Каша, сок или пюре, МАЙчето ще избере?

• 21 733
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
 newsm61 smile3511 smile3514
Почнах да правя тортата ииии водата спря

УУУЖАСССССТТТТТ

# 616
Мерси за пожеланията за количката Praynig, поръчах тази , тъй като ми изглежда лека и лесна за сгъване от Асдата, доста е изгодна( дано само не съм се прецакала, тъй като не съм я виждала) Hug Към края на октомври трябва да е тук Peace

inka2005, ЗЛАТИ, честити 5 месечета !! Честито и на всички бебоци ,който днес са месечинковци Heart Eyes Heart Eyes

Борис, вчера за първи път се обърна от корем по гръб, даже и не видях как стана Wink А той вече иска да седи и аз го слагам по малко, не иска вече легнал Laughing
Но ни е след няколко дни ставаме на 6м. дали може вече и за повечко да го слагам newsm78

ОБЛАЧЕ, дано мине леко и нямате Т Praynig

КРАСИ, браво за хубавите резултати Heart Eyes

Ох още нещо щях да пиша, но Борис мрънка ставам после пак.....тези зъби ще ни измъчат Cry съседите скоро ми казаха , че до сега не са го чували, но наполседък много плачел Sad

# 617
  Честито на всички дечица които днес стават на 5 месеца.
  Моята душичка заспа докато хапваше ,много я измориха дядо и вуйчо и вуйна,а щяхме да отиваме на ваксини и консултация.Нека малко да поспи и ще идем.
  Оф ,аз пак с моите плащания,desex май беше права, че чак след три четири дена ще преведат майчинството от НОИ(въпреки че пише по случая са  почнали плащания),но много ме нервят ,трябва да вземаме назаем пари, докато решат да ми преведат.Много мотане много нещо ще дойде ноември ,не са ми дали за август и септември.Друг път имаме заделени парички на малката или някакви дтуги, но сега сме без нищо,а моя взема към 20-25 на месеца.Добре че имам засега памперси и сме си на кърма инъче.......

# 618
Лилка, много е неприятно това с майчинството  Confused , но така било само, когато за пръв път ти го изплащат, после се регулират нещата, сега тези дни като ти плятят за август и септември, след това в началото на ноември ще ти платят за октомври  Peace

кака Лара, фондана готов ли е или ти си го прави?

Злати, дано се разминем с глобата  Sunglasses

# 619
облаче- най- много трябва да яде 190 гр- аз колкото знам , нормално е да не яде мн в началото- Атила за сега най-много е ял 125 гр-малките буркани на ХИП и после си цоцка сладко сладко за десерт,т.е пак толкова му се събира с кърмата предполагам  Thinking

не може веднага да яде детето 190 гр- то и моята педи ми вика "почваш да захранваш и след 1 седмица да сте заменили едно кърмене " да бе да, то така става- аз не искам да заменям кърмене, път и да искам в момента малчо не иска
давам му толкова колкото иска

вече си имаме нормално ако- явно леко се е запекал от моркова- няма да го ядем често  Peace

аз ще захраня до началото на 6 месец с : картоф, сладък картоф, морков, тиква, пащърнак, тиквички, зелен фасул (ето една много хубава табличка http://www.wholesomebabyfood.com/solidfood4to6montholdbaby.htm) авокадо, круша ( за да имам вариант при запичане, както е казала Славчето) и ориз

това ни е плана за този месец  Peace

# 620
Здравейте и от нас!
Срещата ни беше суперрррррр newsm68
бебоците са толкова, толкова сладкиии  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes, ето снимчици http://may2010.snimka.bg/8mi-dekemvri/sreshta-mol.541638

Последна редакция: пт, 15 окт 2010, 15:20 от sivanovaa

# 621
Уффф, и аз съвсем се обърках с това захранване  ooooh!
Луксче, в този сайт гледам, че за 6-8 месеца пише, че може праскови, кайсии  Rolling Eyes те нали по-късно се дават, че са мъхести  newsm78

# 622
десекс само в Бългрия щото сме много информирани обръщаме внимание толкова на тези неща, аз ще дам тези плодове (праскова, кайсия, нектарин, грозде) когато им е сезона- не бързам за никъде ще се запознае до 1.5 г  - а тук предполагам че имат впредвид по близо до 8 ми месец
аз го постнах заради зеления фасул- той по принцип е сред първите позволени храни http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=311302.msg8390738#msg8390738

то и много зависи според мен, детето кога е захранено , длаи 5-6-7 месец

действай както мислиш за най-правилно- ето Ани каза аз мисля да почна с морков и почна с морков,
Аз реших да почна с тиква, защото ми е малко запечено детето - Всяка майка най-добре знае от какво има нужда нейното дете и майчиния инстинкт е това което трябва да ни води - когато помагаме на детето да расте    Hug

П.С. има една тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=519492.new;topicseen#new   може да се съветвате с майки с по-големи деца и да ги послушате или не  Laughing

Последна редакция: пт, 15 окт 2010, 15:44 от lux

# 623
Облаче, то аз колко приготвям да давам е едно, а колко иска да яде мадамата ми е друго Sad Брех злоядо същество съм родила бе. Майтапа на страна - от зеленчуковите пюрета приготвям около 120-150гр. Тя повече не ми е и изяждала (само един път изяде около 160-170гр и това беше). В повечето случаи изяжда 50-70грама. От плодовите приготвям около 190 в повечето случаи си ги изяжда. От кашите давам МАКСИМУМ 120гр, ама много максимум. Казвам го защото имахме случка ... понеже й е вкусна явно кашата и я изяде набързо около 130-140грама и после всичко повърна. Явно й стана тежко и не можа да я преработи. От тогава давам по малко. Като ако изяде 120 грама пюре после не давам мляко (то не заради друго , ама тя не иска), след плодовите също не давам ... но вместо след 3-4 часа , давам да яде след окло 2-3 часа.

действай както мислиш за най-правилно- ето Ани каза аз мисля да почна с морков и почна с морков,
Аз реших да почна с тиква, защото ми е малко запечено детето - Всяка майка най-добре знае от какво има нужда нейното дете и майчиния инстинкт е това което трябва да ни води - когато помагаме на детето да расте    Hug
Напълно съм съгласна и подкрепям ... много писаници има по въпросите със захранването, много спорове, ранно, късно, средно, кое е алерген, кое не е алерген и тн ... всяка майка знае най-добре от какво има нужда детето й.

Луксче, а за зеления фасул да те питам ... не предизвиква ли газове? Мен затова ме е шубе да й дам ... иначе имам домашен , много хубав ... мааа малко не смея ...

# 624
Луксче, и ти си права  Peace И аз като съм чела из разни сайтове на Инглийски, много неща там ги препоръчват да се дават по-рано, отколкото в БГ  Rolling Eyes Пък и като гледам какво пише по готовите пюрета, то почти всичко може да се дава след 4 месец.

Силве, много хубави снимчици  Peace Приятна срещичка сте направили  Hug

# 625
Здравейте и от нас днес!

Страхотна срещичка и снимките са много хубави! Вече папкат бебоците пюренца  Grinning

Ние днес бяхме на консултация и юнака доста е порастнал - вече е 8800гр (+700гр) и 71см (+4см). Много съм доволна най-вече, че е само на кърма до сега. Даде ни зелена светлина за захранването, но мисля да започна другата седмица , тъкмо ще е на 6 месеца без 10 дена.  Даде ни напрваление за кръв и урина да пуснем като стане на 6 месеца и така.
Като започнем другата седмица и ние да папкаме ще се съветвам с вече захранилите мами Grinning

Отиваме да вземем баткото от градина и малко на въздух да поседим.

Приятен следобед на всички и хубав уикенд, дано и да е слънчев!!! Hug

# 626
Привет. Hug
Много ви благодаря за хубавите пожелания.  bouquet
Честито на всички които днес имат празник.Да са живи и здрави всички бебчета. Hug
Злати стискам палци и да няма глоби. Peace
Славче браво на вас.Хич не ти е злояда ако питаш мен.Много сте напреднали. HugА каква е кашата която я харесва.Аз се чудя дали като давам за 1-ви път каша да не е някаква плодова безглутенова.Че тая оризова всички казвате че е отврат.По принцип съм почитател на Хумана или Милупа. Crazy
Уф с това захранване ще е наистина забавно.. CrazyВсеки да си гледа детенце аз съм също на това мнение.
Ние днес си довършихме остатъка от ябълката с банан.Н ея насилвам не искам да превишавам много количетвата понеже после няма да иска кърма.Все пак и ние не сме от най-ящните. Sick
Днес ще ми е сефтето да взема баткото ама с мъжа ми ...хахахах.Шубееее... ooooh!
Много сте хубави всички а бебчетата са уникални.Айде като свикна с шофирането и аз ще се присъединя.  bouquet

# 627
  • Пловдив
Здравейте и от нас!
Много сте писали, едва ви изчетох по диагонал  Laughing

Вчера ни теглиха - +700 гр - вече е 7700 и 69 см  Crazy Педката каза в отговор на оплакването ми за кърмаческите стачки - Добре, че не се храните добре, че иначе не ми се мисли  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Не бихме ваксини, защото Бела във вторник вдигна лека Т и гърлото й е съвсем леко зачервено  Sad

Мойто бебе спи през ден  ooooh! Вчера проспа целия следобед, а днес е будна и почти не е спала...

каката е изолирана при свекитата, защото кашля  Cry Мъчно ми е за нея, ама тя е  весела там - много внимание й обръщат и я глезят...

За чистенето - вкъщи чистим само в неделя и то основно мъжи  Blush Blush Blush

За среща утре, никой ли освен Змейчето не иска да откликне? Крисчъна, аз предлагам МОЛ Пловдив именно, защото е по-хубав, нищо че на мен ми е на Кънта-мънта Дивия Запад, а и ще ми излезе бая солено с такси. Предлагам среща там утре след 13.30 ч., а ако не вали може да излезем и на пейките на Братската могила. Peace
Моля, ако има желаещи да ми пишат на ЛС, защото не успявам непрекъснато да следя темата!!!

Иииии, това съм го пропуснала  Cry Пишете ми и на мен на ЛС друг път, че рядко влизам в темата  Embarassed Praynig Praynig Praynig Praynig
Иначе и на мен МОЛ П-в ми е много далеч... Аз предпочитам Галерията, нищо, че е по-празен - до другия ще дам поне 10 лв за такси в двете посоки  Rolling Eyes Дано скоро открият този на Марково тепе  Sunglasses

Хахаха - току-що Бел приключи неравна битка с едно одеалце и заспа, гушнала същото одеалце  hahaha

# 628
  • Пловдив
и новата новина Атила е със запек  Confused акаме едни закръгленки топчета, докато му свикнат червата с тази твърда храна ще мине време май  Rolling Eyes почнах да предлагам повече вода, че няма да стане иначе- замислям ако до няколко дни не се регурила да преустановя захранването - Бръм , Змейче какво ще кажете ?

Нари, водичката е добра идея - по правило вода се предлага като се почне захранването...
Може би е добре да даваш разхлабващи храни сега - при захранването трябва да се намери баланс между запичащи и разхлабващи храни  Peace Но ако предизвикват колики и много трудно изхождане и аз бих поспряла временно  Peace

# 629
desex, Нели, аз го месих, и сякаш стана добре като за сефте  Blush Не намерих глюкоза в магазина и сложих мед  Peace

Общи условия

Активация на акаунт