След "1001 нощи" - Приказката прелива в една "Безкрайна песен" - 147 (6)

• 29 508
  • 754
  •   1
Отговори
# 540
И аз благодаря на всички     bouquet  bouquet  bouquet  bouquet smile3501 smile3501

# 541
Фрешче, ти ни подсети за съюзяването на Кадир бей със Зафер, покрай страстите около Яман и Ферайе забравихме другото голямо зло. Това ме кара да си мисля следното: семейството на Сервет в началото се представяше за много благоразположено към всичко и всички, но не било така. Като започнеш от Сервет/аз вече му казвам Кумчо Вълчо, малко по детски, но ми напомня за глупавият вълк, алчен, кръвожаден, но глупав и все на сухо остава/, Селма - да, Яман й предложи, но не отиде да я поиска от дома й. Ако тя толкова много го обичаше - щеше да го защити, нямаше да циври пред баща си и да го настройва допълнително. Да вземем за пример Месут. това е любов. Уважава чувствата й. След решението на Яман заяви, че за него тя ще бъде само жената на брат му. Обвини Яман, че не я обича, а ще се женят, защото го боли за нея. Майката на Селма и тя не постъпва правилно с Кевсер. Каква майка е! Заради Яман ще намрази и Захиде, а тя толкова искаше Селма и реално в случая няма вина. Постави Кевсер пред такава дилема - или в дома им, или да си върви. Нали ще разбие семейството на сина си, а няма ли да страда и Топрак? Еснафщината, тесногръдието, човешкият егоизъм, честолюбието, това са акцентите засега...

# 542
Ферайе, Яман, Перихан в началото на серията

Я: Ще разрешим всички проблеми заедно, ще видиш.

Ф: Добре дошла, Перихан
П: Добре заварила!
Ф: Перихан ми е стара приятелка, не е чужд човек.
Я: Ние се срещнахме преди малко.
П: Между другото, желая Ви да се оправите бързо. (нали му беше насинено окото)
Я: Благодаря.
П: Май ви прекъснах разговора. Олее, и телефона съм си забравила тук. А аз го търся, извинете ме. Ало, какво става, бе, момиче? Ох, добре, няма нищо.
Ф: Яман, всички са срещу нас. Не е ли по-добре да не избързваме, да се поспрем. Какво ще кажеш?
Я: Само едно нещо е в състояние да ме спре. Ако ти се откажеш. Но очите ти не са на човек, който иска това, красотата им не може да се скрие дори и зад притеснението, което се чете в тях. Ферайе, заедно можем да се изправим срещу всичко. Повярвай ми, моля те! Когато ти се плаче, ще можеш да го направиш на моето рамо, когато паднеш, ще ти помогна да се изправиш. Не е ли време вече да се довериш на някого? Довери ми се, моля те!
П: Извинете, че пак ви прекъсвам.
Я: Ще отида да говоря с бащата на Селма, ще му кажа, че годежът ни е невъзможен.
Ф: Боже мой, всички отново ще се настроят срещу нас.
Я: Ферайе, казах ти, че няма причина да се страхуваш. Моля те. Хайде, вие се пригответе, преди да тръгна да подготвим документите, след това отиваме в Урла. Не мога да ви оставя тук.
Ф: Не, Яман, не! Ти се срещни с когото трябва, уреди всичко, ние сега да не идваме там. А и аз като каква ще се появя. Хората като ме срещнат реагират, сякаш някой ги е настъпил по вената (буквално)

Я: Не, аз  не мога да ви оставя тук, да тръгваме, после ще говорим.
Ф: Защо не ни заведеш в някой хотел тогава. Няма да излизаме от там, ти като приключиш своите неща ще дойдеш да ни вземеш.

Я: Тогава вземи си само няй-нужните дрехи. Не искам да вземаш от къщата нищо друго, което е свързано с миналото ти.
Ф: Добре. Ей сега ще се приготвя. Хайде, Перихан.
П: Ти си бил изключителен мъж, точно като името си ( яман- невероятен, страхотен, изключителен). Браво на теб! Аз всъщност имам да взема само 3-5 дрешки.

# 543
Варна, благодаря ти за всичко!   bouquet  bouquet

# 544
  • В тъмната гора.
Варна, мила, от къде ги взимаш репликите на турски, аз не съм видяла на адреса, който ти дадох, но май там вече ги домързя да ги пишат. Ако може дай ми линк искам да помогна на Севи, съсипа се миличката вечер до късно стои, сутрин от рано, ако мога да и помогна ще бъде хубаво.
Ако имаш възможност и ти пускай преводи на откъси тук, аз ще качвам субтитрите.
поне да помогнем да навакса...

# 545
Варна, мила, от къде ги взимаш репликите на турски, аз не съм видяла на адреса, който ти дадох, но май там вече ги домързя да ги пишат. Ако може дай ми линк искам да помогна на Севи, съсипа се миличката вечер до късно стои, сутрин от рано, ако мога да и помогна ще бъде хубаво.

Eто тук има някои реплики.

http://www.dizifilm.com/forum/showthread.php?t=105216&page=6

# 546
  • В тъмната гора.
Мерси много.

# 547

Момичета, толкова труд полагате, не знам какви сърца имате. Може стотици пъти да сте го прочели, но пак ще го кажа - в днешното материално време ви има, наистина е чудо!
Знам, че  всички ще се съгласят с това: Ние не ви притесняваме, чакаме търпеливо, когато можете и ако можете, щадете се, защото трудът е огромен!  Hug Hug Hug

# 548
  • София-Банкя
Mishel  за пореден път доказваш, че си висока проба човек. Дано всички добрини, които правиш ти се върнат стократно.

# 549
ВАРНА- newsm18 newsm18 newsm18  lovekiss lovekiss lovekiss newsm18 newsm18 newsm18
ОМЪЖИХМЕ ФЕРИТО И ТОВА Е ДОБРЕ,НО МНОГО МИ Е ЛЮБОПИТНО
КОГА ЩЕ НАУЧИ И ОТ КОГО ЯМАН ЗА ДЕТЕТО.ЩЕ БЪДЕ МНОГО КОФТИ АКО ГО РАЗБЕРЕ ОТ ТРЕТО ЛИЦЕ,НЕ ЧЕ ЩЕ ПОДСКАЧА ОТ РАДОСТ
АКО ГО РАЗБЕРЕ ОТ НЕЯ,НО ПО ДРУГО Е.
        СЕГА МИСЛЯ ДА НЕ ВИ ПОЗВОЛЯ ДА ЗАСПИТЕ БЕЗ ДА ВИДИТЕ НЕЩО СИНЬ0 .

.

# 550
Ферайе и Яман преди да подпишат, епизод 7

Я: Ако мислиш да се отказваш брачното удостоверение е в мен.

Ф: Не, само не мога да повярвам, че се случва всичко това, сега ще подпишем и документите. Яман, знаеш ли, понякога хората си мечтаят за  нещо , но знаят, че никога  няма да им се случи.  Като си помислиш за тези мечти ти става приятно  , но  в същото време и  болно. Защото са като сън. И аз така се чувствам.

Я: Ние не сънуваме, всичко ни се случва в действителност. С женитбата си ще се освободим от много проблеми. Нали се женим, за да сме всеки ден толкова щастливи, колкото сега. Всички ще свикнат с нашия брак и ще бъде сложен край на проблемите. Не се притеснявай. Всичко ще бъде много хубаво, ще бъдем семейство, ще си имаме деца. Имай ми доверие! Става ли? Хайде, ела!

:hug: HugИ точно на това място Фери го попита :"А ти на мен  деверие имаш ли ми?Кой знае какви небивали неща ще стигнат до ушите ти...."

Филма е завладяващ,с бързо развиващо се действие и непредвидим в по- голямата си част.Което особено много ми харесва.
Но си оставам на мнението ,че ако не сте вие всички със сериозните си коментарите  ,шеговите закачки ,перфектните колажи и клипчета и Севи с неуморната си дейност ....всичко щеше да е доста по обикновено и всекидневно.  bouquet  bouquet HugБлагодаря ви ,на всички без изключение!

# 551
  • В тъмната гора.
Mishel  за пореден път доказваш, че си висока проба човек. Дано всички добрини, които правиш ти се върнат стократно.

Варна също преведе доста реплики от 5-ти епизод мисля че беше, аз качих субтитрите.
Въобще тук няма случайни хора, аз специално срещнах много стойностни хора в този форум.
Няма нужда да пиша, че Севи стана много специален човек за мен и винаги ако мога да направя нещо за нея, няма да се поколебая да го направя.
Но няма смисъл да си бием в гърдите...тук станахме като едно общество  Laughing толкова хора ни се чудят на акъла....ДА СЕ ЧУДЯТ ТЯХНА СИ РАБОТА.

# 552
Mydream,съгласна съм с теб-как всичко се променя за кратко време и се срива като пясъчна кула..И в такива моменти можеш да разпознаеш какви са хората..
Ето Кадир бей..по принцип на мен ми допада и разбирам гнева му.Но колко хубаво говореше в началото за земята,наследена и обработвана с толкова любов,за семейните ценности.И какво се случи?!Изведнъж отиде в другата крайност-съюзи се с човек,когото едва ли уважава въобще и може би дори презира .
Същото направи и Сърма-постави Кевсер пред много болезнен избор,нея и детето й.Точно тя ,която страда заради собствената си дъщеря.Жестоко наказание.Аз не оправдавам Кевсер,в никакъв случай,но това ми се струва несправедливо.
И Селма видяхме в друга светлина-мисля си,че и за нея сценаристите са подготвили промяна..Казват,че това,което не ни убива,ни прави по-силни..ще видим как ще е в нейния случай.
Дали съдбата(сценаристите Laughing)ще срещне в един момент Месут и Селма?За момента образа на Месут ми допада.И той в несподелената си любов страда много,предполагам,че характера му ще търпи развитие.Имаше няколко невероятни сцени с този актьор-пред огледалото в стаята му докато се обличаше ,преди годежа и после,сам в лодката ,размишлявайки за всичко случващо се.

# 553
  • В тъмната гора.
Абе хора, кой е Кара..сега гледам в репликите и се пуля.

# 554
Абе хора, кой е Кара..сега гледам в репликите и се пуля.
Кара е приятеля на Яман,беше свидетел на сватбата им.

Общи условия

Активация на акаунт