Инфо за конвекторите ADAX

• 340 355
  • 1 073
  •   1
Отговори
# 855
Здравейте, въпросът ми е към всички, които имат за отопление конвектори от серията Glamox и живеят в България. Доволни ли сте, добре и постоянно ли отопляват или ви създават проблеми? Ние се отопляваме от 11 години с Adax сме изключително доволни, но брат ми имаше конвектор Glamox  и изобщо не топлеше. Носихме го на ремонт - казаха, че не е развален, а релето (терморегулаторът или не знам точно какво) е много чуствително и не може да работи заради колебанията в напрежението на електричеството в България (ако правилно се изразявам).
Директно в контактите ли са ви включени или в някакъв токоизправител или нещо подобно?
Виждам, че доста от вас споделят, че са с такъв конвектор и може би има някакво промяна  или тънкост  newsm78
Предстои ни купуване на още един конвектор, та се чудя, защото при Адаксите има едно потъмняване на стената над тях...

# 856
  • Пловдив
Аз съм с модел Glamox, включен е директно в контакта и нямам никакви проблеми. И моя малко цапа стената над него.

# 857
Аз съм с модел Glamox, включен е директно в контакта и нямам никакви проблеми. И моя малко цапа стената над него.
Благодаря ти, интересно е това, че и при извитите конвектори се получава това зацапване..

# 858
  • Пловдив
На мен ми се струва, че зацапването идва не от отвора, който топли, а отзад някъде. Но, не съм сигурен.

# 859
Според ММ това зацапване е следствие статичното електричество, което води до привличане и полепване на фини прахови частици...

# 860
В магазина ми казаха, че зацапване има на стената само при моделите, които духат не отпред, а отворите са или отгоре или леко отзад...

# 861
  • Пловдив
В магазина ми казаха, че зацапване има на стената само при моделите, които духат не отпред, а отворите са или отгоре или леко отзад...
Моят е модел Glamox и след 3-тата зима се вижда зацапване на стената над него.

# 862
Ама то има ли изобщо модели на Адакс, които да не духат нагоре? Thinking

# 863
То въздуха все нагоре отива, но на Гламъкс отворите са отпред, а не отгоре на самата печка. Днес си взехме Гламъкс 2000. Бяхме решили да вземем 2, при първата консултация ни препоръчаха 2 по 2000 вата за стаи с размери едната е 16кв. другата е 19. Сега отиваме да ги взимаме и други двама продавачи, казаха, че за стаята от 19 квадрата е абсурдно да стане конвектор с капацитет 2000 вата и ще ни е студено. Това много ме издразни, че в един и същ магазин, при различни смени на продавачите се дава различна информация. Препоръчаха ми да взема 2500 на икономикс.... сега гледам и не мога да разбера 2000 в едни сайтове я определят точно като за квадратура 19кв, а не за 15... Мнения по въпроса, някой?  Flutter

# 864
Спокойно, отоплявали сме с 2000W и по-голяма стая, при това с голяма височина (смятат се по кубатура, не по квадратура, иначе си има формула, по която служителите във фирмата изчисляват - сега, ако са зле с математиката, друга тема)
Ако изложението и изолацията са ви добри, нямате много външни стени и т.н., 2000 са напълно достатъчно.

# 865
Обадих се в друг магазин, категорично ми препоръчаха Гламъкса, още повече, че чакаме бебе, а Икономикс се нагрява панела и пари за разлика от Гламъкс. Другият консултант каза,че Икономикс харчат повече, горят въздуха буквално, пукат и изобщо като цяло да заложа на другият тип. Чудя се как ги обучават тези консултанти, та така да се разминават като мнения  #2gunfire

# 866
  • София
Ние се спряхме на този: http://vimax.bg/konvektori-adax/konvektor-adax-glamox-tpa-10-et.html, като ще се ползва в детската стая, която е 8 кв. Гледам, че до днес имат и промоция с включени крачета, та ще бързаме да го вземем Whistling

# 867
Ще купуваме втори Адакс, но кой модел бихте препоръчали за малка стая 6кв и ограничено място за поставяне.
Сега имаме дълъг Адакс в спалнята, изключетилно сме доволни. В апартамент сме, през деня вървеше на 18 тградуса, вечер на 20гр и е супер топло, топлината която прави е несравнима.
Най-голямата ни сметка за ток беше 350лв с духалка, климатик, сушилня, готвене и други домакински уреди. Тази година духалката трябва да се замени от Адакса, голям минус, че не изхвърча миналата година пихих

# 868
Обадих се в друг магазин, категорично ми препоръчаха Гламъкса, още повече, че чакаме бебе, а Икономикс се нагрява панела и пари за разлика от Гламъкс. Другият консултант каза,че Икономикс харчат повече, горят въздуха буквално, пукат и изобщо като цяло да заложа на другият тип. Чудя се как ги обучават тези консултанти, та така да се разминават като мнения  #2gunfire

Имам 2 броя Икономикс, поплят перфектно, панела не пари. Когато ходих да купувам след отзиви от тук исках в магазина Glamox. Продавача ме пита защо точно него, казах от отзивите ... Той се смя и каза, че точно заради тези отзиви продажбите му са в повече на тази серия, а другата е по добра. Не са икономични.

# 869
Обадих се в друг магазин, категорично ми препоръчаха Гламъкса, още повече, че чакаме бебе, а Икономикс се нагрява панела и пари за разлика от Гламъкс. Другият консултант каза,че Икономикс харчат повече, горят въздуха буквално, пукат и изобщо като цяло да заложа на другият тип. Чудя се как ги обучават тези консултанти, та така да се разминават като мнения  #2gunfire

Имам 2 броя Икономикс, поплят перфектно, панела не пари. Когато ходих да купувам след отзиви от тук исках в магазина Glamox. Продавача ме пита защо точно него, казах от отзивите ... Той се смя и каза, че точно заради тези отзиви продажбите му са в повече на тази серия, а другата е по добра. Не са икономични.

Еми, продавачите в различните магазини на Адакс, явно или не са минали никакво обучение или те самите не са наясно, защото нямат единно мнение и говорят различно инфо във всеки магазин. Тук във форума също е така. Изводът е, че просто взимаш нещо и се надяваш да си уцелил, щото явно вярна информация няма да получиш. За пукането на икономикс от тук четох оплаквания и в два магазина го потвърдиха... сега вие казвате друго. Явно е или до късмет или до не знам какво..

Общи условия

Активация на акаунт