ЮНИ е още далече, но двете чертички са факт вече!

• 20 554
  • 617
  •   1
Отговори
# 405
Иначе освен подут корем като за 3 месец,други екстри нямам.Е да,понякога ме придърпва леко долу но е за кратко и пишкам често.като разбрах че съм бременна след 3 положителни теста преди повече от седмица спрях кафето,цигарите и алкохола.

При е мен е абсолютно същото, само, че без алкохола, защото не пия! Но имам и доста остри болки ниско долу, но разбрах, че е нормално! Повишен ми е апетита, наболяват ме гърдите! Не разбрах за секса, защо трябва да се пазим до 3-я месец, някъде четох, че не е проблем, ако не е рискова бременността!

# 406
Цвети, моят лекар е доста цветущ, аз съм голяма паника заради предния път и той само ме строява и ме сваля на земята. Но ти сама знаеш, че това действа успокояващо. Всичко ще е наред, ще видиш, нямам никакво намерение да мърдаме от тук поне до началото на юни Simple Smile
Лисичка, секса не се препоръчва, защото в началото плодния сак и ембриона не са захванати много добре за матката, евентуален оргазъм кара матката да пулсира и може да доведе до контракции. Ако няма забрана от лекаря обаче, няма проблем, стига да се внимава. Ако болките са силни, можеш да пиеш до 3х1 но-шпа.

# 407
 Здравейте момичета, дойде време да се запиша сред вашите редици.Следя ви от доста време, в неделя бях на лекар и видяхме  Heart и съм много щастлива и сега ми е по- спокойно newsm44 Термина ми е на 2,06,2010год.
 Пия фолиева киселина и си купих от прословутите бразилски орехи дето в нашия град ги няма Crossing Arms, но все паки ги намерих накрая.
 Поздравявам всички бъдещи мами и ви желая лека и спокойна бременност preggo
 Бъфи  newsm59
tzvetihc относно болничните иди да полежиш няколко дни в болница и ще  ти изпишат болничен за цял месец, има жени които не ходят на работа така през цялата бременност, е иначе джипито може да ти издаде най- много за 14 дни.До сега не ми се е налагало, но дали гинеколога може да издава болничен и с какъв срок Thinking
Корида и на мен този термин 13 юни ми се стори нереален имайки предвид лентичката ти Hug

# 408
Нилата, честито сърчице Simple Smile 02.06, на празник е решило да се пръкне твоето бебче, дано всичко е наред Simple Smile
Цвети, да това е вариант за болничен....

# 409
Лисичка, секса не се препоръчва, защото в началото плодния сак и ембриона не са захванати много добре за матката, евентуален оргазъм кара матката да пулсира и може да доведе до контракции. Ако няма забрана от лекаря обаче, няма проблем, стига да се внимава. Ако болките са силни, можеш да пиеш до 3х1 но-шпа.

Благодаря ти, и си права, първо ще се консултирам с лекаря, и ако той позволи тогава, все пак се борим за по-висша цел! Grinning

# 410
Господи Боже, какво прочетох току що http://www.puls.bg/health/home-and-office/news_5457.html, направо ще се побъркам, това вярно ли е? А аз като нямам сутрешно гадене, и въобще почти никакви симптоми! Да се притеснявам ли? Аз вече се претесних доста, но ми се ще някой да каже обратното, Боже, как могат да пишат такива неща, някой може да се шокира от новината, като мен! #Crazy

# 411
Спрете с параноите и четете по-малко! Не е задължително гаденето, не сме по един калъп направени, хора сме, не сме роботи. Това, че  на някои им се гади, повръщат, не означава, че трябва и ти да го имаш. Още повече този симптом започва в различни седмици от бременноста, до колкото знам ти още на първи преглед не си ходила. Спрете с паниката, дръж се нормално и спокойно, това е по-важно. Господ си знае работата, друг разполага със съдбите ви!

# 412
Категорично не е вярно!
При първата ми бременност не ми се е гадило нито веднъж и всичко мина без проблеми.

# 413
Ми на първо четене ми се видя доста стряскащо, защо въобще пишат такива глупости? Наясно съм, че трябва да съм спокойна, и не съм се притеснявала за нищо досега, освен болките и тази статия! Май не трябва да чета повече, колкото по-малко се знае толкова по-добре, само основните и важни неща ще чета и това е!

# 414
Бъфи ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!Да си жива и здрава и да имаш най-леката и прекрасна бременност! Hug

lisichkataa един съвет,ако приемеш...спри да четеш!Сериозно!Освен да се вкарваш във филми,особенно ако ти е първа бременност...
chin ти го е казала много точно.Една с една бременност няма еднаква,ето аз нямам никакви симптоми,другите вече им мирише,повръща им се.Има и голяма доза внушение,но колкото по-малко четеш толкова по-добре.Намери си кадърен лекар и карай спокойно!

На новодошлите лека бременност!

А колкото до секс-а и това дали може или не...при рисковите и тези с предишни аборти и проблеми е препоръчително въздържание поне до 3м,а после док казва може или не.За останалите проблем няма.Но най-добре консултация с лекар.Но до сега не съм чула на жена без каквито и да било проблеми да й забранят секса.

Аз съм голям привърженик на това да се яде каквото му се иска на човек в нормални количества.Неща от сорта да ядем за двама и няма да ядеш риба,защото има живак за мен са грешни.Всеки си знае,разбира се.Рибата е много полезна,но много лекари я забраняват в менюто на бременните и ми е странно,но...хора много мнения също.

# 415
Хоп и аз тук Simple Smile
Вече имам потвърждение от лекаря, снощи ми даде и първата снимка.

# 416
lisichkataa , спри да четеш, аз с първата бременност не усетих, че съм бременна. Нито ми се е гадило, нито апетит съм имала, нито проблеми, освен ниското кръвно де Simple Smile
Но сега е различно....вече 3-ти ден ще си "върна" всичко, което съм изяла, а и като цяло го усещам различно....

# 417
mama_nanka честито и леко бременеене:) Hug

# 418
Цветич, като за начало си пусни всичката налична отпуска която имаш. После влез в болница ( или фиктивно) и от там ще ти издадат болничен. Много рано се отказваш от работата и това може да създаде известна спънка, само ако си решила да получаваш повече пари през майчинството. Но ако финансовтата страна не е проблем, може да не мислиш за тези неща сега. Когато решиш да вземеш първия болничен е важно да вземаш болнични до края без прекъсване. Тогава майчинството ще се изчисли на база сегашната ти осигурителна сума.

Лисичката, тези статии са за успокоение на тези които им се гади.  Laughing Познавам много жени които са родили здрави деца, без да са имали такива неразположения в началото.

# 419
Момичета тъкмо се връщам от преглед.Видях го и снимка също имам. Hug
Нямам търпение да я покажа на таткото.Лекарят ми каза също,че може да се прави секс,но по-внимателно и нежно.Изписа ми Магне В6 и Утрогестан.Каза също да наблягам на млякото,тикви,риба,моркови и орехи.Общо взето да се внимава с въглехидратите,а да се набляга на зеленчуци и плодове.

Общи условия

Активация на акаунт