Есен, есен, плетящ сезон, eдна кука, цвят полутон ...

• 80 025
  • 733
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Много съм разочарована! Съсипах една блуза на сина ми/ размер поне 48 /, аз му я плетох от прежда Еделвайс миналата зима. Естествено се посви ,макар че я пера на 30 градуса. Снощи я пуснах на 40 и като я  извадих - станала е като за второкласник. Даже си мисля да я подаря на  сина на една колежка . Някой знае ли , има ли начин да се поправи стореното. Даже няма да пробвам да я разплитам, едва ли ще може.

Щом само се е смалила, по-добре я подари и му изплети друга. И ако решиш да я пускаш на по-високи градуси от препоръчителните я направи по-голяма Simple Smile - прилагаш филцова техника с изпиране в пералня Simple Smile

# 421
При мен пък върнените се свиват от пране с топла водя  Thinking Явно не са били наистина вълна, де да знам...

Именно, за свиване иде реч.

# 422
При мен пък върнените се свиват от пране с топла водя  Thinking Явно не са били наистина вълна, де да знам...

Именно, за свиване иде реч.
Оле, аз разбрах, че се е разширил  Joy
В интерес на истината имам един пуловер от мъжа ми - вълнен с яка, купи го, носи го веднъж, изпрах го - и остана за мен.
Има и друг момент обаче - акрилни пуловери ми се разширяват настрани...аз принципно не купувам много пуловери де, именно защото все нещо им става.
Та пак да си питам - коя прежда е най-стегната и подлежи най-малко на промени?

# 423
Всеки има различни предпочитания откъм състав. Аз лично съм се ориентирала към комбинация вълна-акрил в съотношение 50/50. Относно това как да избираме преждите - най-добре е с гледане и пипане. В сайтовете цветовете не са такива, каквито са в действителност, а за усещането може само да се предполага според описания състав. Към описанието на модела обикновено пише на кой номер игли се плете, което е показател за дебелината на преждата. Също има дължина в метри на 100 гр. и мостричка на етикета колко бримки и реда са в квадратче 10х10 см. Голяма част от всяко описание на плетиво съдържа именно такава информация, която да те ориентира каква прежда ще е подходяща.

# 424
  • там където има винаги вятър
Добро утро!:)
Аз както обещах искам мнението ви за болерото:
http://prikachi.com/images/542/2583542E.jpg   
снимката не е много хубава,но се вижда каквото трябва!:)
Браво, болерото е  newsm10 И аз обичам "правите" неща, че с тия скъсени редове хич не ме бива  Embarassed .
Но  няма ли проблем като правиш нещо с ръцете,  болерото да се надига  newsm78 Ох, голямо обяснение  Embarassed
 Абе, с една дума удобно ли е и може ли човек да стои с него на работа newsm12, по-точно да работи  newsm62

# 425
Благодаря ти. Знам , че не са някоя сложна плетка, но така набрах смелост вече се оглеждам за нещо по-интересно и едновременно лесно.

Ми ... ето ти болерце - http://radikal.ru/F/s004.radikal.ru/i205/1003/92/99c4bcd4d3f5.jpg.html

Вилико, няма такава прежда в БГ. Уви! Имах на "млади години", една немска прежда. Плетох един пуловер с камилки. Още е жив и преждата не мръдна! Ама знае ли човек, че ще плете почти 22 години, за да пази етикетите, ммм?!

# 426
mama iasi,
ами какво да ти кажа-с болерото не мога да си вдигна ръцете над главата  Grinning ,но на половината разстояние към раменете мога! (ама и аз как го обясних). Би било по-удобно най-вероятно по другият начин,но на мен така ми се струва,че модела е по-хубав!:) Не е много май за работа-повече за фръцкане !  Laughing

# 427
Made in Russia като толкова те притеснява това,че не е със скъсени редове ами оплети си едно коланче и го нанижи в горния край на наметката.Така можеш да си го свиеш колкото искаш без да плетеш скъсени редиве.Аз лично не обичам да ги плета.
Давам само идея ти си решаваш  Peace

# 428
  • там където има винаги вятър
mama iasi,
ами какво да ти кажа-с болерото не мога да си вдигна ръцете над главата  Grinning ,но на половината разстояние към раменете мога! (ама и аз как го обясних). Би било по-удобно най-вероятно по другият начин,но на мен така ми се струва,че модела е по-хубав!:) Не е много май за работа-повече за фръцкане !  Laughing
smile3521 и аз така си мислех  newsm62  Но определено по този начин  е по-хубаво  newsm03

# 429
  • На точното място
Както често става - отивам да купувам едно , а се връщам с друго. Купих си тази прежда в зелената гама заради цветовете. После тръгнах да си харесвам модел на шал според преждата newsm78. Харесах това, но в по-тесен вариант. Какво ще ме посъветвате , трудно ли ще ми е като за начинаеща или да избера английски ластик.

# 430
Както често става - отивам да купувам едно , а се връщам с друго. Купих си тази прежда в зелената гама заради цветовете. После тръгнах да си харесвам модел на шал според преждата newsm78. Харесах това, но в по-тесен вариант. Какво ще ме посъветвате , трудно ли ще ми е като за начинаеща или да избера английски ластик.

Замислила съм такава прежда за  този шал!

Все не стигам до него. ooooh!

eat. sleep. knit...

# 431
  • На точното място
Да, но аз искам да е по-плътен. И с кой номер куки да го плета , на преждата пише от 4-6 , а на описанието не пише точно?

# 432
мама на Ани,
стана ми интересно за този колан-ще обясниш пак,ако обичаш,че  много много не разбрах!:)  bouquet

# 433
Това и аз го разбрах, пък не плета - просто си нанижи отгоре връзка, коланче, шнучре - нещо, което да вържеш и пристегнеш, за да не ти се мандахерца много болерото.

# 434
Цитат

Това са мойте неща.Шала е много лесен и доста плетен тук във форума.Преждата го прави толкова интересен.
А цветето ми е от едни китайски книги,който преди  време ги свалях от пикасата.Ще се опитам да ги намеря ако ли не ще пусна тук.
Отивам да ги търсяи след малко ще ги пусна в този пост,така че проверявай тук ако е заминала напред темата. Peace

ШАЛА:http://fotki.yandex.ru/users/podaroknatka/view/233223/?page=2

Мама на Ани

Страшно много ми харесва, този шал...още преди си го бях харесала..и даже същата схема гледах, но нещо не ми е ясна...откъде се започва...как става..може ли да помогнеш...малко?

Общи условия

Активация на акаунт