Отговори
# 360
  • Морска приказка
Добро утро и от мен  Hug
wondergirl Ти сама си си пожела най-хубавото  за твоята майчица, весел празник ви пожелавам   bouquet
zuzi_beliata пази се, ще те мисля, дано да устискаш и да  е фалшива тревога  Praynig
Не знам ,аз си мисля, че е добре да се носи и хавлия и тоалетни принадлежности нали ще правят клизма и трябва да се измиеш след това ??????? не зная някоя мама минала по този път да помага.
ох и аз за това се чудя, макар, че болницата е на 5 минути от нас пеша, ама се чудя кое да сложа в спешния багаж  newsm78
Рали, Reason много готинки неща. Одеалцето е страхотно искам и аз (пу да не видя нещо  Laughing)
На мен ми пък напоследък ми е едно странно в долната област  Blush, усещам все едно ми пулсира и тупти много силно, но  не ме боли нищо.Нямам идея от какво може да е, защото не е ританена бебето, по-различно е. Ще трябва да питам в петък АГ-то като съм на преглед , не че тя ще е много наясно ама  ooooh!
Чудя се момичета, вие като сте си избрали лекар при който ще раждате от кога поддържате връзка с него. Аз се чудя кога да се запозная с лекарката при , която смятам да раждам дали е рано или вече е доста късно  newsm78

# 361
Момичета много съм притеснена, малко е гнусно това което ще споделя но няма с кого сега да се консултирам само вие сте на разположение.Ей сега ходих до тоалетна и преди да пишкам падна нещо много е гъсто и кремаво след това се изпишках няма болки няма нищо като станах и погледнах се бе залепило за т.чиния,много съм притеснена.Дали не е прословутата тапа,мале дано не е.Извинявам се че пиша такива гнусни неща но много се изплаших кажете си мнението моля ви.

# 362
Добто утро и от мен....
Днес много ми се спи...ама много! Добре,че дядото дойде да ни посети и сега си играят с баткото. А аз мисля да си полежа.

Момичета да ви питам нещо. Имам нужда от подложка за повиване - такава дунапренена и облечена с някаква мушамена материя. Сещате се нали....? Нашият скрин е с малко нестандартни размери и миналия път намерих подложка само на едно място - в Комо. Сега обаче вече ги няма. Старата ми подложка се скъса и съм я изхвърлила. Ами е много удобно на скрина да се обличаме и събличаме - той всъщност е с такова предназначение. Та размера е 50см на 60 см ( максимум 66 см).... много ще съм благодарна ако докато се разхождате да пазарувате, хвърляте по едно око за такъв размер подложка. Благодаря предварително...

За сега желая хубав ден на всички...

# 363
  • Морска приказка
vanqstoeva бях чела , а и някой беше писал тук в темата, че тапата е прозрачна примесено с розово-кафеникави жилки секрет  newsm78,а това за кремавотокаква консистенция е като крем или като по-твърдо желе?

Цитат
По време на бременността в шийката на матката се акумулира слуз, която запушва отвора на матката. Когато шийката на матката започне да се разширява, слузестия секрет се отича във вагината. На цвят този секрет може да е прозрачен, розов или леко кървав. Родилните болки могат да започнат както непосредствено, така и 1-2 седмици след освобождаването на слузестата тапа.
това намерих в нета

# 364
Здравейте момичета Simple Smile

Аз тази нощ почти не мигнах... до 3 и нещо бебето реши, че ще се върти... после вече то не ми се и спеше... И сега и това мрачно време направо ме разбива... надявах се на слънчице днес!

Wondergirl, да ти е живо и здраво майчето!

Tsvety_georgieva, и аз мисля, че ако нещо го беше усъмнило щеше да ме прати... и затова се чудя дали да ходя... писна ми вече по доктори само Simple Smile

Zuzi_beliata, мила, много да се пазиш, само спокойствие около теб да има и ще се издържи тази 34-та седмица. Стискам ти палци да се задържи възможно най-дълго! И все пак имай предвид, че когато и да се случи вече детенцето ще си бъде съвсем наред, просто по-мъничко. Така че бъди напълно спокойна! Hug Моя съседка роди в 7-ми месец началото, 1100 г., душичката сега е на 3 години и е такава сладуранка... даже е леко закръгленка Simple Smile

Честито за покупките на Rali и на Reason Wink Много красиви са нещата!

Danili, аз мисля, че е време вече да се запознаете с лекарката. Запознах се с доктора и отидох на преглед при него, видя ме на ехограф, разгледа всички изследвания до момента... Така и той е по-подготвен, ако примерно нещо стане малко по-рано или каквото и да е... То вярно, че хората ходят по спешност и лекарите винаги реагират, но все пак щом избор на екип, по-добре от по-рано да се знаете. Simple Smile Аз даже исках от самото начало да си се следя при един и същи човек и да родя при него... но за жалост не се получи нещо Simple Smile

Хайде сега едно кафенце да си направя, дано малко ми отвори очите Wink

# 365
Ваня, спокойно може и да не е тапата. Имаше ли жилки кръв? или беше бистро? Най-добре се обади на док.

# 366
Момичета много съм притеснена, малко е гнусно това което ще споделя но няма с кого сега да се консултирам само вие сте на разположение.Ей сега ходих до тоалетна и преди да пишкам падна нещо много е гъсто и кремаво след това се изпишках няма болки няма нищо като станах и погледнах се бе залепило за т.чиния,много съм притеснена.Дали не е прословутата тапа,мале дано не е.Извинявам се че пиша такива гнусни неща но много се изплаших кажете си мнението моля ви.

Vanqstoeva.....първо не се шашкай.....
На мен ми звучи като че ли е слузестата запушалка. Обади се на лекаря си....настоявай за преглед! Нека лекаря потвърди или отрече нашите предположения. Ако найстина е запушалката...може би ще трябва да се пазиш повече и да лежиш. Има варианти запушалката да се образува наново. Ако запушалката падне в  9-месец е признак че раждането ще започне до няколко дни. Но пак ти казвам това ще го прецени лекаря....не се стресирай излишно. Всичко ще бъде наред....Сега се успокой и звънни веднага на лекаря.....Ще си мисля за теб...пиши когато нещата се изяснят.... Praynig

# 367
Ваня, само не се притеснявай и не допускай паника. Обади се на лекаря си, за да си по спокойна. Hug

# 368
ю

Vanq, не са гнусни неща, а нормални  Hug При всички случаи, миличка, няма да е зле да се обадиш на лекаря и ако може да отидеш да погледне. Тапата може да бъде безцветна (жълтеникава) или примесена с нишки кръв... второто показва, че вече е започнало разкритие на шийката. А първото би могло да значи, че до няколко дни ще започне раждането. На курсовете ни обясниха това и ни казаха, че ако е преди 9 месец, да уведомим лекаря веднага. Не се притеснявай сега излишно, но се обади. Пиши какво става. Стискаме палци да не е тази тапа  Hug

# 369
Ваня, хичне е гнусен въпроса ти!
Тапата може да варира по цвят!Може да е прозрачна, леко жълтеникава, леко зеленикава, може да е примесена с жилки кръв.Дори и да е тя може да е част от нея!Аз нали съм ви казвала , че моята започна да пада месец преди раждането.
Данили, не е рано, може вече да се запознаеете с докторката, може и в 8 месец, както ти си прецениш, но е хубаво да познаваш човека при , когото ще раждаш, за да си по-скоройна.
Добра, ами те нали за Токуда нищо не искат, освен тоалетни принадлежности за нас, фотоапарат , лап топ евентуално?

# 370
Vanq,
ако въпроса ти е гнусен, значи всички сме гнусни, защото всички имаме запушалки.
 Аз знам, че дори и да е запушалката може да минат и 2 седмици преди да започне родов процес. Ако пък не е запушалката, може да е течение- нали бременните вечно хвашат някакви гъбички и бактерии. На мен вече ми писна да си слагам глобулки ту за едното, ту за другото, но имунната система на бременните е ниска и може всичко да хванем. Иди най-добре на лекар и ще ти кажат. Пр всички положения, не се притеснявай, нищо опасно не е станало.
Благодаря на всички мами за подкрепата  Hug

# 371
Добър ден и от мен!
wondergirl честита ти рожденничка. Да ти е жива и здрава   bouquet
zuzi_beliata трябва да устискаш, пий си хапченцата и си почивай, а ние тук ще стискаме палци бебчо да не бърза да излиза Hug
ivka_007 какво ти каза хематолога, ако можеш да споделиш. Моят хемоглобин последния път беше 95 след три месеца желязосъдържащи препарати- първо ферофолгама, сега малгофер и нищо. Сега последния път докторката и тя се почуди вече какво да ме прави, каза ми да включа пак и матерната, която спрях като почнах желязото, но като казаха че ще я изтеглят от аптечната мрежа и аз пак я спрях, даже напоследък и малтофера забравям да дъвча, че така или иначе никаква полза. То и предния път бях така, не успяха да го вдигнат и си родих баз проблем, но те са длъжни да се подсигурят, защото не дай си боже при някаква по обилна кръвозагуба оказва негативно влияние.

Ваня дано не е това, но и аз подкрепям другите момичета да се отидеш да те погледне доктор и пиши, че всички тук ще те мислим, това е сигурно, дано всичко се размине Praynig и бебчо си постои още на топличко Praynig

# 372
добро утро дами  newsm51

днес съм и аз от ранобудните (по принцип се размърдвам чак към 12-13ч) .... НО имам малък дискомфорт и да ви питам и вас .... от 5ч до сега са ми изтръпнали краката от колената надолу .... болят ме ставите .... много странно - подлагах си възглавница под тях, защото реших, че са оттекли, но уви  Cry .... изтръпването стои - все едно имам мускулна треска, но примесена с иглички  newsm45

wondergirl  да ти е жива и здрава мама   bouquet

vanqstoeva обади се на доктора вместо да гадаеш .... нищо не губиш!

# 373
zuzi_beliata да те попитам, че и аз напоследак много ме мъчат тези течения. Пускат ли ти микробиология като ти изписват глобулките, аз сега доста съм се притеснила, защото е съпроводено с ужасен сърбеж, който започна кажи речи като привършваха глобулите /като ми ги изписа имах само течение, бледо зеленикаво/, а сега е едно жълтяво и доста гъсто и сухо някак си, извинявам се за подробностите, но пък не мирише особено, това знам че е особено притеснително. Микробиология ми пускаха само с първите общи изледвания, тогава беше отрицателна, след това на два пъти съм слагала глобулки, но само по сиптоми. А пак нали съм си паника, сега като прочетох за тази запушалка, че може по малко да си изтича и че може и жълта да е  Rolling Eyes

# 374
Добро утро, момичета!

vanqstoeva аз също съм на мнение, че трябва да посетиш доктора си и най-вече за твое успокоение да изясните нещата. Той най-добре ще ти обясни какъв е случая и ще ти даде напътствия. При всички случаи обаче не се паникьосвай, всичко ще бъде наред  Hug

zuzi_beliata почивай си повече и не се притеснявай. Убедена съм, че ще издържиш още няколко дена, а и за задържане да те приемат, няма нищо страшно, даже ще е по-добре за теб. А ти до сега пиеше ли магнезий? Мисля, че магнезият ще ти помогне да предотвратиш преждевременното раждане. А при кой лекар се следиш в МД? Те там са добри специалисти и каквото и да стане, не бива да се притесняваш, ще бъдеш в сигурни ръце. Една позната роди в началото на 8ми месец, момченце 1800гр. и то в провинцията, но всичко е наред с бебчето. Най-важното е да бъдеш спокойна и говори на бебчо да изчака още мъничко, вярвам, че ще те послуша  Praynig

Danili според мен запознанството с израждащия лекар може да се случи, когато ти решиш. Една приятелка се срещна с нейната лекарка едва като влезе в деветия. Аз пък започнах да ходя при моята в 18та седмица. Но лично аз имах доста проблеми в началото и се надявах, че като тръгна по-рано при нея, тя ще се запознае по-добре със състоянието ми. А и от друга страна, гледаме бебчето на ултразвук всеки месец, докато по здравната каса отдавна си взех "дажбата" от двата полагащи се ултразвукови прегледи.

Аз след 1 час съм на преглед и нямам търпение да видя бебинка. После ще се отчета.

А да се оплача, днес повечето колеги от офиса не дойдоха на работа, защото се оказа че са болни. Кой с гнойна ангина, кой с настинка. Ужас! Дано нещо не са ми предали, чеееее...... хич не ми се ще да се разболявам на финала.

И един въпрос: чух от приятелка, че имало някакви гащи, които служат за облекчаване на болките след раждане и се ползват непосредствено след раждането. Някой да има представа за какво става въпрос? Особено след секцио, какво бельо трябва да се предвиди?

Хубав и усмихнат ден   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт