Майчинството счетоводно - 34

• 34 911
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Ирина за какъв период назад става въпрос? Говори директно със счетоводителката най-добре.
За август.

# 91
  • София-Младост
Ирина за какъв период назад става въпрос? Говори директно със счетоводителката най-добре.
За август.
Не е много назад, говори с нея. Принципно за този вид отпуск молбата се пуска 10 дни преди самото ползване.

# 92
  • София
За август.
Не е много назад, говори с нея. Принципно за този вид отпуск молбата се пуска 10 дни преди самото ползване.
Да, това и направих. Ще подаде корегираща декларация.
Още веднъж благодаря на всички за съдействието!   bouquet

# 93
Здравейте! Hug

Извинявам се, ако повтарям накой друг пост. Искам да знам, ако ползвам болничен по време на бременността (преди 45-дневния), дали това ще се отрази на получаваната сума за майчинство?

# 94
Здравейте! Hug

Извинявам се, ако повтарям накой друг пост. Искам да знам, ако ползвам болничен по време на бременността (преди 45-дневния), дали това ще се отрази на получаваната сума за майчинство?
Зависи дали през предшестващите 6 мес. дохода е бил почти един и същ.

# 95
Здравейте искам да попитам как може да се предпази една приятелка от уволнение.На кратко:тя  е на безсрочен договор,бременна е и  е казала на работодаделя си за това ,но устно.И те сега искат да я уволнят.Знам,че по-принцип тр. да има едномесечно предизвестие и основателна причина да го направят/но няма такива/.Освен това ми е останало в ума,че имаше някаква комисия която защитаваше правата на бременните от уволнение и работодателят не може просто така да я уволни.Моля,кажете какво да направи за да се предпази.Благодаря знам,че се отзовавате бързо.  bouquet

да вземе документ от лекаря, че е бременна и да го даде на работодателя
Само това достатъчно ли е ?Защото явно нейния е безскруполен и си прави каквото иска.Можете ли да ми кажете наименованието на комисията при нужда да се обърне към нея.

Нека да го впишат във входящата документация на фирмата, а ако не водят такава - да й сложат подпис, печат и дата на представяне във фирмата на едно копие.
Благодаря!
Можете ли да ми кажете дали ще бъде добре за нея ако все пак я съкратят или уволнят и отиде в БТ?Притеснява се,че ако  се заяде с тях и остане ще я тормозят на работа.А точно сега не иска да се тормози.Така ще получава някакво обещетение от борсата нали?Но върви ли й стаж за да получава някакви парички после?

# 96
Една моя позната имаше подобен проблем. Когато забременява и казва на шефа си, той я уволнява, защото "не му трябвали такива хора"  Angry ... Отива в инспекцията по труда и подава жалба, която веднага бива уважена (бременните са под закрила) и тя получава обещетение и я възстановяват на работа. Изобщо не се връща там, а си взема болнични и така изкарва бременността и майчинството.

# 97
Една моя позната имаше подобен проблем. Когато забременява и казва на шефа си, той я уволнява, защото "не му трябвали такива хора"  Angry ... Отива в инспекцията по труда и подава жалба, която веднага бива уважена (бременните са под закрила) и тя получава обещетение и я възстановяват на работа. Изобщо не се връща там, а си взема болнични и така изкарва бременността и майчинството.
Сигурна ли си,че може да не се връща на работа?Тя сега мисля,че е в 12 г. с може ли толкова дълго да излезе в болничен?
но ако сдаде гарда и я уволнят или сакратят кой е най-добрия вариант за нея?Защото я усещам,че не иска да се бори/въпреки,че това е моят съвет/.Имаше проблем с предишната бременност и сега гледа да се пази от вълниния.

# 98
  • Пловдив
Ani4ka_,болничен от сега докрая е най-добрия й вариант /може толкова болнични да взима/.Ако не вземе болничен и я уволнят,остава без майчинство.Евентуално може да се класира за социално такова /100 лв за една година/,ако доходът й е 350 лв бруто.Или да намери фирма,която да я назначи фиктивно

# 99
Според мен най-добре да говори с доктора си дали може да й даде дълъг болничен. Ако е съгласен, излиза си в болничен и никой не може да я пипне. Пък да напуска, като й изтече майчинството.

# 100
Здравейте, искам да питам имам един проблем с болничния лист на 28август взех болничен от специалист за един месец до 28 септември, но работодателя ми закъснял с два дни не го дал на счетоводителката, от там нататък незнам нищо какво ще стане дали ще го пуснат 2 дни по късно или ще го анулират  Tired
благодаря на всички предварително, отчаяла съм се напълно незнам какво да правя #Cussing out

# 101
  • Пловдив
Със сигурност ще ме съкратят, защото във фирмата са останали само 3 човека - аз  и управителите.  Имам трудов стаж около 6г. В този случай колко месеца мога да получавам обезщетение за безработица?

8 м ще ти е обезщетението
сумата върху,която ще се смята ще  е 240 лв,защото последните 9 м си било по майчинство

# 102
  • Пловдив
Здравейте, искам да питам имам един проблем с болничния лист на 28август взех болничен от специалист за един месец до 28 септември, но работодателя ми закъснял с два дни не го дал на счетоводителката, от там нататък незнам нищо какво ще стане дали ще го пуснат 2 дни по късно или ще го анулират  Tired
благодаря на всички предварително, отчаяла съм се напълно незнам какво да правя #Cussing out

няма причина да се анулира
нека работодателят да го даде на счетоводителката-тя ще го представи в НОИ и ще те преведат парите

# 103
  • Варна
Цитат
Цитат на: Velina_p в Четвъртък, 16 Септември 2010, 09:04
Добро утро  
Мили момичета ,помогнете
От 01 до 06.09 съм в ПГО,
а от 7.09 до 22.10 съм в 45-дневен  отпуск по бременост и майчинство.Заплатите ,обикновенно ги получваме в периода  от 25-то  по 31 число на месеца.
Кога да чакам парите от отпуската и тези от болничния?
Отпуската със заплатите на останалите ти колеги, болничните най-рано м.10

Момичета ,
моля пак за помощ.
Имам издаден болничен лист за бременност и раждане ,който е от 07.09. до 22.10.10,както писах .Изпратих го с курьер в офиса на фирмата   ,в която работя  на 13 .09  и естествено си чаках парите около 14-15 число този месец....но днес разбирам ,че до сега са не могли да го намерят ,не знам как са  го загубили и какво стана Shocked Rage
Както и да е,в понеделник  едва ще го предстявят в Ной ,сега кога ще ми го изплатят ,към края на месеца ,така ли?

# 104
Ani4ka_,болничен от сега докрая е най-добрия й вариант /може толкова болнични да взима/.Ако не вземе болничен и я уволнят,остава без майчинство.Това означава,че не е вариант борсата нали?Евентуално може да се класира за социално такова /100 лв за една година/,ако доходът й е 350 лв бруто.Или да намери фирма,която да я назначи фиктивно

Общи условия

Активация на акаунт