам никой, който се отоплява на дърва нито тук, където живея, нито в квартала на родителите ми. Факт е, обаче, че все повече хора се топлят на ток или студуват като кучета, защото им е по-евтино. Аз лично имам климатици, но не са изверторни и като спряха парното в газовата криза умряхме от студ, независимо, че работеха непрекъснато и сметката не беше никак малка. За момента не ми се инвестира в инвертори, а мразя студа и обичам, не обичам... с топлофикация сме свързани във вечна и нерушима дружба

Нашият блок е построен през 1970 година и мазетата още от тогава са си собственост на живущите,така че никой не е плащал 3000 евро  Laughing нали не мислиш,че всички сме новодомци в затворени комплекси

# 84

Споко, айде тоя разговор да го водим пак след месец, и да обменим мнения има ли РЕАЛНО спрени входове с неизрядни платци.
Представяш ли си,какви печалби прибират от сречен депозит.И в най-застреляната банка да депозират надвзетите  пари,поне 5% ще ги олихвят и ще си ги приберат в черната касичка.
Някой има ли информация,колко процента е лихвата при неплатени сметки?
10 % каза днес таксиджията, който ме вози.

Птица - не ми се влиза в излишни спорове. Само ще те замоля да попиташ първия срещнат инженер има ли грамче логика в изчислението на месечните сметки. Тогава можем и пак да говорим.

Както и какво точно трябва да се случи, за да има ПЪЛЕН развод с Топлото.

Всички апартаменти под мене дружно да се откажели и тръбите навсякъде да се отрежели??? Е щоооо???

И друго ми разказа таксиметъра, ма се чудя има ли смисъл въобще да го споделям тук.

# 85
mama otilia , за кой град и кой квартал става въпрос, че ми стана интересно. И къде си цепите дървата -  в общото помещение ли  Joy. Интересно ми е и какви са ви размерите на мазетата, че да успеете да съберете например 10 кубика дърва или и от тях се икономисва   Joy

# 86
Предходният въпрос не е към мен, но градове като Ловеч и Троян се топлят само на дърва.  Около блоковете е пълно с нарязани и подредени дърва.

# 87
Хубу де, ма в градове като Ловеч и Троян преобладават къщи, все пак. Аз де да почна да цепя, на петия етаж на предната или задната тераса? Нали ше ме чуят чак до НДК? Laughing

# 88
mama otilia , за кой град и кой квартал става въпрос, че ми стана интересно. И къде си цепите дървата -  в общото помещение ли  Joy. Интересно ми е и какви са ви размерите на мазетата, че да успеете да съберете например 10 кубика дърва или и от тях се икономисва   Joy

Става въпрос за София, блокът ни е малък,2 входа с по 4 етажа, мазетата са доста големи, не знам колко квадрата точно е нашето,но е около 10 някъде. Ние не се отопляваме с дърва,и не знам точно как стои въпросът,но съседите не ги цепят в блока,предполагам,че ги купуват нацепени.

# 89
  • София
Доказано е, че ТЕЦ е тай-изгодно отопление и подаване на топла вода.
Но на ССФ доходите явно са малки, че оревава форума за сметка от 130 лв през зимен месец.
Иначе, няма лошо да си го ползва и да плаща когато реши. Ми то нали има глупаци дето си плащат сметката всеки месец.... тя що да се пъне. Иначе се хвали, как се къпе по 2 пъти дневно.
Ама водата и я плащат другите.

Общи условия

Активация на акаунт