Майчинството счетоводно - 34

• 34 942
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
  • Пловдив
епикризата на бебето на педиатъра
твоята-никой или на личния,ако е заинтересован  Wink

# 346
gargamela, Viva_123,

благодаря за отговорите. Не можах да се ориентирам какво точно ще се случи, за това да поясня:
И двата болнични листа са първични.
Първия е издаден от клиниката в София, където правих Инвитрото, а втория - от местната болница, където ме приеха по спешност. От болницата ми казаха, че оттук нататък ще ми дават продължение на този болничен.
Диагнозите в двата листа са различни за съжаление.

# 347
  • Майничка
... Моята епикриза на моя личен, а тази на бебето на неговия личен лекар ли?

Благодаря ви предварително   bouquet

Точно така, но не остават при тях, стоят си при теб. На децата съм ги прикрепила в личните здравни карти.

# 348
  • Пловдив
епикризата от раждането на дъщеря ми е в педиатъра,а моята вкъщи
може би като ни даде картона,ще ни върне и епикризата

# 349
Здравейте! Имам въпрос - някой знае ли дали мога да не ползвам 45  дена болничен преди термина  а например 10 или 15 преди него? 

# 350
  • Майничка
gargamela, Viva_123,

благодаря за отговорите. Не можах да се ориентирам какво точно ще се случи, за това да поясня:
Първия е издаден от клиниката в София, където правих Инвитрото, а втория - от местната болница, където ме приеха по спешност. От болницата ми казаха, че оттук нататък ще ми дават продължение на този болничен.

Според мен, ще върнат втория болничен, съответно и продълженията. Най-добре направете консултация в Здравна каса и НОИ как да процедирате в този случай.

Здравейте! Имам въпрос - някой знае ли дали мога да не ползвам 45  дена болничен преди термина  а например 10 или 15 преди него? 

Да, представяте пред гинеколога или личния лекар (ако той издава 45-дневния болничен) бележка от работодателя, че сте работили през тези дни.

# 351
gargamela, Viva_123,

Аdi_rz , щом и вторият болничен е първичен и с различна диагноза ще ти се смята на нова база. Пак ще се отделят три дни за сметка на работодателя.

Здравейте! Имам въпрос - някой знае ли дали мога да не ползвам 45  дена болничен преди термина  а например 10 или 15 преди него?  

Да, можеш. Носиш бележка от работодателя на лекаря, че до тогава си работила. Лекарят ти издава болничния за дните до термина /5, 10 или колкото искаш/.

# 352
  • София
Ала-Бала, благодаря!

Може ли още малко разяснение (за документите във връзка с еднократната помощ при раждане на дете):

...
-удостоверение за родените от теб деца-издава се от служба Грао в общината
...
-акта за раждане-задържат оригинала

1) Това удостоверение в общината по постоянен адрес ли се издава или по временен адрес и дали става веднага?
2) За колко време се задържа акта за раждане и има ли възможност да го вземе друг човек?

Да поясня, че живеем в друг град, сравнително далече от постоянния адрес и пътуването ни е малко сложно за организиране  Embarassed Престоят - също, най-вероятно ще имаме само един работен ден на разположение...

# 353
  • Пловдив
1) Това удостоверение в общината по постоянен адрес ли се издава или по временен адрес и дали става веднага?-от общината по постоянен адрес.дали става веднага-зависи от общината-при нас става веднага и струва 2 лв,но за други места съм чувала и се чака повече и се плаща повече-неясно защо

2) За колко време се задържа акта за раждане и има ли възможност да го вземе друг човек?-пак зависи от практиката в общината-при нас го задържат 4-5 дни-другаде повече.дали може да го вземе друг-не знам,някоя баба ли искаш-може би с пълномощно ще стане.ако е таткото е по-лесно,защото имената му фигурират на акта

намери тел на соц служба,в която ще подаваш и задай въпросите си-така ще се ориентираш най-много
запаси се с нерви,защото като пристигнете не всичко може да е както са казали по тел
но може и всичко да мине като по вода

# 354
  • София
Много благодаря за идеите - постоянният адрес е в гр. Русе. За "агент по прибиране на акта за раждане" исках да ползвам сестра ми, която живее там, да видим има ли вариант...

# 355
Здравейте, имам питане, тъй като не намерих отговор на въпроса в интернет. От фирмата в която работех и откъдето излязох по майчинство ме съкратиха, след изтичането на майчинството ми. От една друга фирма ме назначиха на 2 часа работен ден, но и от там сега ще ме съкратят. Въпроса ми е - като се регистрирам в бюрото по труда като безработна имам ли право на обезщетение и в какъв размер като последно съм била само на 2 часа работен ден. През последните 15 месеца съм била по майчинство, но при съкращаването ми изплатиха 53 дни платен отпуск и едно обезщетение за неспазено предизвестие, доход, коюто предполагам се включва в дохода, определящ размера на обезщетението за безработица.
Предварително ви благодаря за отговорите!  bouquet

# 356
  • Пловдив
Lora_mum ,имаш право на борса-60 процента от брутото ти за последните 9 м
като период-според стажа ти прец живота ти

# 357
  • Горна Оряховица
Здравейте ,имам едно въпросче.
Получих превели са ми първите майчински и сумта е  по-ниска от изчислената от мен със 100лв. Интересува ме и те ли се изплащат на 2 транша като болничните (да чакам ли втори превод )?

# 358
  • В полите на Пирин планина
Здравейте ,имам едно въпросче.
Получих превели са ми първите майчински и сумта е  по-ниска от изчислената от мен със 100лв. Интересува ме и те ли се изплащат на 2 транша като болничните (да чакам ли втори превод )?

Плащат се месец за месец, като всяко обезщетение.

# 359
  • Горна Оряховица
на мен болничния ми идваше и трите месец еднаква сума за месец, но на два пъти,в различни съотношения всеки месец, не зная защо така  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт