Малко ОКТОМВРИйче отваря очички, много му се радват всички!

• 24 086
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
Да кажа за Нани,чухме се седи в София и чака да тръгне младежа!Термина й е 17.10 и ще е всеки момент!
За запека наистина помага червеното цвекло!Бобченка не е писала ,но дано да прочете и пробва!

# 586
  • До хладилника, който обичам
Въпрос за кърменето - малката яде и заспива и така по няколко пъти, но най-често едно хранене ни се състои от две през 5мин някъде. Как е по-добре - да я слагам и двата пъти на една гърда, така че да си я изпразва докрай, или единия път на едната, другия на другата и така и двете накрая са меки, но не са празни?
От вчера в лявата гърда от външна страна имам силни болки, но няма бучка. Боли ме като синина, ударено, но не е такова. Минава само при пълно изпразване на гърдата на 2 пъти пак (веднъж всичко в нея и след 10тина мин всичко, което е слязло, предизвикано от изцеждането), но пък така стимулирам допълнително производство и после сигурно ще стават повече бучки и ще боли повече.. Пия Лецитин от няколко дни, бяхте препоръчали..
bebZz Kiryakova  Grinning
Може би е по-добре за момента да я слагаш на една и съща гърда, докато добре я изпразни, а после да й предлагаш втората, ако я иска - например, една, почивка, една, почивка, втора (ако иска). Следващият път - втора, почивка, втора, ако иска - първа.

Щом има болка (например някъде вътре), добре е да се третира като потенциално запушен канал, даже да не се напипва бучка. Добро изпразване на гърдата до облекчение и изчезване на болката, лецитин пиеш, сигурно и на лекаря си споменала; ако има запушване, след минаването му е възможно още 1-2 дена да се усещат последици, като натъртено място, но болката трябва да отшумява постепенно. Ако не се подобрява или се влоши до 24ч., може да е добре да се свържеш с лекаря си. Често слагане на гърдата може да помогне да се поддържа в по-добра форма и да оздравее по-скоро.

# 587
  • София
Благодаря за н-ти път Hug

# 588
dnes stanah mama za vtori put  Grinning beb4o se kazva martin, rodi se v tokuda, 3.570 kg., 51 sm. be6e trudno, po- trudno ot purviq put, no vajnoto e, 4e sme dobre.
na vsi4ki bremenni jelaq leko rajdane i burzo vuzstanovqvane  Hug

Последна редакция: пн, 11 окт 2010, 22:14 от silvi@

# 589
EХА SILVI ЧЕСТИТО ТИ МОМЪК, ДА ТИ Е ЖИВ И ЗДРАВ И МНОГО ДА ВИ РАДВА

# 590
  • Сливен
ЧЕСТИТ МАЛЪК ГОСПОДИН НА
silvi@,ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ МАРТИН ,ДА ВИ РАДВА И ПОМАГА,ДА РАСТЕ УМЕН И ТАЛАНТЛИВ
А НА МАЙЧЕТО БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ

# 591
Силви, честито синче, да е здрав и да ви радва!  Hug

# 592
Момичета,да се отчета и аз!! На 01.10 се роди дъщеря ми Йоана, 2950 кг, 48 см. раждането беше секцио , но вече забравих за операцията.
Леко раждане на останалите и бързо възстановяване на новите мами и много здрави и готини бебчета.

# 593
Честито момченце на Силви@ и дъщеричка на Тони-74!
Да са ви здрави и послушни дечицата! Да папкат и да спинкат
! Heart Eyes

# 594
  • Сливен
честита дъщеричка на тони,да расте жизнерадостно и умно дете,да слуша и да радва всички около себе си, и да огрява като слънце къщата

# 595
Честито на Силви и Тони ))) да са ви живи и здрави дечицата!!!

# 596
И още един въпрос за кърменето: Когато вече се е нахранила и позаспала, бебка продължава да ми смуче гърдата и не мога да я откъсна. Не знам дали обяснявам правилно - не суче, а само я е захапала с венците и направила вакуум с устичката и не пуска. Когато се опитам да я отдръпна - посуква малко лекичко, така както си спи. Ако я освободя насила, ме заболява зърното, дайте идеи как да го правя безболезнено  Peace

# 597
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Силви, честито синче, да е живо и здраво и много радост да ви носи!  bouquet
 Тони, честито и на теб, много здраве, щастие и радост!   bouquet

# 598
Честита радост на Силви и Тони. Нека дечицата ви бъдат много здрави и да ви радват безкрайно!  ura

# 599
  • София
Честити бебчета на Марвина, Тони и Силвия! Да са ви живи и здрави!

Одеве си писахме с Ифома. Помоли да благодаря от нейно име на консултантките по кърменето и Олето за отговорите към нея. Оле, каза, че утре ще ходи при лекар за гърдите, но зелевите листа определено са й помогнали.

АЗ тази вечер се скъсах да ходя до WC - то по малка нужда. Ама като часовник съм - на всеки 10 мин съм там. То вярно, че честото ходене е предвестник на раждането, но ходене по голяма нужда. А аз от няколко дни съм даже със запек. Но пък днес цял ден се наливам със чай - все трябва и да го изкарам.

Утре пак съм на консултация - да видим как е бебока.

Днес една приятелка са я приели с детенцето й във Втора градска в детското отделение. Каза, че било голям студ и мъжът й купи духалка и занесе при тях. Чудя се, дали и в родилното ще е така?  newsm78 То вярно, че отоплителния сезон не е започнал още, но това все пак е болница, и то детско отделение.

Общи условия

Активация на акаунт