За Топлофикация с "любов" ...

• 23 475
  • 334
  •   1
Отговори
# 90
mama otilia , за кой град и кой квартал става въпрос, че ми стана интересно. И къде си цепите дървата -  в общото помещение ли  Joy. Интересно ми е и какви са ви размерите на мазетата, че да успеете да съберете например 10 кубика дърва или и от тях се икономисва   Joy

Цепят ги в междублоковото пространство. По-често обаче идват нацепени, а на "метровици"
Складират ги по етажите, в мазетата, в т.нар. мокри помещения в апартаментите си.

10м3 дърва мислиш че са бог знае колко ли?  newsm78

И като започнете да се търкаляте от смях- хем, не знаете, хем, ви смешно. Хахаха.

# 91
  • София
Мафани, бая са си 10 кубика.
В нашето мазе се събират преко сили 3 Simple Smile
/образно, защото не складирам точно дърва там Simple Smile/

# 92
Е то това, хапеме се помежду си кой на кого плащал сметките и кой повече плаща, тоя дет си е спрял парното студува и пак плаща или тоя дето се грее ама го е яд че грее и още некои...абе овчи народ....оня с Жакузито милиони ни ускуба и пак има доволни а и още не е в затвора е нема такава държава.  Нема да изпуснат кокала ония, Топлофикацията им снася парички цялата партийка ги поддържа тя , а па червените бабички нека се озъбят сега от студ.
Няма такова оформяне на сметки и наглост като топлофикацията. Дай Божке да фалират....и Техем Дедо Попе и Техем. Чувам как тече нещо в тръбите а е 12 вечерта ...парното ли пускат или некои се подготвя за сезона...

# 93
Гос`жа Мафани , да, ужасно ми е смешно просто. 10 кубика са към 800лева в складовете на околовръсното, нацепването също струва пари, а да си направиш камина в апартамента е направо престъпно. Не виждам нито една причина да се пускат гневни теми за съседа има скара на балкона, а да подкрепяме смърдежа от една камина, който не е по-малък, за мръсотията не говорим. Отделно от това камината с водна риза излиза и тя пари, та развода с топлофикация за да се върне човек в каменната ера и да плаща повече за това ми се струва толкова смешно, че наистина се търкалям от смях. надали е от яд обаче. Ей, не разбраха някой групи хора разликата между отдушник и комин. Явно от местата, от които идват съседа е бил на 200 метра, а не над теб. Като живее човек в апартамент обаче трябва да се съобразява с останалите. не е редно да ги опушва, не е редно да краде топло, защото краде от съседите си, не е редно да си мие балкона с кофа вода и т.н.
Иначе 10 кубика са точно 10 кубика. Няма как да не знам колко е. Мазето е пълно, та сигурно не остава място за бурканите и бидона с киселото зеле. А това наистина си е тъжно, та верно не трябва да се смея.

# 94
Доказано е, че ТЕЦ е тай-изгодно отопление и подаване на топла вода.
Но на ССФ доходите явно са малки, че оревава форума за сметка от 130 лв през зимен месец.
Иначе, няма лошо да си го ползва и да плаща когато реши. Ми то нали има глупаци дето си плащат сметката всеки месец.... тя що да се пъне. Иначе се хвали, как се къпе по 2 пъти дневно.
Ама водата и я плащат другите.

Къде е доказано бе, слънце златно, ай пОкажи ми, официално изчисление, направено от разбиращ човек , а не от леля Бля бля от седмия етаж?

АЗ НЕ ЩА Топлофикация да ме отоплява. НЕ ЩА, искам да си плащам реално консумиран ток. Но нямам избор. Писала съм в по-преден постинг ЗАЩО.

И когато отоплиш нашия апартамент за 130 лева, с всичките му изолации, ше те почерпя. Една студена.

Мафани, живяла съм в къща и перфектно знам КОЛКО място заемат 10 кубика. Цяла барака.

# 95
Откакто живея в къща, която се отоплява на въглища, започнах да ценя парното като услуга.
Вярно е, че фактурите им са неразгадаеми и действат като в каменната ера. Но наистина излиза най-евтино. Поне що се отнася до площта, която отопляваме.  Peace

# 96
  • София
     Герчо, винаги има поне един комин,дори и в новото строителство, а не само отдушници.Ние пък имаме цели 3! Друг е въпроса,че не са годни за ползване!

Съседите ми на етажа, преди няколко години си свалиха радиаторите, сложиха си климатици и спряха да плащат за тръбите. Съдят ги, лепят им по вратата съобщения и нищо. Не плащат.Още не е идвал съдия- изпълнител, а задълженията им са доста над 5000 лева.Толкова бяха преди 3 години, когато ме караха призовкаджиите, да им взема призовките, отказах.

# 97
Ами и аз живея в къща и също знам колко са 10 кубика дърва и колко излиза на отоплителен сезон да живееш на 22-23 градуса в триетажна къща, отоплявана с локално парно.     Какво му е престъпното да се отоплявам с камина в панелен блок? Тези комини за какво са оставени, другарко?
В старата ни панелка бая време ползвахме печка на дърва, преди да ни топлофицират.
Баба ми в уважаемия център на София тоже.
Та и сега апартаментът в нова кооперация, които мъжът ми обзавежда има камина в хола /така е проектиран/, а той преправя т.нар. кабинет на склад за дърва или по-скоро брекети. Собствениците с изобщо не малка материална държат това да бъде отоплението им.

Последна редакция: чт, 07 окт 2010, 09:59 от Гос`жа Мафани

# 98
Откакто живея в къща, която се отоплява на въглища, започнах да ценя парното като услуга.
Вярно е, че фактурите им са неразгадаеми и действат като в каменната ера. Но наистина излиза най-евтино. Поне що се отнася до площта, която отопляваме.  Peace

Като видя на касата хора с по 300 лв за ток, наистина се чудя кое им е по-евтиното?

Дори фактурите не са чак толкова непонятни. Вярно, не е като при тока - толкова на електромера, толкова в бележката, но при малко желание не е непосилно да се ориентираш в принципа на изчислението им.
Жозефин, колкото лелята от 7-я етаж е достоверен източник на информация, толкова и таксиметровия шофьор. Отдавна мина времето на професорите сред тях.

Да отделиш стая в жилището си за склад за дърва!? Определено предпочитам "тъпата" Топлофикация пред това.
С брИкети е палят печките, не с брЕкети.

Последна редакция: чт, 07 окт 2010, 10:50 от птица

# 99
Аз не мисля, да се отоплявам с нищо. Въпросният апартамент не е наш, съпругът ми го обзавежда и прави вътрешното му преустройство, т.е. работи по него.
Да, да, права си, онуй беше за зъбите.  Laughing

# 100
  • София
Не, въобще не е по-евтино с Топлофикация. Имам достатъчно приятели, които ми се чудят на сметките, охкайки над своите. Отоплявам цял апартамент от 60 квадрата с климатичи и радиатори, имам и бойлер и там разни кухненски уреди. Е, сметка над 130 лв. не съм виждала никога! Имам си по 2 тръби във всяка стая - едната умряла от студ, другата приятно топличка, за които плащам всеки месец!

Ако някой ми каже начин как да се разведа с Топлофикация, може и на съседите ми, дето охкат, че плащат чуждо потребление, да им стане по-добре!

# 101
  • София
   Ако бях на осмия, последен, да ги отрежа, но на третия не мога!От нашата страна, парно ползват само последните три етажа, а плащаме всичките!

# 102
Купи си друг апартамент нетоплофициран и ще си решиш проблема Peace

По-горе вече го обявиха за цинично това предложение, но само у нас се възприема така. По останалия широк свят хората точно така процедират - продават неизгодното или нежелрано по някакви причини жилище, купуват или наемат такова, което им е по-възможностите и се местят, а не тормозят съседите, не крадат от тях и не ги карат да си променят бита, щото видиш ли на тях така им е по-удобно.

# 103
  • София
Мафани,
имаше една тема за комините и абсорбаторите и там някой беше постнал едни схеми и чертежи, от които се виждаше, че тия коминчета в стандартните софийски квартални блокове даже за абсорбатор не стават!
Тесни са, налягането им е кофти, връщат и т.н.
Така че да вкараш дим от печка с дърва в такъв комин наистина си е ужас.

В центъра, старите кооперации, са друга работа.

# 104
  • София
   Тук не е чужбина!За целия си живот съм живяла само на две места, при родителите ми и тук.Да зарежа всичко,което съм направила за 28 години тук, за да отида другаде, никога!И такъв няма да намеря. Колко им е лесно на хората с пари... Joy

Общи условия

Активация на акаунт