Майчинството счетоводно - 34

• 34 767
  • 741
  •   1
Отговори
# 705
  • София
после пак пише отдолу за 09 но насреща е 0 сумата.Защо така?

защото целия септември с ив болничен
тези 0,00 лв са ти от работата-така е правилно споко
ще ти излезе 2 ри ред за септември от НОИ
Много ти благодаря Simple SmileА така ли ще бъдат все еднакви сумите до 45дневния болничен?

# 706
  • Пловдив

Много ти благодаря Simple SmileА така ли ще бъдат все еднакви сумите до 45дневния болничен?

няма да са еднакви-зависят от раб дни в месеца.същото е и след 45 дневния през всичките 410 дни

това,че сега са ти еднакви е просто съвпадение

# 707
Момичета, имам следния въпрос. Според новите разпоредби, които се очакват от 2011, как ще се процедира при застъпване на майчинства? Има ли яснота за това кои доходи ще се гледат?

не мисля,че се планира промяна на зъстепонот майчинство-каквото е сега,таково ще е и през 2011
Тоест, ако се излезе в ново майчинство, преди първото дете да навърши 2 години, се взима пък старото майчинство, независимо, че е изчислявано върху 12 месеца?

# 708
  • Пловдив

Тоест, ако се излезе в ново майчинство, преди първото дете да навърши 2 години, се взима пък старото майчинство, независимо, че е изчислявано върху 12 месеца?

да

# 709
Благодаря!  Hug

# 710
  • София

няма да са еднакви-зависят от раб дни в месеца.същото е и след 45 дневния през всичките 410 дни

това,че сега са ти еднакви е просто съвпадение
Благодаря HugМалее откакто ги ползвам тези болнични се измъчих от смятане,четене и питане и все нещо не мога да доразбера Embarassed

# 711
  • София
Здравейте, искам пак да ви питам за моите майчински, дето не ми ги превеждат  Crossing Arms
Всички документи са подадени, за болничние 45 дни преди раждането, издаден на 17.08!, влизам с ПИК в системата им и ми пише, че болничния е предаден на 17.09 и все още се обработва, ама до кога ще го обработват???  #Cussing out Писах им мейл, отговориха ми седмица по-късно да им пратя ЕГН та да проверят какъв е проблема и вече седмица чакам, но няма отговор. Днес имам път към НОИ и смятам на място да проверя какво става, защото вече мноого се дразня  #2gunfire
та въпросът ми е къде точно трябва да отида?

# 712
  • София-Младост
илка попитай на информация, ще ти кажат точно къде да отидеш. Има един срок от 15 рабтон дни за изплащане от подаването, при теб още не са минали.

# 713
Здравейте!Имам следния въпрос- на 6ти ноемвмри ми изтича 2-годишното майчинство и сме се споразумели с работодателя да ме съкратят поради намаляване обема на работа. Имам ли право да се запиша на борсата, за да получавам обезщетение и ако да, как да го изчисля? Имам около 6 години трудов стаж и последно са ме осигурявали на 600лв? Къде трябва да си подам документите-в Нои или в Бюрото по труда? Благодаря предварително за отговора!

# 714
  • София-Младост
Здравейте!Имам следния въпрос- на 6ти ноемвмри ми изтича 2-годишното майчинство и сме се споразумели с работодателя да ме съкратят поради намаляване обема на работа. Имам ли право да се запиша на борсата, за да получавам обезщетение и ако да, как да го изчисля? Имам около 6 години трудов стаж и последно са ме осигурявали на 600лв? Къде трябва да си подам документите-в Нои или в Бюрото по труда? Благодаря предварително за отговора!
Имаш право да се запишеш. Първо отиваш во Бюрото по труда. Но не мога да отговоря колко ще ти е обезщетението.

# 715
Има ли някаква опция в полза на работодателя да не го изплати.
Няма опция в полза, в заповедта задължително трябва да е вписана или сума или за колко дни неизползван отпуск ти дължат пари. Не е ли вписано няма как да докажеш неизплащане.
Това не е истина!
Доказва се положителния факт на плащането, а не неплащането, т.е., ако се води съдебно дело, работодателят трябва да докаже, че е изплатил отпуска, или че е използван, а не работникът, че не го е ползвал.
Ако евентуалната сума за изплащане на отпуска е вписана в заповедта, ще е по-лесно, но и иначе няма пречка работодателят да бъде осъден да плати, в случай, че не го направи доброволно... Само не знам дали ще си струва... Зависи от размера на обезщетението.

# 716
  • София-Младост
Няма опция в полза, в заповедта задължително трябва да е вписана или сума или за колко дни неизползван отпуск ти дължат пари. Не е ли вписано няма как да докажеш неизплащане.
Това не е истина!
Доказва се положителния факт на плащането, а не неплащането, т.е., ако се води съдебно дело, работодателят трябва да докаже, че е изплатил отпуска, или че е използван, а не работникът, че не го е ползвал.
Ако евентуалната сума за изплащане на отпуска е вписана в заповедта, ще е по-лесно, но и иначе няма пречка работодателят да бъде осъден да плати, в случай, че не го направи доброволно... Само не знам дали ще си струва... Зависи от размера на обезщетението.
Въпросът е , че ако в заповедта не пише, че работодателя дължи хдни неизползван отпуск (вписва се и в трудовата книжка) как лицето ще докаже, че има да взима пари? А гражданските дела в тези случай са безплатни до колкото съм наясно.
Затова нека тя да подпише заповед , в която пише че работодателя дължи обезщетението...пък ако не плаща да се съдят.

# 717
Това не е истина!
Въпросът е, че ако в заповедта не пише, че работодателя дължи хдни неизползван отпуск (вписва се и в трудовата книжка) как лицето ще докаже, че има да взима пари? А гражданските дела в тези случай са безплатни до колкото съм наясно.
Затова нека тя да подпише заповед , в която пише че работодателя дължи обезщетението...пък ако не плаща да се съдят.
Работата е там, че няма нужда да доказва, че има да взима пари - работодателят трябва да докаже, че ги е  платил - дали при ползване или като обезщетение при прекратяване, е без значение.
И, да, трудовите дела са безплатни, за тях не се дължи държавна такса... Но това не важи за адвокатския хонорар (дори има определена минимална сума в Наредбата за адвокатските възнаграждения - 150 лв.). А и нервите няма кой да плати...
Така че наистина не е лошо обезщетението да бъде вписно в заповедта, добре е да се настоява, но не е фатално - може да се отстрани пропускът, само че по по-трудния съдебен път..

# 718
  • София-Младост
Това не е истина!
Въпросът е, че ако в заповедта не пише, че работодателя дължи хдни неизползван отпуск (вписва се и в трудовата книжка) как лицето ще докаже, че има да взима пари? А гражданските дела в тези случай са безплатни до колкото съм наясно.
Работата е там, че няма нужда да доказва, че има да взима пари - работодателят трябва да докаже, че ги е  платил - дали при ползване или като обезщетение при прекратяване, е без значение.
Съжалявам, но не мога да се съглася с това.

# 719
Момичета, безценни сте   bouquet
Мога ли да помоля за линк към промените, които се готвят  Blush
И един въпрос във връзка с тях  Blush Ако ще се приемат... кога ще се разбере - преди или след 01.01.2011г.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт