Инфо за конвекторите ADAX

• 340 378
  • 1 073
  •   1
Отговори
# 870
Моят също "пука", не ми пречи, така разбирам кога се включва и изключва.

# 871
Здравейте, трябва ми радиатор с нестандартен размер.
В смисъл по висок, но по-къс/ дължината трябва да е не повече от 75 см. - 2000 W.
Някой да ме ориентира към марка ако е попадал на подобен?

# 872
Здравейте, някой да има представа колко харчи един конвектор Адакс от 1250W като пари на месец? Става дума за температура от 24 градуса, полвината време на деня и цялата нощ.
Имаме 5 - два в дневната, един в коридора и един в кухнята.

# 873
Каква е сметката зависи от това колко е студено помещението. Ако радиаторите постоянно работят на пълна мощност, при 5 киловата (например) това прави 120 квтч за денонощие и всички те трябва да се платят Simple Smile Ако имаш 2 кв повече - те също ще изгорят 120 квтч за стопляне на помещението, само че по-често ще се изключват (елементарна физика).

Точно в големи стаи с високи тавани (макар и с добра дограма) съм постигала - то не е повод за гордост  Confused - над 600 лв. сметка с три адакса, един маслен радиатор, бойлер и др. по-дребни домакински уреди. В студена зима, разбира се.
Именно от това се боя. Таваните са 3,20.

# 874
Боже, 600 лева сметка... Това е ужасно много.  При тази нарастваща цена на електроенергията...

# 875
Здравейте, някой да има представа колко харчи един конвектор Адакс от 1250W като пари на месец? Става дума за температура от 24 градуса, полвината време на деня и цялата нощ.
"
 Grinning това са 4, но без значение.
ако сте зачели темата преди това, е обсъждано съотношение кубатура, мощност на радиаторите и цени.
на мен миналата зима за 6 адакс-а в къща на 2 етажа, включително банята ми стигна 650 лв. сменихме електромера, защото се усъмнихме в засичането, но после рязко се стопли и не мога да кажа как ще е тази година със сметките.
има голямо значение какво се отоплява – къща, апартамент, изложение, изолация, дограма, тухла, панел, височина на таваните и така нататък. също има значение мощността на радиатора спрямо кубатурата на помещенията.

# 876
Аз съм с 2800W , и с 3,500 високи тавани. На месец ми гори 100 -140лв.

# 877
"
 Grinning това са 4, но без значение.
ако сте зачели темата преди това, е обсъждано съотношение кубатура, мощност на радиаторите и цени.
на мен миналата зима за 6 адакс-а в къща на 2 етажа, включително банята ми стигна 650 лв. сменихме електромера, защото се усъмнихме в засичането, но после рязко се стопли и не мога да кажа как ще е тази година със сметките.
има голямо значение какво се отоплява – къща, апартамент, изложение, изолация, дограма, тухла, панел, височина на таваните и така нататък. също има значение мощността на радиатора спрямо кубатурата на помещенията.
Да, разбира се. Наистина са 4 - не сме се нанесли още и бързах.
Зависи от всички тези неща, така е. Архитект съм Wink
Четох 12 страници.
Имаше и алгоритъм за смятане, но бих искала да чуя, все пак, още - именно защото е многофакторно. Конвекторите са сметнати много точно за кубатурата на стаите. Все пак не питам за цени (телата са инсталирани), а за разходи Wink
При бъдещото "у нас" изложението е:
Север, с изолация и пvc дограма, кухня с един конвектор. Кухнята е с леко издаване напред, което прави две външни стени (втората - изток).
Запад - дневна от 51 куб. м - без изолация, пак същите дограми. (повече подробности за тях не знам).
Вътрешен коридор и баня.

# 878
сложете си средно между 70-140 лв. на радиатор и ще имате ориентировъчна цена на разходите за ел. енергия на месец.
моите са 4 по 2000W, един 1500W и в банята 600W. в магазина ни казаха, че средно харчели на месец по около 65 лв. ток, но консумират повече (явно това им е идеалния вариант с изолация и по-мека зима:))
както съм писала и по-напред в темата – топлината на конвекторите "адакс" е изключително приятна, мека, поне при мен не изсушават въздуха, не пукат при включване и изключване. моите радиатори са от серията "standard" с електронен термостат.
при нас се поддържа температура на стаите между 18-22 градуса. не се изключват през целия зимен сезон. когато отсъстваме, в някои от стаите намаляваме на по-ниска температура.

# 879
  • някъде ... тук ...
Нашите вътрешни баня, коридор и спалня нямат нужда от отопление. Имаме два конвектора - в кухньо-дневната и в детската. Вече не помня колко им е мощността, купувани са 2009та. И двете стаи са с външна северна стена. Има изолация и пвц (стандартен апартамент, ново строителство). Държим 18-22 градуса. В детската има механичен програматор, който глася в началото на отоплителния сезон. Не се изключват през зимата.
Най-високата сметка, която съм платила, беше през една зима, когато температурите паднаха до -20, а бяхме на промишлен ток - 350 лв. Тази зима най-висока ни беше януарската сметка - 170 лв.
Четирима сме - стандартно готвене, бойлер, пералня, съдомиялна и икономични крушки.

# 880
Благодаря basila и Eлит!
Ясно, значи ще видим Simple Smile
Ще смъкна на 18-22 градуса и ще пиша, като дойде отоплителният сезон.
И аз се надявам да не сушат като парното, макар че и то си има плюсове, но ми писна от овлажняващи подръчни и всякакви средства.
Супер, много се радвам.
 bouquet

# 881
И ние взехме 4бр. в Събота ( 2 х 2000В и 2 х 1500В ). Относно монтажа, сложени са на 12см. от пода. Четох, че е добре да  е между 5 и 15-20 см. затова избрахме "златната среда".
Три въпроса имам:
1. Имам един контакт, който се пада на около 20см. над единия адакс ( гламоск ) Проблем ли е да се включи кабела там. По пътя на логиката, не би следвало да е проблем, при положение че на гърба има пластмасова кутия за твърда връзка ?
2. Задължително ли трябва да се калибрира или ако се забележи някакво отклонение тогава.
3. Гледам, че фабричните кабели и щепсел нямат палстина за заземяване. И при Вас ли е така и някой имал ли е проблеми с това?

# 882
Да ви се похваля, че съм първата и единствена в цяла България, която вече включи Адакса, за през нощта. Още от снощи, когато в три през нощта вече  не издържах....

Ina Kirqzova нашите са със стойка на земята, не са монтирани на стена, не са калибрирани в магазина ми казаха, нямало смисъл и чак се изнервиха, че толкова искам да ми покажат как.

# 883
Да ви се похваля, че съм първата и единствена в цяла България, която вече включи Адакса, за през нощта.
Не си  hahaha

# 884
  • някъде ... тук ...
 Shocked а ние сме още с палатки на плажа...
Много сте зиморничави, явно  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт