Есента е вече тука, но на Февруарче не му пука (20)

• 21 380
  • 731
  •   1
Отговори
# 180
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
За зетя  Hug

# 181
  • До Балкана
Пепрудке, аз дадох каша, защото Бо не иска да пие мляко или да суче както преди вечер и бях решила, че се буди заради глад. Затова размених двете хранения за проверка, но определено и зъби ни мъчат, така че е комплексно. Може да пробваш, знае ли се! Hug
Честита месечинка на Мони! Heart Eyes

# 182
  • offshore & overseas
Според мен пък засищащата храна за вечеря (когато е преди лягане) е нож с 2 остриета. Може да претовари несвикналото стомахче и детето да спи неспокойно и да се буди даже още по-често. Peace Може да се пробва с каша, но внимателно...

Всъщност, децата не се будят защото са гладни, а просто защото бебешкият сън е образно казано „незрял“ и особено м/у отделните му фази, те спят много леко и винаги са на милиметри от разбуждане. Нашето присъствие и подадената цица, биберон или кой каквото... им помага да се успокоят и отново да потънат в сън. Обикновено сънят „узрява“ към третата година. Tired Въобще тук не броим допълнителни зорове като растящи зъби и тем подобни...

Flexibath е много симпатично нещо, но мен няма да ме огрее... Иначе и аз съм доволна от нашите 2 корита и 1 стойка.  Rolling Eyes Онзи ден май саркастично бях попитана, е, кво, смЕтам ли, че второто коритце е било наистина необходимо. Мче как? отвърнах аз, без въобще да съм убедена... Twisted Evil

Браво на Монката за чудесните мерки!! Въобще не е вярно туй за детския плач от непознати. Всъщност, плачат само при вида на определени хора, в определени моменти, и то не чак до 2 години. Виж, чичо/леля доктор е друга работа, но осъзнаването кой кой е и за кво ме гони идва доста по-късно (имам предвид след година-година и половина) и най-силно е наистина при 2-3 годишните. Но пък, както вика свекър ми, качествената истерия при вида на белите престилки е признак, че детето се развива нормално. Joy

Моя пък Лъвю е по безопасността, той обаче е като бизон що се отнася до емоциите и би оставил детето да се дави от рев, отсЕкъде овързано с каиши, даже и заковано с пирони, ако може, само и само да не се нарани, докато той не си мърда пръста нещо да я позабавлява, нещо да я поноси и пр. #2gunfire

Апа по даване на акъл е първа писта, непрекъснато ми дудне, туй какво е, дето ѝ е в устата (то и аз самата невинаги мога да отговоря на тоз въпрос), къде е сега детето, сигурна ли си, че няма да падне (никога не мога да бъда), не ѝ ли е студено сега, като пълзи на мозайката... Ай сиктир! Викам му, всички компромиси, които правя, не касаят пряко здравето на детето и целят моето оцеляване, емоционално, физическо и сЕкакво...

Последна редакция: чт, 07 окт 2010, 13:18 от Мяуче

# 183
  • Бургас
Набързо да се оплача и се връщам назад да чета какво сте писали.

И Ванко е със сополки, такива безцветни, течни. От снощи. Както нищо му нямаше, взе да киха, сополи се появиха. А вчера цял ден не сме излизали. Може и да е прихванал от мен. Аз бях два дни с хрема. Но, вчера вече бях ОК, а той от снощи е така. Почти не спа, милото, през нощта. Чух го и два пъти да се закашля.
Като се върне мъжът ми от работа следобед, отиваме на лекар!

Сега отивам да дочитам, но.... като прехвърлях страниците, видях едни тарталетки, мммм. Че и голяма снимка, хубаво да ги видя!  Mr. Green

# 184
  • София
...Обикновено сънят „узрява“ към третата година. Tired
smile3544
Нашето корито за 6лв. (май толкова беше  newsm78) все още се държи геройски!  bowuu  Mr. Green

# 185
  • offshore & overseas
Дааам, Юхуу, помня, че имаше фотофиниш за най-евтино корито, призът си разделихте с Ника. Или пък тя беше на второ място? newsm78

Аз пък да се оплача, че Калината май ми се разболява (дано да не, че.. Praynig), щото тая нощ се буди 2 пъти от сАполи, при това не давещи сАполи, а най-обикновено подсмърчане. Вторият път не заспа два часа и ми идеше да сА фърлА без око да ми трепне, щот баща ѝ става нетърпим, га му нарушиш хръкнята. #Puppy dog

# 186
Здравейте!

Аля тъкмо заспа, а аз се каня да се епилирам, та викам преди да се почна да драсна някой ред. Wink

Честити месечинки на Мони и другите празнуващи бебоци!  bouquet
Мимита, Мяу, дано да им минава бързо на дечицата ви! Hug
Дари, Малвина, и ние сме с камина, и аз ще го имам този проблем с пипането на вратичката, когато я запалим. Аз сега от фурната не мога да я отлепя, че какво остава като види огънчето в каминката. Иначе чорапогащник още не обувам, даже още носим и по-тънки панталончета. Вчера купих на Алето термо чорапки, чорапогащничета и терлички, скоро ще ги сефтосаме май с това време. Шапчици имаме няколко есенни и си ги ползваме вече.
Любезна, ай да ти минава кривотията по-бърже! Hug
Ирка, такваз ще я свършат те мъжовете. Не стига, че всичко оплескват, ами и акъл дават!
Пеперудке, дано Андрюшата те остави скоро да спиш повечко нощем! Hug
Пух, приятно пазаруване!

Ние днес спродължаваме успешно да ползваме гърнето по предназначение.   newsm44 Два пъти я сложих досега и двата пъти се изпишка и изака детето.

Хайде, бегам да се погрижа малко за себе си, докато бабето спи с Алечка. Хубав ден!

# 187
ЗдравейтИ!
Само да кажа - жива съм! Болни сме! И сме големи диванета щото рестартираме компа на мама вече пет пъти! Толкоз! Довечера ще ви пиша милички мои! Липсвахте ми, но нИ моЪ да сваря!!! Hug Hug Hug

# 188
ЗдравейтИ!
Само да кажа - жива съм! Болни сме! И сме големи диванета щото рестартираме компа на мама вече пет пъти! Толкоз! Довечера ще ви пиша милички мои! Липсвахте ми, но нИ моЪ да сваря!!! Hug Hug Hug
Сънитка, оздравявайте бързо, душко!  Hug

# 189
  • София
Мимита, може и то теб да го е прихванала, ние вкъщи и тримцата изкарахме някакъв силно заразен вирус, дето тръшна първо Ели, после мен и накрая татко и. И тримата го изкарахме за по един-два дена и после бяхме кукуряк, явно вируса си е такъв модел. При Ели се започна една нощ, със силно запушен хъркащ нос, на сутринта вдигна температура 38 и едно - две, до вечерта нямаше температура, а на другия ден си изглеждаше добре, с изключение на сополите, които точеше от време на време.

Това за съня дето Мяу го е написала е много правилно според мен, съдейки по опита ми с Ели. Каквото и да е яла/пила вечерта, колкото и да е уморена или пък не, каквото и да сме правили през деня - няма никаква закономерност кога и колко пъти ще се събуди.
Хубавото е, че напоследък е започнала да се самоуспокоява като се събуди и все по-често си заспива пак сама без моята намеса, даже и без моето присъствие понякога.

За чорапогащите - аз нямам и намерение да и обувам, щото ми се струва много сложно да напъхам бебе в тая неудобна дреха, в която и аз трудно се напъхвам. Мисля да я караме с три-четвърти чорапи и дебел панталон.

Днес Ели за първи път падна в калта в парка.  Rolling Eyes (Това докато се опитваше да ходи, хваната за ръцете ми). Изведнъж се усетих какво ме чака в близките две години  hahaha #Crazy

Иначе нашта щерка няма особено точен режим, но горе долу е така:

Става към 7.30-8 и се почва едно кърмене на пресекулки до към 9.30-10. (Друга храна през това време не иска, само кърма.)

Заспива пак, става в 11, яде плодово пюре или кисело мляко с бисквити.

Извеждам я, прибирам я в 2, яде месно пюре купешко или каквото зеленчуково нещо и забъркам вкъщи (супа или картофено пюре например). Когато е ред на зеленчуците хапва колкото да не е без хич и си дояжда с кърма.

Спи до 4, после яде каквото ни падне - плод, или ако е останало нещо от пюретата през деня, или пък каша и пак се кърми към 6-7 часа.

Къпем я в 7 и 30, в 8 се кърми и заспива някъде между 8 и 9 часа. Докато спи се буди около 2 пъти на нощ да се кърми, да се гушка и да ми дълбае в ребрата с краче, ръчичка или каквото там е свободно.

Днес за втори път ще яде четвърт жълтък, попара не ще и да види, но пък сиренето го хрупа ей така, без нищо, на парченца, които и пъхам в устата. Впрочем , и жълтъка разбъркан в манджа не го яде, но само ей така го хапна. И разбира се, обожава всичко що е хлебно - хляб, бисквити (домашни), соленки (домашни), сухари,  варен геврек, арабски питки и пр.

# 190
Здравейте мацки  wavey

Мнооого писали пак ей. Моето мамче се завърна от море!!! беше в Турция пак и затова около нея се моткахме тези дни  Mr. Green

Преди да се върна да чета, да ви попитам дали някоя от вас може да препоръча гастроентеролог в София. Разцъках из форума, ама и вас да питам ако знаете някой  Rolling Eyes Щото Александра и с и без Фризовом - все тая, та не ми се чака до края на месеца и мисля тези дни да идем.

Айде връщам се да ви чета и ако някой може да помогне, ще съм благодарна  Hug

# 191
  • София
ДД!  Grinning
Само да се отбележа, че съм жива, ся ставам.  Embarassed Mr. Green Търча през банята и излазаме, че гледам не е лошо времето днес.  Hug Довечера ще ви чета.  Hug

# 192
Хай мацки!

Аз пък от сутринта се опитвам да напиша два-три реда, ама нещо не успявам. Сигурно, защото сготвих, поошетах на две на три, разходихме се, колкото да купя малко пюрета, минах през банката да се видя набързо с колегите, колкото пък те да разреват Змейка, та така...

СънитаHug, оздравявайте, че гадно бе...

Любезна,  какво ти е бе душо,   love001, не мой да е толкоз зле работЪтЪ...

Аааа, Ника, к'ъв е тоз сън бееее, смили се над нас, вечно недоспалите  Twisted Evil... Ай, приятно ви разхождане  Hug!

Мяуче, дано не се разболее Калина... Пък за мъжовете, какво да си говорим... Все много знаят, все те са прави, щот' са по цял ден с децата... И аз съм на мнение, че ако ние не си улесним живота, те няма да го направят.... Уф...взех да се ядосвам, зауй спирам да разсъждавам...

Стар, Ел, посмях се аз над ваЩо флекси Bed-Bath  Joy

Значи, Дейка я обличам навън с чорапогащник от днес и ватирано долнище/панталонче, обувам буйки, щото засЯ нямам друго, отгоре е с боди, плътна блуза/суитчер и отгоре с топло, но не зимно яке. Шапка слагам по всяко време, според сезона. И понеже още не сме сменили кошницата, днес завих и с тънко поларено одеалце крачетата. Аз съм на принципа - главата и краката да са на топло!
И откакто стои като припарирана в кошницата, спря да мрънка  Mr. Green...

Днес се замислих за благотворителността и реалитата и другите там начини за събиране на средства... Дали са полезни или не? Незнам... Ако са помогнали поне н едно дете, значи да! Аз лично всеки месец внасям определена сума в служителския благотворителен фонд за подпомагане лечението на дечица от социално-слаби семейства. Определено знам, колко е трудно да вземеш решение дали да помогнеш, кога да помогнеш и с колко... Проблемът е, че често се случва родители да злоупотрбяват със състоянието на децата си и се опитват да "спечелят" на гърба на децата си. Това е истински позор, но е факт. А най-ми е било трудно да направя избор между наистина нуждаещи се деца, когато не е възмжно финансово да се подпомогнат всичките. Тогава наистина е трудно - да погледнеш родителите в очите и да им кажеш "Съжалявам, ама този път не ви огря". Казвам го така грубо, защото в онзи момент така се чувствам, колкото и мили думи да използвам...

Сори за спама, ама се ядосах, че има хора, които само плюят - държавата, медиите, фондовете, а реално не правят нищо  #2gunfire. И нямам предвид никоя от нас, а просто тук таме прочетх разни коментари, та така...

аре, че се бием с Деа за клавиатурата  Joy...

# 193
Танче, щях да ви поздравявам за гърнето, но изключих, та тъй де, браво на Алечка  Peace!

Юхуу, таквиз са ни мъжете, все са уморени, все мно'о бачкат... Важното е, че Диди е ОК  Hug. Ей го на, моя преди половин час се прибра и вече хърка, наяден и наигран с Дейка  Mr. Green...

Мимита, дано е само лека хрема и бързо да сборите гадта ...

Балеринка, сЯ се сетИх, защо не би дала Деавит  newsm78?

Карли, а пък вие сте мно'о напред с парченцата и хапките  Hug!

Уф, заспа, отивам да се подготвям за остатъка от вечерта - сиреч чайове, вечери и т.н.

# 194
Аз съм много несериозна с гърнето. То едно че като го сложа Митко се дере сякаш го колят, но и аз забравям и го слагам веднъж седмично.. Трябва да стегна. Confused

Общи условия

Активация на акаунт