Отговори
# 555
ikamenova, контракциите ги усещам като стягане на корема - усещат се, но не са болезнени. Ако са малко на брой през деня може и да не ги забележиш или поне аз не успявах в началото. Стягането мога да оприлича до някъде на усещането, когато бебето се дупи - усещаш нещо, но не и болка. Аз най-добре разбирам кога имам контракции, когато съм легнала. Когато съм права, коремът ми е малко по-стегнат (което е съвсем нормално, разбира се). Другото, което забелязвам е че когато имам контракция, рязко ми се допишква.
Дано да съм била от полза  Rolling Eyes

Точно така щях да го обясня и аз Simple Smile Сега разбирам, че вече май си имам контракции по-често... и на мен от време на време така рязко ми се допишква... мислех, че бебето си сменя положението тогава... но може би си е контракция... Пия си магнезия и но-шпа-то и така Simple Smile

C'mon, не знаех, че могат да се пият и по време на бременност. Аз преди пиех поне веднъж в годината или тях, или добавките на Vision (те пък са на билкова основа, но не се препоръчват при бременност и кърмене). В комбинация с клеевата тинктура есенно време бях доволна. Но сега ми изписаха Pregnacare+ и не смея да пия и други добавки... ще питам докгтора следващия път дали да не пия от тях.

Ludmilana, много хубава информация ни даваш наистина! Всичко звучи много естествено и логично! Отново   bouquet

Аз обаче съм объркана... Това ми е най-близко до моите разбирания... да нахраниш бебето всеки път когато иска, да си го гушкаш и т.н. Но в последните дни се сблъсках и с коренно различна школа (по линия на курсовете и на педиатъра) - че е редно между храненията да минават поне 3 часа, за да се изпразва коремчето... колкото по-често се хранело бебето, толкова повече предпоставки има за колики... че нощно време е добре стомаха, както и при нас, да си почине, т.е да минат поне 4-5 часа без хранене, което значи без нощното кърмене... когато мрънка нощем, да опитаме с чайче за да се успокои... и т.н. неща, които се разминават сериозно с това, за което става въпрос тук...

Наистина съм много объркана! Моля, мамите с опит да си кажат мнението Simple Smile  Hug

# 556
KalinaZ, ние се кърмехме горе долу под час, като режима ни беше 6,9,12,15,18,21 и в 3 през нощта. Педиатъра ме беше посъветвал да правим поне една пауза от 6 часа именно за да може стомахчето да почива. Той сам си направи този режим и мен ме устройваше прекрасно още повече, че е качвал над 1 кг. на месец. Също така съм давала и чайчето на Хип против колики, но обикновено след хранене или м/у храненията ако е бил по неспокоен.

# 557
  • София - Бургас
Здравейте и от мен   bouquet
Днес посетих една от лекциите на 9 месеца и останах малко разочарована .....
Първо , обслужването беше под Нулата , чакахме около 1 час да ни се донесе меню, после след 30 мин. евентуално ни взеха поръчката и след още 30 мин. си получихме исканото от нас. Второ и много важно , през повечето време се представяха продуктите на Себамед отколкото да се обясни наистина Как се къпе бебето .....
Акушерката която трябваше да ни покаже как се прави къпането я притискаха , че нямало време и жената накрая се обърка и започна толкова разпокъсано да обяснява ... оле ужас и за капак представяне на Персил ... много важно , да знаете то беше много по -важно от това акушерката да покаже как се Къпе бебе.
И така оплаках се ...
Ще си търся други и  лекции  Joy

Ето нещо интересно , което една от мамите каза че си е купила.
Електронна книга - http://chakambebe.com/index-3.html
Аз си я поръчах, когато ми донесат дисковете ще се опитам да ги кача в нета и които иска да ги гледа.

Това е оплаках се Simple Smile
Хайде бай бай от мен Wink

# 558
Лекците на 9 месеца са с чисто рекламна цел, те си взимат пари че ви показват продутите.
За бибите - говорите за различни периоди, бебетата доста по-късо започват да смучат пръст. В началото наистна кърменето на поискване е много важно. И аз исках моето бебе да яде на 3 часа и да прави 6 часа пауза през нощта, но вече е на 1 година и още не прави 6 часа през нощта, яде си в 01 и в 05  .
Ако искате да научите нещо идете на лекциите на ЛЛЛ

Последна редакция: пт, 15 окт 2010, 18:05 от BebEshOnDeL

# 559
Относно залагалката: знам от моя приятелка - зъболекар, че е по-добре за зъбите да се дава биберон от колкото бебо да си смуче пръстчето - така се изкривявала захапката. Просто избираш по-малкото зло. Иначе перфектният вариант е само на гърда и без нищо друго в устата.

И аз съм съгладна, че в някой случаи бибата е полезна. НО! В дългосрочен план има повече минуси. Не всяко бебе без биберон започва да си смуче пръстчето. Ако се случи и аз знам от зъболекар, че бибата е по.малкото зло. Просто имайте грижата да я махнете преди годинка.
А относно  кърменето нощем в малко по-късна възраст съм много против.  Това най-вече когато започнат да никнат зъбките, т.е. доста индивидуално като месеци. Сега ще ме пребият с камъни ЛЛЛ феновете. Но има доста доказателства за който иска да гледа трезво на нещата. Дет се вика - чиста химия.

# 560
Здравейте на всички Simple Smile

И аз се записвам за темичката - чакаме първо бебе, 20.12, момченце Wink

# 561
  • Пловдив
Момичета, а какво мислите за повиването, не това , при което връзват крачетата, а просто леко повиване с пелена? На места казват, че не било хубаво, на други че било хубаво, бебето се чувствало спокойно и помагало при колики..Вие какво мислите?

# 562
  • София - Бургас
Хихихи хи  Simple Smile))
Представянето на продуктите на Себамед на лекцията в ЦУМ можеше да не ни занимават един час , а можеше да ни кажат посетете http://www.ma-mabg.com/BabySebamed_BGNew2007.pdf Simple Smile))

# 563
puppcheto добре дошла!

# 564
Reason в нашия Абсурдистан всичко е възможно, всеки гледа да ти пробута нещо с комерсиална цел. Например пращат те в еди коя си лаборатория за кръв и урина, понеже доктора получавал процент от нея за изпратени пациенти, дават ти да пиеш еди кои си витамини щото доктора е дистрибутор на точно тия витамини, толкова са ми смешни  Joy Joy Joy
Да сме живи и здрави и ние и бебоците, а другото е цирк на който ще има да се смеем и наслаждаваме все повече с всеки изминат месец  Grinning

Добре дошла puppcheto, леко бременеене и здравичко и пухкаво бебе на финала, а той не е далеч  Grinning

# 565
Благодаря ви Simple Smile Дано всички сме с по едно хубаво бебче за Коледа Wink

Аз исках да ви питам - как сте с шутовете на бебоците? Аз до края на 29 бях наритвана стабилно, а сега от няколко дни е толкова мързелив, че чак се поразтревожвам...как сте вие?

# 566
  • Пловдив
Мойто и в момента ритка Simple Smile), доста е силен и чак ме боли, но не рита постоянно, по-често се случва , като съм легнала и си почивам , но си мисля, че сега рита повече от преди или просто вече е по-голямо и се усеща повече...Simple Smile

# 567
Добре дошла на puppcheto Simple Smile Скоро да гушкаме сладки бебенца всички Simple Smile

Аз доста често вече усещам бебката и то доста силно... на моменти направо като съм права и ме изритка, имам чувството че ще се напишкам Simple Smile И при мен в момента си обикаля нещо... таткото казва, че си оправяла къщичката Wink В книгите дето изчетох за бременни пишеше, че в последните седмици, като нарасне повече и няма място, движенията вече не се усещат толкова. Тоест 7- до 8 месец най-силно се усещат, а в девети по-трудно се движат вече вътре.

Благодаря на Tanche, Bebeshondel и Dobra за мненията за храненето под час Simple Smile ЛЛЛ доколкото знам са абсолютно за кърменето по всяко време и когато бебето поиска само. Така че абсолютно се разминават с това, което слушах тези дни Simple Smile Не знам вече... надявам се само да си покаже... както дойде... Сигурно и аз ще искам да прави почивка нощем за няколко часа, както и педиатъра е казал, но... ако бебето иска да яде... как да му се откаже Simple Smile

# 568
kalina... гледам че на тантум вердето пише да не се ползва от бременни и кърмачки.... аз съм много доволна от него , но съм го използвала преди да забременея. Знам че е ефикасно, но дали наистина мога да го ползвам.....
elli `q .....благодаря за инфото за коланите....така ще направя, ще потърся в аптеката. За жалост и аз мисля че след две бременности няма да мога да мечтая за предишната фигура.
mary angel.... знаеш ли че и аз вчера бях в този магазин....може да сме се засекли без да знаем....Магазина е хубав...
c Mon....аз по едно време много се бях запалила за коластрата - да я давам на баткото за подсилване на имунитета, т.като ни предстои детска градина. Изчетох много неща. Нещо се понаплаших - от какви крави била....какви са тези добавки, които не се продават  в аптека и тн. Иначе мисля че е нещо много полезно...но много се раздвоявам. С mary:) също обсъждахме тази тема - тя мисля също използва за дъщеричката си.  Ти коластра на Аквасорс ли използваш? Разкажи повече ако е удобно...
KalinaZ....това което те притеснява и мен малко ме обърква, макар че мога да кажа че имам дълъг и успешен кърмачески опит от 2г. С баткото се кърмехме на някаква междинна схема. В началото бебто си беше спокойно и наистина си минаваха 3-4 4аса между храненията. Вечер сме правили почивки по около5-6 4аса. Още към 3-тия месец не можехме да направим повече от 4...максимум 5 хранения в денонощието. Педиатъра беше изумен как детето яде толкова рядко като режим и наддава перфектно. Но то детето само си направи нещата да бъдат такива.Което до тук си беше супер. То детето и не искаше по често да се храни и аз дори не съм го залъгвала с чайове и други подобни. Обаче след 10-тия месец нещата през нощта се промениха коренно. Тогава с никненето на зъбите детето стана много неспокойно вечер и единствено гърдата го успокояваше нощем. По безброй пъти на нощ. Аз нямах нищо против разбира се, защото детето така се чувстваше добре...а аз съм "за" вслушването в потребностите на детето било то емоционални или някакъв тип физиологични. И така нашето кърмене през нощта продължи до 2 години . Много ще ми бъде интересно и други мамчета да споделят опита си....защото и аз за себе си не съм много сигурна как ще бъде този път...сигурна съм в едно че ще следя потребносттите на детето и от тях ще се водя.
Добре дошла на puppchetto
А за това как бебето да лежи - аз мисля да го слагам настрани и да използвам такава възглавница, каквато е показала tanche-tanche. Така процедирах с баткото...така мисля и да правя с бебто сега. Това продължава може би 2 месеца ...докато бебето може да се обръща само. След това е важно детето да бъде приучено да спи по гръб....Всъщност да не се научи да спи по корем. Това вече не е добре...

Последна редакция: пт, 15 окт 2010, 20:11 от augustas

# 569
Аз мисля да кърмя на поискване, някак си кърменето под час не ми се нрави.Тя мисля , че и консултантката по кърмене беше обяснила , че кърменето на поискване е по-добро.
Иначе малката още от начало отказваше нощното кърмене, кърмех я чак към 6 сутринта.Колики изобщо нямаше, със зъбки също сме нямали проблеми, имах бебе мечта, не плачеше с месеци Simple Smile Сега да видим,дано пак детенце да е спокойно.
Иначе за колики, давах понякога превантивно Лефакс, е няма такъв сироп чудо!Който го е ползвал казва , че е вълшебен.Поръчвам си го от една онлайн немска аптека.Ако имате познати в Германия, Австрия или Швейцаря помолете ги да ви го пратят.
Аугустас, да давам на Дая коластра, може би вече месец.Когато се сетя слагам в млкото и сребърна вода.

Общи условия

Активация на акаунт