Програмата "Личен асистент" - 2

• 180 762
  • 729
  •   1
Отговори
# 615
Доколкото разбрах ще е различно на мен ще е по 3,00лв на час .

# 616
  • Хасково
На всички е по 3 лв. на час.Под различно сигурно са имали предвид ,че на всеки има определени различни часове.

# 617
Аз,като неработила това нещо,ще ми е 2,57лв на час,казаха ни го на обучението,тези,които са били асистенти по други програми ще ги получават тези 3лв!

# 618
За Русе са одобрени само 30 деца и около 100 възрастни. Даже били вземали от местата на възрастните, за да имало повече деца.
Това нормално ли ви се струва?

# 619
  • Точно където трябва
Здравейте! Включвам се тук с въпроси и ще съм благодарна на всеки отговорил. Общо взето сега се запознавам най-общо с програмата и условията.
Разбирам, че програмата вече е започнала, дори прочетох срок за подаване на документи 9 април. Това означава ли, че вече всичко е приключило? В нашия случай събитията се случиха след тази дата.
Имам близка, която претърпя ампутация на крайник и се чудим възможно ли е роднина да бъде назначен за личен асистент. Как се определя кой има нужда от такъв? Изисква се да има определен процент инвалидност или? И какви са изискванията към кандидатстващия за такъв? Как се определя точно кой на кое лице да е ЛА? Това, че са роднини е предимство или недостатък?
Питанките ми остават  Embarassed И допълвам, лицето най- вероятно ще е с 2-ра група инвалидност. В този случай от какво зависи дали ще има нужда от придружител?

# 620
  • Хасково
Искам да попитам тези от вас които са били ЛА досега.В тетрадката която дават да се води дневник когато се пише за дейност и откога до кога е свършена трябва да се пише само това което ти определят като час от социални ли?Примерно за приготвяне на храна и помагане при хранене се определя 1ч 30 м,но на мен  само на едно хранене ми отива по 30 м,че и повече.Значи две хранения по 30 м са 1ч и остава 30 мин за приготвяне на храна което е недостатъно.Та въпроса ми е тези 1ч30м трябва да ги разпределя за закуската и обяда или да пиша по1ч30м за закуска и обяд.Питам,защото когато идваха да правят соц.анкета когато ме пита за готвенето и казах,че си готвя всеки ден и тогава тя каза ами 3 по 1ч и ги писа 3ч готвене.Та се чудя сега как да ги пиша

Последна редакция: сб, 16 май 2015, 23:11 от Емилия_Иванова

# 621
Емилия изобщо не се старай в това как ще ги пишеш защото никой няма да седне да ги чете тези дневници, Аз съм на пет часа и ги пиша по този начин.
 от 8,00ч- до 11,00,ч -  закуска ,прием на лекарства, подготовка за училище, дом. работа,/
 от 13,00ч- до 15,00ч - обяд , помощ в учеб,материал, разходки и развлечения, кинезитерапевт

И така си разпределям петте часа за деня, изобщо не пиша подробно.

# 622
  • густо майна Филибето
Аз ги пишех час по час. Например 8-9ч - хранене, почистване, 9-10 пазаруване,10-11 пране, гладене и т.н.

# 623
Има ли вече назначени асистенти в община Младост София?

# 624
  • на пъпа на Златията
Може ли някой да ми каже нещо по конкретно за последната програма за личен асистент.
Майка ми кандидатства .Не я одобриха на първото класиране. Пусна възражение .Обясниха  че оценката и е 142 , но е намалена защото , била имала " знакови близки. Предполагам че информацията за знаковите близки е на кмета на селото. Никой не ни е питал  какви са ни възможностите .Така явно е решил кмета. Мисля да пиша жалба до кмета на Общината от мое име и да се жалвам от кмета на кметството на селото  за некоректна информация. . .Така че паднала на 99 и не се класира на първото класиране. Имаме нужда от помощ.  Щяло да има второ класиране.
Дочух че при второто класиране ,часовете ще са по-малко.

# 625
Аз чух, че ще приемат и документи на нови кандидати, та ще стане още по-зле. И детето ми не е одобрено, и аз писах възражение, защото познавам одобрени, които са по-добре от него. Отговорът беше формален, изобщо не са го чели. Омерзена съм от тази гавра, детето ми е с 92 % С ч. п.

# 626
Здравейте,има ли някой ЛА още от старата програма,която беше до 24.04,интересува ме дали е пусната последната заплата,защото в Перник още няма,а по принцип трябваше до края на месеца да са я изплатили?

# 627
Да на мен ми преведоха заплатата миналата седмица.

# 628
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте! Тези,които са одобрени на първо класиране,подписахте ли вече трудов договор и от кога започва плащането? Thinking

# 629
Договора ми е от 1-ви Юни,за плащането забравих да попитам!

Общи условия

Активация на акаунт