Майчинството счетоводно - 34

• 35 366
  • 741
  •   2
Отговори
# 120
  • Пловдив
Въпросът ми по-конкретно е този стаж, който ще имам по време на съкращението счита ли се,  за 5 г.? Или до 5г. не достигат 4 дни? Колко дни трябва да имам още за да се считат за пълни 5 години?

стажа ти не е 5 г-трябва да направиш 5 пълни години,за да се възползваш от 8 те м обезщетение

# 121
Благодаря, с риск да досадя ще попитам дали петте години трябва да съм била непрекъснато на работа или може да са сбор от стажа ми в различни местоработи? Не ми стана ясно колко дни или месеци трудов стаж не ми достигат до 5 години.

# 122
  • Пловдив
Благодаря, с риск да досадя ще попитам дали петте години трябва да съм била непрекъснато на работа или може да са сбор от стажа ми в различни местоработи? Не ми стана ясно колко дни или месеци трудов стаж не ми достигат до 5 години.

5 години общ стаж през целия ти живот-прекъснат,непрекъснат -събираш всичко

# 123
Много ти благодаря за помощтта  bouquet Значи не ми достигат 4 дни за да имам 5г. стаж.

# 124
  • Пловдив
Много ти благодаря за помощтта  bouquet Значи не ми достигат 4 дни за да имам 5г. стаж.

уговори се да отработиш още 5-6 дни и готово

# 125
Много се надявам да започна работа преди да мине времето на това обезщетение, но с малки деца в неголям град си е трудна задача.

# 126
  • Варна
Може ли някой да провери дали тази справка: https://socialsecurity.nssi.bg/ работи (за осигурителния доход)? На мен ми дава "вътрешна грешка".

# 127
Може ли някой да провери дали тази справка: https://socialsecurity.nssi.bg/ работи (за осигурителния доход)? На мен ми дава "вътрешна грешка".

И на мен дава такава грешка, явно временно има проблем.

# 128
  • Варна
Явно, от 1 седмица е така.

# 129
  • София-Младост
Явно, от 1 седмица е така.
Работи си нормално, но е  по-добре през експлорер да влизате. С модзила трябва да приемете.. "грешката"

# 130
Изтече едната година болничен на 6 септ,платили са ми от НОИ дотогава, а кога привеждат от НОИ парите за отпусака за отглеждане на малко дете до 2 години-в началото на месеца, в края?

# 131
  • София
Ето отговора, който получих:
Здравейте,
Обезщетението по чл.54 от КСО по своята правноикономическа същност представлява бонус за майката, който й се дава за това, че се връща на работа и не ползва законоустановения отпуск за гледане на малко дете в пълен размер.
Това обезщетение се изплаща към получаваното за същото време възнаграждение, възнаграждение за платен годишен отпуск и към пар.обезщетение за временна неработоспособност. В случая когато ползвате неплатен отпуск Вие нямат право на обезщетение по чл.54 от КСО.

Глупости, каква "правноикономическа същност" - нали се дава при неползване на отпуска за гледане на дете!  Thinking
Не виждам никакъв аргумент - наредба, указание ... Просто - "нямате право". Да се аргументират!
Направо си плачат за съд.
Не знам вече. Нямам доводи и необходимата компетентност да споря с тях за тези пари. Дано поне ми се оправи стажа, след като счетоводителката подаде корегираща декларация.

# 132
Ето отговора, който получих:
Здравейте,
Обезщетението по чл.54 от КСО по своята правноикономическа същност представлява бонус за майката, който й се дава за това, че се връща на работа и не ползва законоустановения отпуск за гледане на малко дете в пълен размер.
Това обезщетение се изплаща към получаваното за същото време възнаграждение, възнаграждение за платен годишен отпуск и към пар.обезщетение за временна неработоспособност. В случая когато ползвате неплатен отпуск Вие нямат право на обезщетение по чл.54 от КСО.

Глупости, каква "правноикономическа същност" - нали се дава при неползване на отпуска за гледане на дете!  Thinking
Не виждам никакъв аргумент - наредба, указание ... Просто - "нямате право". Да се аргументират!
Направо си плачат за съд.
Не знам вече. Нямам доводи и необходимата компетентност да споря с тях за тези пари. Дано поне ми се оправи стажа, след като счетоводителката подаде корегираща декларация.

И аз си мисля, че отказа за изплащане трябва да е основан на член, алинея, точка и пр. от КСО. Щом е отказано плащане трябва да имаш Разпореждане за отказ, а не общи приказки.

Изтече едната година болничен на 6 септ,платили са ми от НОИ дотогава, а кога привеждат от НОИ парите за отпусака за отглеждане на малко дете до 2 години-в началото на месеца, в края?

До 15 раб. дни след подаване на декларация обр.1 от работодателя в НАП. Подадена ли е декларация по чл. 53 или чл.54 от КСО за майчинство?

Последна редакция: пн, 11 окт 2010, 01:28 от AnMary

# 133
Момичета, искам да питам какви са очакваните промени, засягащи майчинството, които се предвиждат за следващата година? Четох из нет-а, но нещо не разбрах ясно.. newsm78

# 134
Здравейте,момичета!
Имам един въпрос и ще съм ви благодарна,ако някоя от вас ми отговори(предварително се извинявам,ако назад в темите сте го обсъждали). разбрах,че съм бременна,а от няколко месеца съм безработна.Чудя се има ли смисъл да търся познати,при които да се осигурявам за времето,в което официално мога да роботя?За да взимам някакви майчински впоследствие.Или не трябва ли поне да плащам някакви здравни вноски?

Последна редакция: сб, 09 окт 2010, 23:43 от avgusta21

Общи условия

Активация на акаунт