Каша, сок или пюре, МАЙчето ще избере?

• 21 714
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
Малини аз мисля че трябва да се проявят все пак някакви алергични симптоми за да се изписва Фенистил.И до колкото знам той не е много добър.Веднъж ми го изписа един лекар уши ,нос гърло беше за кашлицата на баткото.Като помисли да не е алергичен.А за такова малко бебе..... newsm78

# 646
  • Под кленовите дървета
Malini, нищо такова не са ми изписвали. Помисли дали да даваш каквото и да било, все пак организма на детето трябва да свикне с някои дразнители и не трябва излишно да се натоварва с лекарства. Калция влияе пряко на бъбреците.
Някой по-рано питаше за ВИТ Д. - няма да замествам Вигантола с Деавит, а едно хранене през деня ще заместя с АМ. Не забравяйте, че в АМ има вит. Д, да не стане предозиране, че това също е много опасно.

# 647
Хабиби, кое зоо, ние имаме много джунсжуриийки

Малини-Калинка,
и на нас не са ни казвали , но това с превантивното даване ми звучи като дадеш сироп за да не кашля или панадол да няма Т. Как ще изгради имунитет ако ги тъпчем с всевъзможни работи. Това е мое мнеие де... Heart Eyes

Само да вмъкна че има различни видове витамин Д и всеки си има своите качества и свойства. Този във Вигантола(Д3) е различен в този от Деавита(Д2) и съвсем различен с този в АМ(Д3+)и нищо общо с този от слънцето

Последна редакция: пт, 15 окт 2010, 21:11 от sivanovaa

# 648
  • Под кленовите дървета
Малини-Калинка,[/b] и на нас не са ни казвали , но това с превантивното даване ми звучи като дадеш сироп за да не кашля или панадол да няма Т. Как ще изгради имунитет ако ги тъпчем с всевъзможни работи. Това е мое мнеие де... Heart Eyes

Много точно казано Simple Smile АБе взе да ми писва от БГ педиатрите, нещо не ми е много приятно за всяко нещо, което ми казват, да ми се налага да изчитам един куп мат'риал, за да съм спокойна. Очаквам ТЕ да знаят, ТЕ да се самообразоват като четат новости в ТЕХНИТЕ области, а не аз да ставам половин лекар напоследък.
Нещо яхнах метлата и не мога да сляза Sad #2gunfire

# 649
Вени, професия мама = лекар,готвач, аниматор, приятел, възпитател,психолог,педагог,учител,родител и.....каквото още се сетиш Laughing
Нашето педи, освен че ни нарича тюлен, един съвет не е дала нито за захранване , нито за гимнастика....с две думи да жив здрав тоз дето е създал гугъла и Интернета.

# 650
  • София
И аз пак ще си изпея песента, че витамин Д превантивно НЕ дават  в "ония" страни на запад от нас..., включително в държави като Англия (Winnie неколкократно го е казвала), Швеция и Норвегия., а там е всеизвестно, че има по-малко слънце отколкото при нас.

# 651
  • гр. София
Привет и от нас!  Heart Eyes
Днес голяма разходка му ударихме с Викито- първо на срещата в мола- беше много готино- бебоците много са ни сладки пу пу  Heart Eyes След това се оказа, че нямаме ток в нашия квартал, та от 4 ч. падна едно обикаляне по улиците, чайче и хранене на бебка в Неделя и най- накрая отидохме на гости ...та до 20ч. откарахме насам - натам - добре , че храната си е с мен bombs
Качих още снимчици в албума  smile3509
Аник метни скайп или мейл да ти пратя рецептата за подсичането- да я пробваме та дано мине  Praynig

# 652
малко съм притеснена - много му е отворена фонтанелата  Thinking по спомен - някъде до годинка трябваше да се затвори, нали?

# 653
  • Пловдив
От днес имаме проблем с кърменето. Сутринта си сука нормално, после след захранката пак, но после какво му стана неиска изобщо да засуче. Пищи, и се мята назад, пробвах какви ли не пози, успокоявах го, носих го после пак пробвах , но неще и неще, и така накрая дадох  с шише. Сега спи, да видим като стане ще е доста изгладнял , дано да засуче  Praynig Аз подозирам че проблема е във венците, много го мъчат и постоянно ги чеше с каквото набара. Предполагам че иска шише щот така си чеше венеца на силикона  Thinking
Някой друг с такъв проблем ?

Отивам  да видя какво сте си бъбрели днес  Sunglasses

Ха, добре дошли в нашия клуб  Hug
Танче, Бела ми ги прави същите истории като й скимне - имало е случаи да й се събират само 4-5 хранения за денонощие, а това си е доста малко за кърмено бебе... При нас помага да я успокоя с гушкане и като се кротне, тогава да предложа. Или ако пак не поиска, си залепям голата гърда на бузата й и като й мине нервата тя сама си врътва главата и засуква. Някой път като е много напечено изстисквам няколко капки на устничките й... Или намазвам венеца с Пансорал и тогава бутам... Абе мога доста изобретателна да бъда  Mr. Green

Аз също не давам вит Д, педито вчера каза Деавит, аз си закимах с глава....

Кали, Фенистила мисля, че е с кортикостероиди като повечето противоалергични - ако питаш някой хомеопат - това е по-голяма отрова и от АБ  Sick

Нати, рано е още за затваряне, не се шашкай

# 654
И за да се доредя до компютъра най-накрая. Срещичката днес беше страхотна. Много се радвам, че успях най-сетне и аз да се класирам на една такава Simple Smile. Бебоците са ни златни направо. Да им се радваме докато са такива бонбонести, че сигурно докато се обърнем вече ще са пораснали Simple Smile. Моето диваненце нали спа по пътя до метрото, голямото му спане в МОЛ-а и после пак спа от метрото до вкъщи и сега като е отворил едни очи ... не ще и да си помисля за дрямка. То добре, че излязохме, защото поне навън спи.
Марая, е ти наистина си направила една голяма разходка. Това му харесвам аз най-много на кърменето, че винаги е с теб и не е нужно да мериш, да топлиш вода ... направо рай.

Снимките са станали страхотни ... направо усмивката не ми слиза от лицето като ги гледам ... много ме радват Simple Smile.

Честита пета месецинка на всички, които празнуват днес.  Hug

Аз отивам да се занимавам с Пламен, че то хубаво в шезлонга с играчките, ама си е друго когато някой му говори и му обръща внимание до него Wink .

# 655
Честита месечинка на всички наборчета   ura Да са ни здрави и засмяни малките сладури  Hug

Змейче  и аз какви ли не ги мъдрих  Sad Сега вечерта засука и си хапна добре, дано утре да е забравил за стачката.
Нас  май наистина ни мъче зъбче, много рева миличкия докато заспи, намазах с бочко венците и накрая се успокои .

Софиянки много хубава среща сте си направили, всички изглеждате супер на снимките и майки и бебчета , много сте сладки  Hug

Вит.Д не съм давала досега, миналата седмица питах педито да почва ли тя каза че няма нужда , та не смятам изобщо да давам.

# 656
 Честита месечинка на всичките наборчета, родени в онази мрачна и дъждовна майска събота преди 5 месеца Heart Eyes Габчо днес се държа много прилично, спа почти цял ден за моя радост Mr. Green Обаче ръцете са все в устата и пее ли, пее, ръмжи, нерви се- явно зъбите го дразнят вече, ама кой ги знае кога ще дойдат- на Бела чак на годинка се появиха първите, а аз все с нея сравнявам. Не се обръща още и хич и няма желание- лежи си като бей, а по корем не му е кеф. Иска да го държа и да стои на крачета, или пък да седи в мен. Да гледа света. Иска социален живот човека... Активната гимнастика и шезлонга бързо му писват и го докарват до истерия...

Не давам ни вигнтол, ни диавит, нищо. Няма и да давам. Освен ако педиатърката не реши,че има проблем.

След ваксина по препоръка на педиаърката давам хомеопатично туя. Но понякога забравям:(

Таничка, това, дето описваш, много ми мяза на стачка. Кофти Sad дано бързо отмине! Пробай да го кърмиш, докато дреме и на по-тъмничко.

Пускам ви едно клипче да видите любимо занимание на човека напоследък:)

Отивам да ви гледам снимките и тайно да ви завиждам за срещите Embarassed

# 657
Здравейте най после и аз да се включа,

Някой попиташе за храненето, бебка като реши, че не иска да цока нищо не помага - реве, дере се направо, гърчи се и не иска и не иска. Изчаквам примерно няколко минутки докато се успокои /евентуално/ и след това пак предлагам, но само като тръгна да я слагам за кърмене - започва да надава вой

Относно Вигантрола, аз го смених с Деавит, мисля, че е по добрият вариант, защото след като има някакъв проблем, по добре да не й го давам, дори и незначителен

Малини-Калинка,[/b] и на нас не са ни казвали , но това с превантивното даване ми звучи като дадеш сироп за да не кашля или панадол да няма Т. Как ще изгради имунитет ако ги тъпчем с всевъзможни работи. Това е мое мнеие де... Heart Eyes

Много точно казано Simple Smile АБе взе да ми писва от БГ педиатрите, нещо не ми е много приятно за всяко нещо, което ми казват, да ми се налага да изчитам един куп мат'риал, за да съм спокойна. Очаквам ТЕ да знаят, ТЕ да се самообразоват като четат новости в ТЕХНИТЕ области, а не аз да ставам половин лекар напоследък.
Нещо яхнах метлата и не мога да сляза Sad #2gunfire
Peace  Close #2gunfire

Ние лятото бяхме нахапани яко от комари и я мазах с Фенистил гел, защото детето беше станало на решетка, имам чувството че тази година бяха егати нахалните комари просто

Исках още нещо да пиша но го забравих, че досега се приспивахме с малката

Thinking Ааа да, попаднах на нещо интересно /поне аз така мисля де/ http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=409 - има доста детски песнички. Ние много се радваме на Зайченцето бяло

Това е май за сега,

Лека нощ

# 658
Добър вечер!  Hug

Прочетох вчера, че ще се виждате в МОЛа днес (не запомних в кой), ама нещо не мога да се прежаля още. Времето беше много приятно и направихме огромна разходка с мадмоазел. Отпразнувахме въглехидратния ден с доза палачинка със шоколад. Много съм доволна от себе си, понеже уговорих палачинка-мейкърите да правим в тяхното заведение от време на време кърмачески срещи на ЛЛЛ.  Mr. Green

Кали, никакъв Фенистил!!!!  Sick

Вигантол не съм давала нито на Криси, нито на Каби.  Peace

Таничка, съчувствам ти и аз!  Hug Има вероятност тази стачка да се повтори, но не е задължително. Просто бъди подготвена психически и действай според ситуацията. Бебетата, занеш, преминават през различни периоди и има кърмачета, които когато нещо ги дразни, както описваш за венците, е възможно да отказват да сучат. Ти внимавай за състоянието на гърдите ти в такива моменти, да не ти се напрегнат.  Hug

# 659
 да ви кажа момичета, аз почни нищо не съм давала на Атила 2 седмици давах Вигантол - като го спряха и на мен ми стана още по-добре - иначе си имаме огромна фонтанела, но Атила знае как да си го оправи сам  Laughing

и вода с захар не съм давала, - ние имахме жълтеница 2 месеца и нещо - ама че майка ужас  Crazy

ами няма да дам и това е - ще си правя каквото си искам  и каквото смятам за редно с детето си "." (точка )  Joy Joy Joy

Изи
това означава ли че в неделя ще си похапна палачинки  Embarassed

Аз вече не обръщам внимание на стачки и подобни, като иска да яде давам, като не иска го оставям- какво да го правя- особено около МЦ става един раздразнен, нервата го гони и него, не иска  да яде, не иска да спи - мама я боли и купона е на 6

кикиники - Габчо много хубава игра си е намерил с деда Simple Smile

а сега и аз да разбледам снимките от днес   bouquet  ех че хубава среща Sad стана ми тъжно че не успях да дойда

хапинес
кога ще ти дам гризалката

ивон
радвам се че си успяла да дойдеш , колко сте пораснали и вие  Heart Eyes

Последна редакция: пт, 15 окт 2010, 23:23 от lux

Общи условия

Активация на акаунт