сребърна вода

• 4 322
  • 30
  •   1
Отговори
# 15
  • София
 И ние сме с хрема. Капя му сребърна вода, капах му и преди 2 седмици като пак беше хремав, но с клеева тинктура, от която се изрина. Сякаш нямаше особен ефект. Иначе аз му давам и по чаена лъжичка сребърна вода 2, 3 пъти дневно ( доктор Михайлов бешер писал месец да се дава, после почивка ) , като имуностимулатор.

# 16
От педиатърката знам,че Виброцил не може да се използва дълго време.От сребърната вода голям ефект не виждам,поне не и за запушен нос.Докторката ми каза да пръскам Риномер и физиологичен разтвор.

# 17
И аз слагам сребърна вода и съм доволна. Когато тръгнат сополите, още първия ден започвам да пръскам (сложила съм я в шишенце с помпа) през 3-4 часа.

# 18
  • София
От педиатърката знам,че Виброцил не може да се използва дълго време.От сребърната вода голям ефект не виждам,поне не и за запушен нос.Докторката ми каза да пръскам Риномер и физиологичен разтвор.
може до 7 дни виброцила...от сребърна вода и аз ефект никакъв не виждам.

# 19
Да, аз само това слагам в носа.
За 3 дни му минават и зелените дори. 4 капки по 4 пъти на ден. Сипвам я в шишенце от Тобрекс, за да я дозирам.
От 1 година не давам абсолютно нищо като лекарства, освен сребърната вода. Дори и Стеримар не слагам, защото солената вода била благоприятна за някои бактерии.

# 20
За 3 дни му минават и зелените дори. 4 капки по 4 пъти на ден. Сипвам я в шишенце от Тобрекс, за да я дозирам.
От 1 година не давам абсолютно нищо като лекарства, освен сребърната вода. Дори и Стеримар не слагам, защото солената вода била благоприятна за някои бактерии.
А когато му мине, продължаваш ли с впръскването? Да, речем още два - три дни с превантивна цел?

# 21
И аз съм доволна от сребърната вода.След почти двуседмична хрема взех да капя сребърна вода с 1-2 капки клеева тинктура вътре и още на 2-рия ден имаше значително подобрение. Слагах още 2 дни за всеки случай. Капките като виброцил и от сорта не лекуват, а само служат за отпушване и то краткотрайно!
Освен това в упътването на сребърната вода прочетох,че е добър имуностимулатор и сега давам на дъщеря си да пие по 1 лъжичка всеки ден .

# 22
Давам клеева тинктура и при настинка Саностол. Питах педиатъра за сребърната вода и тя ми каза, че не е толкова безобидна. В носа при хрема може да се капва 2-3 капки 3-4 пъти дневно не повече от 7 дни. За пиене 1ч. лъжица 10дни максимум 15дни.

# 23
А когато му мине, продължаваш ли с впръскването? Да, речем още два - три дни с превантивна цел?

То вече не е "превантивна", когато е след... ама да ти кажа честно не съм засичала колко време слагам, но да, после слагам още малко, ама колко точно...  newsm78

# 24
То вече не е "превантивна", когато е след... ама да ти кажа честно не съм засичала колко време слагам, но да, после слагам още малко, ама колко точно...  newsm78
E, хубаво, аз превантивна му казвам hahaha  Hug
И аз направих така понеже, слагах три дни още и престанах. Та затова питам, има ли други като мен.
Poly какво е имала предвид педиатърката ти с това , че не е толкова безобидна водата?

# 25
Ами то по принцип за всяко нещо е добре да се дава и след отшумяване на симптомите. Така, че е добър навик.

А като не е безобидна, с какво е "обидна" наистина сребърната вода??? Mr. Green

# 26
Цитат
Poly какво е имала предвид педиатърката ти с това , че не е толкова безобидна водата?

Каза, че това си е противовъзпалително средство и не трябва да се прекалява с употребата му. Подходяща е при синузит, фарингит, ларингит и др., но при лека хрема е достатъчен само физ.разтвор.

Не влезнах много в подробности защо.

# 27
От години вече само със сребърна вода боря хремите аз. Изключително добре действа, не можеш да превишиш дозата и е безвредна, а е и страхотен дезинфектант. Действа и противовъзпалително.

На малката само това слагам, от както се е родила, та до сега. Обикновено редувайки (по мое усмотрение) със солена вода някаква. Така сребърната вода е обикновено два пъти на ден, сутрин и вечер. На пръсти се броят пътите, когато съм слагала и капки, и то само и единствено, ако носът е мнооого zапушен. Прекрасно нещо е сребърната вода, гледам винаги да имам. Съжалявам, че не съм zнела zа нея, когато синът ми беше малък, можела съм да му спестя доста капки, слгани на всяка хрема, с и беz нужда...

# 28
Цитат

Каза, че това си е противовъзпалително средство и не трябва да се прекалява с употребата му. Подходяща е при синузит, фарингит, ларингит и др., но при лека хрема е достатъчен само физ.разтвор.

Не влезнах много в подробности защо.

И като е противовъзпалително какво? Нали това именно е идеята? Физиологичният разтвор е вода със сол, а пък това е чудесна среда за развитието някои бактерии. Според мен от двете, по-малкото зло (ако изобщо има причина да се нарече "зло", което е недоказано) е сребърната вода. Аз поне се аргументирах. На мен единственото опасение от прекомерната й употреба, беше натрупване на сребро в организма, тъй като забелязах, че дъното на шишето от тобрекс, което е бяло - потъмнява. След разговор с лекар, ме успокоиха, че няма никакъв проблем. Така, че... смело със сребърната вода.  Peace

# 29
  • София
проблем има и може да има и такова натрупване, но мисля, че , за да стане трябва ежедневна употреба години наред...

Общи условия

Активация на акаунт