Майчинството счетоводно - 34

• 35 395
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
  • София-Младост
Въпрос и от мен:
Имам ли право да получавам 1/2 от майчинството 120лв.,при условие,че детето посещава детска ясла,но няма навършени 2 години?
Ако си се върнала на работа това е правилният и верен вариант.

# 211
  • София
Въпрос и от мен:
Имам ли право да получавам 1/2 от майчинството 120лв.,при условие,че детето посещава детска ясла,но няма навършени 2 години?
Laughing т.е. преведено за несчетоводители ДА?! Peace Благодаря ти.Значи остава да си чакам парите от НОИ.

# 212
Здравейте.Работя на постоянен трудов договор в една фирма и в момента съм по майчинство.Намерих си нова работа и смятам да пусна детето си на ясла.Въпросът ми е какви документи ,къде и в какъв срок,трябва да подам за прекратяване на майчинството.

# 213
  • София-Младост
Въпрос и от мен:
Laughing т.е. преведено за несчетоводители ДА?! Peace Благодаря ти.Значи остава да си чакам парите от НОИ.
Simple Smile Да, но ако си прекъснала отпуска с прил.12  и си подала и прил.4.  Peace

# 214
  • София
Наистина не разбирам от приложения и пр.Да ти разкажа ,как стоят нещата.Детето направи 1год. през май и аз се върнах на работа.Всичко ми е подадено:прилож. ,че се връщам на работа,смяна на обстоятелствата ли,съжалявам но не помня  Crazy И така до август си взимах по 120лв,а през септември детето започна ясла,та се чудя,като е почнало яслата,да не би заради това да не ми превеждат парите.

# 215
  • София-Младост
Наистина не разбирам от приложения и пр.Да ти разкажа ,как стоят нещата.Детето направи 1год. през май и аз се върнах на работа.Всичко ми е подадено:прилож. ,че се връщам на работа,смяна на обстоятелствата ли,съжалявам но не помня  Crazy И така до август си взимах по 120лв,а през септември детето започна ясла,та се чудя,като е почнало яслата,да не би заради това да не ми превеждат парите.
Така кажи...нямаш основание за притеснение, парите ще продължат до двегодишна възраст!

# 216
  • Варна
Здравейте, в голяма питанка съм. В майчинство съм от 11 месеца. Преди малко ми се обажда нашта личен състав и ме вика да съм си прекъснела майчинството за един ден, че да ме прехвърлели в новото звено след преобразуването на старото ми звено. Да, ама на мойто място има назначена и тя си губи работата, а и честно казано не ми се разкарва и не ми се занимава, а и няма кой да ми гледа детето. Въпроса ми е; има ли право да иска от мен работодателя ми да си прекъсвам отпуска по майчинство по повод реорганизация на звената, при положение че тя датира от доста време, а чак сега са се сетили. Предварително благодаря

# 217
  • В полите на Пирин планина
Здравейте, в голяма питанка съм. В майчинство съм от 11 месеца. Преди малко ми се обажда нашта личен състав и ме вика да съм си прекъснела майчинството за един ден, че да ме прехвърлели в новото звено след преобразуването на старото ми звено. Да, ама на мойто място има назначена и тя си губи работата, а и честно казано не ми се разкарва и не ми се занимава, а и няма кой да ми гледа детето. Въпроса ми е; има ли право да иска от мен работодателя ми да си прекъсвам отпуска по майчинство по повод реорганизация на звената, при положение че тя датира от доста време, а чак сега са се сетили. Предварително благодаря

Не, няма право работодателят да иска подобно нещо от теб. Затова и искат да имаш формално "отработен" един ден, за да влезнат подобни промени в сила. Иначе и да има реорганизация за теб тя влиза в сила, когато реално започнеш работа и подпишеш допълнително споразумение към договора си.

# 218
  • Варна
Здравейте момичета!
Утре ,на 14.10  ми е секциото,ще ми издадът болничен за 42 дни,така ли?
Кога да ги чакам тези пари ?

Понеже ние доста закъсахме с парите,та искам  да добия някаква представа за тези болнични и кога ще се изплащат Whistling

# 219
  • В полите на Пирин планина
Здравейте момичета!
Утре ,на 14.10  ми е секциото,ще ми издадът болничен за 42 дни,така ли?
Кога да ги чакам тези пари ?

Понеже ние доста закъсахме с парите,та искам  да добия някаква представа за тези болнични и кога ще се изплащат Whistling

Ами първите 45 дни? За тях не си ли получила плащаене?
Този б. лист ще се представи в НОИ в 2-дневен срок от изплащане на заплатите за м.10.2010, т.е. някъде през м. 11.2010. А плащането е в срок от 15 раб.дни от представянето му.

Последна редакция: ср, 13 окт 2010, 17:01 от Lady Brinne

# 220
  • Варна
Цитат
Ами първите 45 дни? За тях не си ли получила плащаене?
Този б. лист ще се представи в НОИ в 2-дневен срок от изплащане на заплатите за м.10.2010, т.е. някъде през м. 11.2010. А плащането е в срок от 15 раб.дни от представянето м

Още не съм ги получила,този болничен (за 45 дни преди раждане) ми беше от 7.10 до 22.10,но моите работодатели бяха го позагубили някъде ,не знам какво стана ,та се забавиха нещата,но сега виждам в стр.на Ной ,че е подаден на 08.10 ,та сигурно към края на месеца ще ги взема.
Мерси за отговора Hug

# 221
  • София
Така кажи...нямаш основание за притеснение, парите ще продължат до двегодишна възраст!
  bouquet Благодаря ти.Вече ме успокои Wink

# 222
  • София
.....
Може да те съкратят / по някоя от точките на чл.328 от КТ/, ако получат разрешение от ИТ. Това се отнася за майки с деца до 3 год. възраст. Не напускай по взаимно съгласие, нека работодателят ти потърси алтернатива. Това, че детето евентуално ще боледува и/или ще забременяваш не е причина да те освободят от работа. За момента можеш да си ползваш натрупания платен отпуск.
Мила, работодателя ми не ще и да чува за ИТ и твърдо отказва да ме съкрати, а аз така съм разстроена от тази дискриминация, че просто съм твърдо решена да се боря!Как мога да ги накарам да ме съкратят - те ясно ми казаха, че не ме искат обратно и ИСКАТ да подпиша по взаимно съгласие....много, много съм разстроена...

# 223
ее....как може да са такива гадове!!!!  Angry 
Ако ти се разправя, върви при шефа и му кажи, че няма да подпишеш по взаимно съгласие и ще пуснеш жалба в ИТ, че се опитват да те накарат насила. Това може и да му смекчи тона, защото майките са защитени, а едва ли ще искат да имат проблеми с ИТ.

То в тази държава вече не може и да имаш деца и да си спокоен. При мен засега е добро отношението във фирмата, но не знам като родя и се върна после (живот и здраве), каква ще е реакцията и дали ще ми влизат в положението.

# 224
Здравейте, момичета. Пак имам въпросчета. Приключиха ми 410 дни майчинство. В момента съм бременна и съм в болничен. Счетоводителката ми обяснява, че трябвало да подам приложение, че се връщам на работа, щом съм била в болничен за общо заболяване. Така ли е наистина? Трябва да се водя на работа, за да ползвам болничен?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт