Инфо за конвекторите ADAX

• 340 336
  • 1 073
  •   1
Отговори
# 885
Да ви се похваля, че съм първата и единствена в цяла България, която вече включи Адакса, за през нощта. Още от снощи, когато в три през нощта вече  не издържах....

хах не си единствена.  Joy само дето не разбрах, отзад има ли копче за включване и изключване, че аз си дърпам щепсела. Има там гледам някво такова като копче настрани да се дърпа, от там ли го включвате вие?

# 886
  • Варна
Здравейте от прочетеното тук останах с впечатлението че адакс са най добрите Конвектори на пазара.. Гледах и дипломат и теси..
Но по прочетеното всички сте доволни явно
Спрях се на тях ние сме в стара панелка на първия ет. Север няма от никаде нищо стъдено си е миналата зима аз и малката изкарахме в една стая 14кв.м на духалка която не вдигаше градуса повече от  18/20С и си беше доста хладно и тока стана 200лв само от тази духалка
😕 а сега чакаме и новия член да се появи до дни и си мислех да взема един Конвектор от тези адакс, моля ако има някой който да помогне във избора какъв да е поне ориентировачно
 ще съм му много благодарна  bouquet

# 887
  • Пловдив
Здравейте от прочетеното тук останах с впечатлението че адакс са най добрите Конвектори на пазара.. Гледах и дипломат и теси..
Но по прочетеното всички сте доволни явно
Спрях се на тях ние сме в стара панелка на първия ет. Север няма от никаде нищо стъдено си е миналата зима аз и малката изкарахме в една стая 14кв.м на духалка която не вдигаше градуса повече от  18/20С и си беше доста хладно и тока стана 200лв само от тази духалка
😕 а сега чакаме и новия член да се появи до дни и си мислех да взема един Конвектор от тези адакс, моля ако има някой който да помогне във избора какъв да е поне ориентировачно
 ще съм му много благодарна  bouquet
За това, което сте описали - 1-ви етаж, север, без изолация, Ви трябва минимум 2000W за да отопли. При тези условия, при тези температури, разхода ще е около 60лв. +/- При минусови температури разход 80-100лв. Това ще е при денонощна работа на конвектора.

# 888
  • Варна
Да това ме устройва  така или иначе плащам по 200лв ток зимата поне да ни е топло и да не се притеснявам за децата че таз духалка нищо не може да отопло мисля тази седмица да отид до магазина на Adax  във Варна и да си вземем един Конвектор че започва да  захладнява. Благодаря  bouquet

# 889
За едната баня купих гламокс, сега се оглеждам за по мощен за коридора и за едната стая. Обърках се обаче от сериите Стандарт, Економ, Гламокс и Нео по какво се различават главно и коя е най добра. И втората ми чуденка е дали да бъдат с електронен, дигитален или механичен термостат?!?!

# 890
, Ви трябва минимум 2000W за да отопли. При тези условия, при тези температури, разхода ще е около 60лв. +/- При минусови температури разход 80-100лв. Това ще е при денонощна работа на конвектора.
При работа 50/50,
то 12ч X 30дена X 2кВт= 720кВт
Разпределено Дневна/Нощна тарифа, получавам 133лв
Скрит текст:
При работа 75/25 (минусови температури), 166, 25лв
Нещо да не би да бъркам?

# 891
  • Пловдив
Бъркаш, да!   При работа 50/50 ще израсходва 1кВ.

# 892
  • Стара Загора
затова е сметнал 12 часа

# 893
  • Пловдив
Виж сега. С 2 конвектора, единият 3kW, другият 2kW, двете най високи сметки миналата зима ми бяха по 280лв. Лятото ми е 70-80лв. Значи, двата са харчили ококо 200лв. При денонощна работа, без да се изключват. Ориентировъчно, 3kW - овия 110-120лв., а 2kW - овия 80-90лв. Имай предвид, че и бойлера вдига консумацията повече в студа. Това е точната истина, а не толкова по толкова по толкова. Говоря с факти и си пазя бележките от EVN.

# 894
Здравейте,

отново няколко въпроса от мен.

Тия дни пуснахме конвекторите малко да поработят, че са новички. Всичко е нормално, но забелязвам в два от тях леко пукане на моменти дори когато е изключен и не нагрява. Предполагам е нормално. Всички са от серията гламокс.
Как разбирате градусите на който е нагласен, става въпрос за моделите с плъзгаща скала без дисплей. Най логично е да се гледа средата на скалата, но няма означение. Забелязах, че ако е нагласен на 22 ( 22 е в центъра, а в единия край застава 25 ) температурата в стаята става около 25. Има около 3 градуса разлика и предполагам трябва да се калибрира. Погледнах ръководството и там на самата илюстрация е дадено за калибриране 20 градуса. Проблем ли е ако реша да правя калибрацията на 22 градуса примерно. Забелязвам, че "нещото" дето се натиска за коригиране на градусите се пада на 16 градуса. Как трябва да процедирам... Както са нагласени сега на 22 а правят 25 реално има 3 градуса разлика. Просто трябва да натисна "нещото" и да върна градусите с 3 или има друг начин. Иначе засякох при така нагласени загрява за 35 секунди и после стой изключен 1 минута и 35 секунди. Направих няколко различни замервания и разликата беше +/- 2 секунди.

# 895
  • Пловдив
Моето скромно мнение е следното. Не гледайте  колко показва, а си го правете на колкото Ви е кеф, на Вас да Ви е комфортно топло. И аз в началото се '' заигравах'', но после разбрах, че няма смисъл.

# 896
Това е точната истина, а не толкова по толкова по толкова.
Точната истина е уред за измерване на изразходвана ел енергия:
Скрит текст:
Разпечатка по дни и часове, кореспондираща с разпечатка на външна температура.

# 897
  • Варна
Здравейте искам да попитам взехме си конвектор адакс 1200w стаята е малка 12кв. И продавачът това предложи, добре си е топли стачката.. Но постояннп пука и това пукане многооо ме дразни какво може да се направи да им се обаждам ли да идват дс го гледат или..  А и друго исках да ви попитам това с калибрирането задължително ли е хубаво да се направи или може и без него..  ☺✌

# 898
  • Кърджали
И ние взехме 4бр. в Събота ( 2 х 2000В и 2 х 1500В ). Относно монтажа, сложени са на 12см. от пода. Четох, че е добре да  е между 5 и 15-20 см. затова избрахме "златната среда".
Три въпроса имам:
1. Имам един контакт, който се пада на около 20см. над единия адакс ( гламоск ) Проблем ли е да се включи кабела там. По пътя на логиката, не би следвало да е проблем, при положение че на гърба има пластмасова кутия за твърда връзка ?
2. Задължително ли трябва да се калибрира или ако се забележи някакво отклонение тогава.
3. Гледам, че фабричните кабели и щепсел нямат палстина за заземяване. И при Вас ли е така и някой имал ли е проблеми с това?

Здравейте! В указанието изрично е упоменато, че контакт НАД радиатора не е позволено. Кутията зад уреда е в близост до нагревател, но реално топлината е най-силна над уреда. Кутията е от различен материал в сравнение с щепсела на уреда. Сериите Гламокс и Нео са без заземление. Нагревател и те са отделени от уреда със специална тефлонова пластмаса. Моля обърнете внимание на нагревател и те, че са оребрени и след първия сезон преди започване на втория е желателно да се почистват добре. След като вече обгори нагревателя и се спре уреда за летния сезон, по него се натрупва прах. В следствие на това естествената кон секция намалява рязко. На него му е зададен някакъв градус и до като не го достигне работи, а в стаята е или студено или е достигната температурата с повече работа. Успех!

# 899
  • Кърджали
Да ви се похваля, че съм първата и единствена в цяла България, която вече включи Адакса, за през нощта. Още от снощи, когато в три през нощта вече  не издържах....

Ina Kirqzova нашите са със стойка на земята, не са монтирани на стена, не са калибрирани в магазина ми казаха, нямало смисъл и чак се изнервиха, че толкова искам да ми покажат как.
Обикновенно не се налага калибровка. Само ако поради някаква причина е нарушена конвенцията в помещението се прави тя. Потърсете ни във facebook или google+ като "Адакс сервиз Кърджали" и ние ще ви отговорим с инструкции, снимка или видео. Успех!

Последна редакция: сб, 19 ное 2016, 08:36 от expressconsult

Общи условия

Активация на акаунт