Програмата "Личен асистент" - 2

• 181 057
  • 729
  •   1
Отговори
# 75
  • В къЩи.
Вече от документи и програми станах разногледа  #Crazy ,та ако не се лъжа ме одобриха по националната(искат доход,да нямаш повече от 1 жилище,да си регистриран на борсата....)

# 76
  • в полите на Балкана
Аз съм ЛА на тинейджър. Ходим на училище в комплект поради невъзможнастта на младежа да се обслужва сам и не достатъчно достъпната архитектурна среда. Времето прекарано в училище с него не ми се признава за работно време като ЛА. Раотното ми време е съобразено с това.

# 77
И аз не съм запозната с въпроса за детската градина.Но си мисля от другия септември да го пусна малкия и да ги помоля да ходи на детска от 8 до 12 часа.Колкото да почне да се адаптира с деца.А аз ще си изработвам мойте 6 часа след 12 часа.Поне такъв вариант съм измислила.Но незнам дали ще ми позволят.Може да питате дали така става.

# 78
  • В къЩи.
Благодаря на всички включили се .   bouquet
Ще пиша какво е станало в петък.  Peace

# 79
Днес ми се обадиха ,че съм одобрена за ЛС (мисля по националната ) Искат в петък с медицинско и свидетелство за съдимост да отида да подпиша договора.  Синът ми е на 3г 6м и посещава детска градина,трябва ли да го спра от градината или не е проблем,че ходи. И какви пари горе-долу ще получавам?
Благодаря предварително   bouquet

п.п. Каква е разликата в парите по националната и европейската програма?  newsm78
Парите по националната програма са 120лв на месец чисто,ако си назначена на 6 часа.По европейската програма дават-185лв за 6час.раб.ден и 244лв-за 8ч.
По националната програма детето НЯМА право да ходи на детска градина,а ти трябва да си го гледаш.Това са ми го казвали не веднъж от соц.Но има и изключения,както сме ние в случая,така,че опитай,обясни необходимостта детето да посещава детска градина,като не е нужно да казваш,чее там по цял ден,а че примерно го водиш по няколко часа сутрин и после го прибираш,за да го водиш на рехабилитация и т.н.Все ще измислиш нещо,успех!

# 80
  • В къЩи.
Здравейте,идвам да докладвам.
Отидох още вчера при социалните ,за да питам за детската градина.Увериха ме,че не е проблем да я посещава.
Подписах договор до края на годината(после щели да ми удължат ) за 6ч по 1,42лв на час  Crazy
Само не разбрах това ми е чиста заплата или от тях ще ми приспадат осигуровки,данъци...? newsm78

# 81
Zdraveite,
Mislq che vodim haotichni diskusii, koito ne sa ot polza za nikoi. Pravi mi vpechetlenie za mnogo raznostranna informaciq nepodkrepena sas fakti. Neka kogato nqkoi spodelq neshto ,koeto znae da citira imeto na programata. Vsqka programa si ima ime i mqsto ot koeto trygva/ naprimer ot socialni griji ili obshtinata ili biuroto po truda/. Tova ne e malovajno inache ne vijdam nikakva polza nie vsi4ki tuk da si pomognem. Za da uspeem nie horata s bolni deca trqbva da se organizirame pone informacionno. Eto naprimer tova koeto az znam v momenta e za 2 programi - "Asistenti za nezavisim jivot" i "Podkrepa za dostoen jivot" kym obshtinata i po evropeiski programi. Za "Asistenti za hora s uvrejdaniq" znam che e prikliuchila(tq beshe kym socialni griji). No taka ili inache po tiq programi nikade zakonovo ne pishe za decki gradini ili apartamenti i drugi neshta.
Zatova vi molq neka da se izpisvat imenata na programite, ot kade sa i dori gradyt) , zashtoto v protiven sluchei nie tuka shte si pishem kato razvalen telefon, a tova ne e dobre za nikoi ot nas i nashite deca. Ne sme ot hubavo sednali tuka... neka si pomognem vzaimno, zashtoto nqma koi drug da ni obyrne vnimanie.

# 82
Zabravih i neshto drugo..... kakvo znachi "Nacionalna programa" za 1 vi pyt chuvam. Spored men vie govorite za nacionalnata strategiq koqto vkliuchva vsichki tezi programi ot evropeiski fondove. Az znam za 3 kato imena, i gi napisah po gore. Zatova mnogo vi molq oshte vednyj neka da se izpisvat programite s istinskite im imena.

# 83
Zabravih i neshto drugo..... kakvo znachi "Nacionalna programa" za 1 vi pyt chuvam. Spored men vie govorite za nacionalnata strategiq koqto vkliuchva vsichki tezi programi ot evropeiski fondove. Az znam za 3 kato imena, i gi napisah po gore. Zatova mnogo vi molq oshte vednyj neka da se izpisvat programite s istinskite im imena.

Fragola, "Националната програма" ще рече онази нааай-старата(от 2003г е) програма за Личен асистент, в която трябва да си едва ли не мъртъв и бездомен за да влезеш, а заплащането е минимална раб.заплата за пълен работен ден или чисто около 190-200лв.
По тази програма хората назначени тази година са на 6ч раб.ден със срок на договора до 30.06.2010г- уж ще я премахват, закриват обновяват- в крайна сметка още нищо не се знае. Ако не се лъжа някой тук писа наскоро, че са продължили договора му. Към нея има и вариант Социален асистент, но тогава се грижиш за същото заплащане за минимум трима болни.
Следващата която пуснаха преди 3г е само за столична община- Асистент за независим живот- тук заплащането е според броя на часовете, като един час е около 2лв.
Трета и последна е от малко повече от година и е по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", не помня как бе точното и име, но за пълен раб.ден-8ч, заплащането е чисто около 280лв на месец.
Тази програма е на 3 фази, в момента тече втората, от януари приемат документи за трета фаза и тук повечето одобрени за втора фаза са на 4 или 6 часов раб.ден.
Наравно с тази някъде из социалните служби мернах услуга Домашен помощник, но измежду познатите ми родители никой не я е ползвал, нито знае подробности за нея.

Нито една от тези програми не е създадена в помощ на родителите отглеждащи деца с увреждания, и вероятността да се вредиш в някоя от тях е по-малка от печалба от тотото.
Ако случайно се вредиш сега не се знае следващия път дали ще успееш- всеки път се кандидаства наново, в различните общини социалните служители си позволяват да дават разностранна и често противоречива информация,  а ние тук споделяме всичко, за да са подготвени другите за изненади  Mr. Green

Това е положението, моля ако съм пропуснала нещо, някой да го добави.

Последна редакция: пт, 03 дек 2010, 17:50 от pogar

# 84
моята дъщеря ходи на детска градина ито в нормална когато ме извикаха на интервю в общината им казах че детето ходи на градина в която има ресурсен учител и те ми казаха че това не е проблем и било приоритет детето да се интегрира ние сме с ретинопатия. да се похваля класирана съм в първите десет  сега чакам класацията на детето  bouquet

# 85

Fragola, "Националната програма" ще рече онази нааай-старата(от 2003г е) програма за Личен асистент, в която трябва да си едва ли не мъртъв и бездомен за да влезеш, а заплащането е минимална раб.заплата за пълен работен ден или чисто около 190-200лв.
По тази програма хората назначени тази година са на 6ч раб.ден със срок на договора до 30.06.2010г- уж ще я премахват, закриват обновяват- в крайна сметка още нищо не се знае. Ако не се лъжа някой тук писа наскоро, че са продължили договора му. Към нея има и вариант Социален асистент, но тогава се грижиш за същото заплащане за минимум трима болни.
Следващата която пуснаха преди 3г е само за столична община- Асистент за независим живот- тук заплащането е според броя на часовете, като един час е около 2лв.
Трета и последна е от малко повече от година и е по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", не помня как бе точното и име, но за пълен раб.ден-8ч, заплащането е чисто около 280лв на месец.
Тази програма е на 3 фази, в момента тече втората, от януари приемат документи за трета фаза и тук повечето одобрени за втора фаза са на 4 или 6 часов раб.ден.
Наравно с тази някъде из социалните служби мернах услуга Домашен помощник, но измежду познатите ми родители никой не я е ползвал, нито знае подробности за нея.

Нито една от тези програми не е създадена в помощ на родителите отглеждащи деца с увреждания, и вероятността да се вредиш в някоя от тях е по-малка от печалба от тотото.
Ако случайно се вредиш сега не се знае следващия път дали ще успееш- всеки път се кандидаства наново, в различните общини социалните служители си позволяват да дават разностранна и често противоречива информация,  а ние тук споделяме всичко, за да са подготвени другите за изненади  Mr. Green

Znaesh li kakvo vidqh sega na 01.12.10 kato podavah za "Asistenti za nezavisim jivot" imashe obqva 4e ot 03.01.11 se podavat za "asistenti za nezavisim i dostoen jivot" i ne moga da razbera tova druga li e ili sa6tata ili e mai tova za koeto ti spomenavash. Moje bi e druga programa kato prodyljenie na stariq ui variant. Nqmashe koi da popitam..horata ne znaeha a lujitelkite samo deto ne me nabiha Simple Smile.

# 86

Znaesh li kakvo vidqh sega na 01.12.10 kato podavah za "Asistenti za nezavisim jivot" imashe obqva 4e ot 03.01.11 se podavat za "asistenti za nezavisim i dostoen jivot" i ne moga da razbera tova druga li e ili sa6tata ili e mai tova za koeto ti spomenavash. Moje bi e druga programa kato prodyljenie na stariq ui variant. Nqmashe koi da popitam..horata ne znaeha a lujitelkite samo deto ne me nabiha Simple Smile.

Да, това за което казваш е трета фаза на европейската програма.
Батакът е пълен, навсякъде казват различни неща ooooh!

Последна редакция: нд, 05 дек 2010, 01:23 от pogar

# 87
     pogar ,а за третата фаза на европейската дали ще могат да подават документи тези,които в момента са по нея до края на февруари,и кога се очаква да стартира?В нея заплащането е същото,като в тази,която ще стартира от 10януари-Подкрепа за достоен живот.Нали кандидатствахме по нея,ако не стане да действам с документите за ІІІ-фаза.

# 88
І-ви етап: Документи се подават от 08 до 22 ноември 2010 г.;
Предоставяне на социалната услуга - 14 месеца, от 10.01.2011 г.;

ІІ-ри етап: Документи се подават от 10 до 24 януари 2011 г.;
Предоставяне на социалната услуга - 12 месеца, от 10.03.2011 г.;

ІІІ-ти етап: Документи се подават от 08 до 22 ноември 2011 г.; 
Предоставяне на социалната услуга - 2 месеца, от 08.01.2012 г.
Тези,които са до края на февруари в европейската програма ще подават документи за II-ри етап.

# 89
Здравейте назначена съм по националната програма от 15 ноември .Има ли някой представа  на коя дата превеждат заплатите.Защото преди като бях ЛА пак по същата програма ги получавах около 17 ти.Та си мислех дали има някаква промяна.Ако някой знае нещо предварително благодаря1

Общи условия

Активация на акаунт