Майчинството счетоводно - 34

• 35 011
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
Бременна съм с близнаци.
Имам един болничен лист до 15 Окт (т.е. трябваше да се явя на работа на 16 Окт).
Вчера постъпих в болница, днес ме изписаха, като ми дадоха нов болничен от 17 Окт.
Ще имам ли прекъсване в болничните, след като "дупката" между двата листа е неработен  ден (събота)?
...
Най-вероятно ще върнат втория болничен. Между 2 първични болнични трябва да има минимум 1 или 2 работни дни (в момента няма как да проверя колко точно), ...
Зачетох се, където не ми е работа и се стреснах. 410 дни от майчинството ми приключват и от следващия ден съм в болничен. Трябвало ли е да има след майчинството някакви работни дни, за да не ми върнат болничния  ooooh!

# 376
  • Майничка
...
Зачетох се, където не ми е работа и се стреснах. 410 дни от майчинството ми приключват и от следващия ден съм в болничен. Трябвало ли е да има след майчинството някакви работни дни, за да не ми върнат болничния  ooooh!

От 410-те дни само 135 са болнични, а и майчинството е друга бира, споко. Laughing

# 377
Ох, благодаря ти за отговора, Гаргамела.  Hug Доста се бях попритеснила  ooooh!

# 378
Здравейте ,
бих искала да попитам кога трябва да подам документите си за втората година майчинство? Терминът ми беше за 8 ноември, а родих по-рано на 26 октомври. Прочетох във форума , че се подават малко преди изтичането на 410-те дена, тоест преди 8 ноември. Правилно ли съм разбрала или да се засилвам към работодателя си да ги нося? И дали ако е така ще получавам платеното майчинство до 8 ноември, а не до 26-датата на раждането?
Благодаря ви предварително и за това, че винаги сте ми отговаряли на въпросите.

# 379
Здравейте ,
бих искала да попитам кога трябва да подам документите си за втората година майчинство? Терминът ми беше за 8 ноември, а родих по-рано на 26 октомври. Прочетох във форума , че се подават малко преди изтичането на 410-те дена, тоест преди 8 ноември. Правилно ли съм разбрала или да се засилвам към работодателя си да ги нося? И дали ако е така ще получавам платеното майчинство до 8 ноември, а не до 26-датата на раждането?
Благодаря ви предварително и за това, че винаги сте ми отговаряли на въпросите.

410 дни изтичат на 08.11. В края на октомври /може примепно към 25-ти/ трябва да се подаде при работодателя молба за отпуск по чл. 164 от КТ, приложение 3 и копие на акта за раждане.

# 380
  • София
Здравейте!

Имам един въпрос, който предполагам е по-различен.

Когато разбрах, че съм бременна бях в изпитателен срок. Наложи да лежа вкъщи за задържане и разбира се ме уволниха. След това мъжът ми ме назначи в неговата фирма, за да вземам някакво прилично майчинство. Сега сме решили да затворим фирмата, заради финансови проблеми и счети е казала, че ако го направим аз няма да получавам майчинство 2рата година. До 10 януари съм в болничен. Искаме да затворим фирмата от 15 януари 2011 година. Двамата нямаме брак и аз съм единствения работник.
Моля за отговор дали счетоводителката е права. Дори и да не получавам майчинство от 240 лв, като цяло идеята се обезмисля, защото мъжът ми трябва да ги внася като осигуровки.

Благодаря предварително!     bouquet

# 381
  • София-Младост
Здравейте!

Имам един въпрос, който предполагам е по-различен.

Когато разбрах, че съм бременна бях в изпитателен срок. Наложи да лежа вкъщи за задържане и разбира се ме уволниха. След това мъжът ми ме назначи в неговата фирма, за да вземам някакво прилично майчинство. Сега сме решили да затворим фирмата, заради финансови проблеми и счети е казала, че ако го направим аз няма да получавам майчинство 2рата година. До 10 януари съм в болничен. Искаме да затворим фирмата от 15 януари 2011 година. Двамата нямаме брак и аз съм единствения работник.
Моля за отговор дали счетоводителката е права. Дори и да не получавам майчинство от 240 лв, като цяло идеята се обезмисля, защото мъжът ми трябва да ги внася като осигуровки.

Благодаря предварително!     bouquet
Права е.

# 382
  • София
Ала-Бала, благодаря ти!   bouquet

Жалко... Confused

# 383
Здравейте  Hug
В Дирекция социално подпомагане Младост не мога да се свържа по тел, та се надявам вие да знаете  Rolling Eyes
При смяна на адреса, трябва ли ми някаква бележка от социалните на стария адрес (Оборище) или направо си отивам в социалното в Младост. И знаете ли какви документи трябват за подновяване на детските надбавки освен служебни бележки за доходите, акт за раждане, май се иска някаква бележка, че детето посещава детска градина  newsm78
Това подновяване , за което говориш...при смяната на адреса получаваш ли още детски? Или просто си сменила адреса и сега вече ще взимаш детски?
Бележка от градината не трябва , това е за учениците само.
Детето ми е на 3 години. Получавах детски на стария адрес и сега след смяната на адреса в Младост ще продължавам да вземам. Трябва ли ми някаква бележка  newsm78

# 384
  • София-Младост
Здравейте  Hug
В Дирекция социално подпомагане Младост не мога да се свържа по тел, та се надявам вие да знаете  Rolling Eyes
При смяна на адреса, трябва ли ми някаква бележка от социалните на стария адрес (Оборище) или направо си отивам в социалното в Младост. И знаете ли какви документи трябват за подновяване на детските надбавки освен служебни бележки за доходите, акт за раждане, май се иска някаква бележка, че детето посещава детска градина  newsm78
Това подновяване , за което говориш...при смяната на адреса получаваш ли още детски? Или просто си сменила адреса и сега вече ще взимаш детски?
Бележка от градината не трябва , това е за учениците само.
Детето ми е на 3 години. Получавах детски на стария адрес и сега след смяната на адреса в Младост ще продължавам да вземам. Трябва ли ми някаква бележка  newsm78
Т.е. сега просто си подаваш наново документи...не ти трябва бележка, нали ще представиш лична карта.

# 385
  • Пловдив
Ала-Бала, благодаря ти!   bouquet

Жалко... Confused

ако имаш 12 м стаж през живота си,може да започнеш фиктивно на ТД в друга фирма-така ще си получаваш 240 те лв,а месечно ще плащаш 20,16 лв здравна само
направете го като ти изтекат 410 те дни обезщетение

# 386
  • В две тъмни очички
Здравейте! И аз като повечето хора тук имам въпросче.
Опитах се да сметна по формулата от страница 1-ва какъв ще ми е болничният,но нещо не успях. Някой би ли могъл да ми помогне?
Излизам в 45 дневен болничен на 22.11 до 06.01.2011(терминът ми е тогава). Осигуряват ме последните 7 месеца на 2000 лв,а преди това на 500 лв. Та какъв болничен горе долу трябва да получа декември-следователно за 7-те ди през ноември и януари-за дните от декември?
Благодаря предварително

# 387
  • София-Младост
Здравейте! И аз като повечето хора тук имам въпросче.
Опитах се да сметна по формулата от страница 1-ва какъв ще ми е болничният,но нещо не успях. Някой би ли могъл да ми помогне?
Излизам в 45 дневен болничен на 22.11 до 06.01.2011(терминът ми е тогава). Осигуряват ме последните 7 месеца на 2000 лв,а преди това на 500 лв. Та какъв болничен горе долу трябва да получа декември-следователно за 7-те ди през ноември и януари-за дните от декември?
Благодаря предварително
Около 90лв. дневно обезщетение.

# 388
  • В две тъмни очички
Ала-Бала  Благодаря за бързия отговор.  Значи трябва да си смятам работните дни х 90 така ли?

# 389
  • София-Младост
Ала-Бала  Благодаря за бързия отговор.  Значи трябва да си смятам работните дни х 90 така ли?
Да, но изчакай да предадат болничния и в сайта на НОИ  ще излязат изчисленията за дневното обезщетение. Аз смятам съвсем ориентировъчно

Общи условия

Активация на акаунт