Майчинството счетоводно - 34

• 35 273
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
  • Шумен
Мисля че си зависи какъв е периода. Аз търпеливо още си чакам първото майчинство след годинката  Confused До сега така на части не са ми превеждали суми.

# 526
  • Пловдив
desitoo ,явно работодатеят ти закъснява-240 те лв се получават едва като раб подаде данни.НОИ са изключително коректни

# 527
здравейте на всички мами:)пиша ви от англия със следната молба-живея и работя тук от 3 год,но ще се прибирам да раждам в БГ,ако всичко е наред.знам че тук се взима един документ ,с който в БГ ти признават осигуровките и ми е интересно по пътя на логиката аз дали ще взимам майчинстжо,ако си оправя документите или ще е само ходене по мъките?
благодаря ви предварително и ако може ми пишете лични съобщения Simple Smile
леко бременеене и пухкави бебчета  Hug

# 528
desitoo ,явно работодатеят ти закъснява-240 те лв се получават едва като раб подаде данни.НОИ са изключително коректни

Точно така. Понякога обаче се получават човешки грешки, което напълно разбирам, защото всички сме хора и грешим.
Преди десет дни ми беше изплатено майчинството за месец юни! Не по вина на работодателя ми Grinning Писах имейл и получих веднага отговор с извинение, след седмица и парите.

# 529
  • Бургас
Здравейте,
имам следното питане.
Прехвърлила съм майчинството до 410 ден на мъжа ми, какви документи са необходими (на бащата) за да продължи да е в "майчинство" до навършване на 2 годинки на детето?

# 530
Здравейте,
имам следното питане.
Прехвърлила съм майчинството до 410 ден на мъжа ми, какви документи са необходими (на бащата) за да продължи да е в "майчинство" до навършване на 2 годинки на детето?
Ето тук Елфита е описала подробно: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=449177.45

# 531
Малката е на 5 месеца. Според работодателя ми всички документи са подадени. Писах мейл на НОИ, но не отговарят. Утре ще звъня

# 532
Има два имейла.

# 533
  • Бургас
Здравейте,
имам следното питане.
Ето тук Елфита е описала подробно: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=449177.45

Сърдечно благодаря   bouquet

# 534
  • Пловдив
Малката е на 5 месеца. Според работодателя ми всички документи са подадени. Писах мейл на НОИ, но не отговарят. Утре ще звъня

в периода 135 /края на третия болничен/-410 дни обезщетението се получава до 5 число,не може да си го получавала до 20

кога ти изтече третия болничен от педиатъра

извади си пик код,за да проверяваш на сайта на НОИ,а не да се чудиш
по принцип инфо по тела не дават

# 535
  • София
Здравейте,отново имам питанка Rolling Eyes.Майчинството ми изтече преди 2 месеца,в момента съм на работа,обаче се разболяхме.Та въпроса ми е как да си сметна болничният,на база 6 месеца назад,смятам 4 месеца на 240лв.и последните 2 на заплатата ми и деля на работните дни?Така ли е?

# 536
  • София-Младост
Здравейте,отново имам питанка Rolling Eyes.Майчинството ми изтече преди 2 месеца,в момента съм на работа,обаче се разболяхме.Та въпроса ми е как да си сметна болничният,на база 6 месеца назад,смятам 4 месеца на 240лв.и последните 2 на заплатата ми и деля на работните дни?Така ли е?
Първо делиш брутната сума на работните дни за периода и взимаш от полученото 80%, след това сумираш нетното за периода делиш на работните дни и сравняваш полученото с осемдесет процентното и взимаш по-малката цифра.

# 537
Моля за малко помощ - опитвам се да изчисля приблизителната сума която ще получавам през първата година майчинство, но не ми е ясно следното: Всеки месец от заплатата ми се удържа вноска за допълнително здравно осигуряване(по мое желание). Като си смятам нетната заплата трябва ли да добавя тази сума или за нетно да взема сумата, която ми се превежда всеки месец newsm78
И още един въпрос - трябва да изляза в 45дневния болничен преди раждане на 28,01,2011. При положение, че за база за изчисляване на майчинството се взимат предвид месеците 01,2010 - 12,2010 или ако приемат новия закон 07,2009-12,2010, означава ли това че ако си взема болничен за периода 01,01,2011 - 27,01,2011, то това по никакъв начин няма да се отрази на майчинството ми, тъй като този период не влиза в базата за изчисление?

Благодаря предварително за отговора Hug

Последна редакция: вт, 26 окт 2010, 17:07 от love is in the air

# 538
прибавяш си и вноската по ДЗО към сумата, която получаваш и тогава намираш нетната база
относно болничен през януари - не ти влиза в базата за майчинството, няма никакво значение
дори и преди това да си вземеш болничен, пак няма да се отрази негативно на обезщетението ако си осигурявана на една сума последните шест месеца

# 539
Здравейте момичета!
Сегада си прегледах преведените ми обезщетения за майчинство и установих, че не ми е изплатено обезщетение за 3 дни - за периода от 28-31.12.2009 г. Може би причината е, че на 27.12 ми изтече третият болничен, а след това имам подадена молба по чл.50-51. В момента чакаме второ бебче, а този пропуск намаля и осигурителния ми доход за м.12.2009 г.. Може ли някой да ме посъветва как да постъпя, за да се коригира тази очевидно допусната от НОИ грешка. Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт