Майчинството счетоводно - 34

• 35 041
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
  • Пловдив
mama_sancho ,калкулатора е добър
само частта с ползването на болнични-получава се,че като взимаш болничен ще взимаш доста повече,отколкото като не взимаш.

# 571
Можете ли да ми кажете как се смята месечното възнаграждение, когато в средата на един месец навършваш поредна година стаж?

# 572
  • Пловдив
Кое число от месеца превеждат майчинството?излязох от 26 септември в 45-дневния болничен преди раждане,парите за дните от септември и после за октомври по кое време през ноември ще ги преведат?

# 573
  • Пловдив
Кое число от месеца превеждат майчинството?излязох от 26 септември в 45-дневния болничен преди раждане,парите за дните от септември и после за октомври по кое време през ноември ще ги преведат?

дните от септември е трябва да получиш края на октомври
целия октомври-средата на ноември

няма точно определено число за болничните

# 574
Аз също съм все още в болнични и парите за предходния месец винаги съм ги получавала в началото на следващия. Или по-точно първия четвъртък или вторник от месеца превеждат за предишния.

# 575
  • Пловдив
Аз също съм все още в болнични и парите за предходния месец винаги съм ги получавала в началото на следващия. Или по-точно първия четвъртък или вторник от месеца превеждат за предишния.

при теб е така,но не при всички майки,защото зависи от работодателят

# 576
  • В полите на Пирин планина
Можете ли да ми кажете как се смята месечното възнаграждение, когато в средата на един месец навършваш поредна година стаж?

Ако питаш за добавяне на една година към класа прослужено време, то като изтече този месец, в който навършваш поредната година се добавя процента на прослужено време, който е заложен в договора ти, но не по-малко то 0.6.

# 577
Здравейте, бихте ли ми казали дали за еднократната помощ за отглеждане на дете вземат предвид и доходът на член от семейството. Интересува ме, понеже съм осигурена върху цялата ми заплата и не зная дали има смисъл да подавам документи. Благодаря!

# 578
  • София-Младост
Здравейте, бихте ли ми казали дали за еднократната помощ за отглеждане на дете вземат предвид и дохода на член от семейството. Интересува ме, понеже съм осигурена върху цялата ми заплата и не зная дали има смисъл да подавам покументи. Благодаря!
Еднократната помощ за раждане е без оглед на доходите, получава се от всички.

# 579
Извинявам се ,ако е коментирано сто пъти
В 45.дневен бол.съм преди раждане,работодателя не ми е внасъл осигуровки повече от година.Редовно подава Д1.
Това проблем ли е ?
Нужно ли е поне здравна осигуровка да ми плаща  върху блничния?
  bouquet

# 580
Извинявам се ,ако е коментирано сто пъти
В 45.дневен бол.съм преди раждане,работодателя не ми е внасъл осигуровки повече от година.Редовно подава Д1.
Това проблем ли е ?
Нужно ли е поне здравна осигуровка да ми плаща  върху блничния?
  bouquet
Щом подава Д1 не е проблем. Той си носи отговорност за неспазване назаконите. По принцип Д1 се внася след внасяне на осигуровки.

# 581
Здравейте момичета!
Имам следното питане - след като съм започнала работа след първата годинка на детенце, половината майчинство 120 лв заедно със заплатата ли следва да бъде преведено или може и по-късно. Гледам си фиша-никъде не е отразено 1/2 от майчинството.

# 582
  • София-Младост
Здравейте момичета!
Имам следното питане - след като съм започнала работа след първата годинка на детенце, половината майчинство 120 лв заедно със заплатата ли следва да бъде преведено или може и по-късно. Гледам си фиша-никъде не е отразено 1/2 от майчинството.
Почнала си работа явно, подадено ли са прил.4? Във фиша няма да бъде отразено, обезщетението се превежда от НОИ.

# 583
  • В полите на Пирин планина
Здравейте момичета!

Превежда се от НОИ, след подаване на Приложение 4, а не от работодателя.

# 584
Благодаря за бързия отговор.
Да,имам подадено приложение 4 при работодателя. Ще чакам превода от НОИ.

Общи условия

Активация на акаунт