Инфо за конвекторите ADAX

• 340 323
  • 1 073
  •   1
Отговори
# 915
Сметката силно ме съмнява да се вдигне - в момента сме на халогенни печки и духалка. Миналия уикенд взех от една приятелка стар конвектор, щото моят твърдеше, че конвекторът нищо не топлел. Сега той иска да взимаме ADAX - аз претенции за марката нямам. Mr. Green
Economic като виждам са по-евтини, така че предполагам затова се казват Economic - спестяваш от цената на уреда. Въпреки, че разликата не е голяма.
Остава ми питането за разлика между електронния и електрическия термостат. Thinking

# 916
Сметката силно ме съмнява да се вдигне - в момента сме на халогенни печки и духалка. Миналия уикенд взех от една приятелка стар конвектор, щото моят твърдеше, че конвекторът нищо не топлел. Сега той иска да взимаме ADAX - аз претенции за марката нямам. Mr. Green
Economic като виждам са по-евтини, така че предполагам затова се казват Economic - спестяваш от цената на уреда. Въпреки, че разликата не е голяма.
Остава ми питането за разлика между електронния и електрическия термостат. Thinking
Аз лично не мисля, че има разлика, това е едно и също нещо. Вероятно имаш предвид механичен. При адакс има механичен, електронен и дигитален термостат. Механичните се настройват ръчно и не препоръчвам, електронния е с вградено реле, което терморегулира, а дигиталните са висш клас с реле е екран. Peace

# 917
Аз лично не мисля, че има разлика, това е едно и също нещо. Вероятно имаш предвид механичен. При адакс има механичен, електронен и дигитален термостат. Механичните се настройват ръчно и не препоръчвам, електронния е с вградено реле, което терморегулира, а дигиталните са висш клас с реле е екран. Peace

Може и механичен да е реално - гледам им ценовата листа и по нея пиша. Най-вероятно става въпрос за механичен.  Mr. Green  И аз не искам де. Електронният се настройва пак с градуси до колкото разбирам (ако е калибриран конвекторът, пак до колкото разбирам според темата Simple Smile )?

# 918
Не знам, ние нищо не сме калибрирали. Те са си калибрирани. Нагласяш избраната температура от теб, примерно 20 градуса и терморегулатора (електронен при мен) си поддържа температура.

# 919
Мисля, че схванах! Благодаря ти за отговорите!  Hug

# 920
  • Bulgaria
Вашите конвектори  работят ли докато спите и на каква температура ?

# 921
Вашите конвектори  работят ли докато спите и на каква температура ?
Моите си работят постоянно на една и съща температура - не ги променям денем, нощем. Включваме ги в началото на зимния сезон и така до пролетта.
За различните стаи гласим различна температура, защото всички предпочитаме различно топло. Когато отсъстваме през деня или за няколко дни, ги намаляваме с няколко градуса.
Не ви съветвам нощем да изключвате, така изстиват стените и после е необходима много повече топлина (съответно енергия, ток), за да се поддържа и достигне дадена температура.
Ако искате да стопляте само за малко стаята, по-добре си вземете духалка. Peace

# 922
И аз ги държа включени през целия сезон. Обикновено около 20 градуса, ако стаята се обитава, докато ни няма - 15-18 в зависимост от времето навън.
Понякога, ако не е много студено, ги намалявам през деня, докато сме на работа и училище. Не виждам логиката да се намаляват нощем, когато токът е най-евтин, температурите - най-ниски, а всички са си вкъщи Simple Smile

# 923
  • Bulgaria
И аз ги държа включени през целия сезон. Обикновено около 20 градуса, ако стаята се обитава, докато ни няма - 15-18 в зависимост от времето навън.
Понякога, ако не е много студено, ги намалявам през деня, докато сме на работа и училище. Не виждам логиката да се намаляват нощем, когато токът е най-евтин, температурите - най-ниски, а всички са си вкъщи Simple Smile
Проблемът е ,че стаята ,в която ще се постави конвектора се използва само като гостна 1-2 пъти седмично.Според мен ,няма смисъл да работи цял ден.Моят конвектор е на друга фирма ,но сигурно е едно и също при всички марки .Вечерта става страшен студ и много трудно се спи на ниска стайна температура.

# 924
Тогава е по-добре да се използва друг вид отопление, конвекторите Адакс са оптимизирани са дългосрочна употреба по описания начин.

# 925
  • Bulgaria
Тогава е по-добре да се използва друг вид отопление, конвекторите Адакс са оптимизирани са дългосрочна употреба по описания начин.
Само конвекторите Адакс ли са такива.Ако се купи по-евтин като Neo ,същото ли ще е положението ?

# 926
Аз имам по-евтин конвектор Теси и макар с електронен термостат ми прави впечатление, че той не е така прецизен, тоест поне 4-5 градуса трябва да падне зададената температура, за да се включи отново, а при по-скъпите конвектори това не е така.

# 927
  • Bulgaria
Аз имам по-евтин конвектор Теси и макар с електронен термостат ми прави впечатление, че той не е така прецизен, тоест поне 4-5 градуса трябва да падне зададената температура, за да се включи отново, а при по-скъпите конвектори това не е така.
А цял ден ли е включен или само когато сте вкъщи ?

# 928
Опитваме се да ви обясним, че не е ефективно да ползвате конвектор за стая, която искате да отоплявате 2-3 пъти в седмицата. Самите конвектори са създадени на принципа да са постоянно включени.
По-евтино и адекватно е да включвате радиатор за тази цел. Ако вече имате конвектор, разбира се, че можете да го ползвате, както прецените за добре. Но като го изключите – спира и топлината. Самият той не акумулира по никакъв начин топлина, която да отдава бавно, както при маслените радиатори, примерно.   

# 929
  • Пловдив
mimity933 - По-добре си купете един маслен радиатор! Хем по-бързо загрява и отопля, хем е по евтин! За 1-2-3 дни от седмицата няма смисъл да давате повече пари за уред, който рядко ще ползвате!

Общи условия

Активация на акаунт