Внимание при използване на booking.com

• 104 514
  • 531
  •   1
Отговори
# 285
На 18 август резервирах чрез сайта стая в хотел във Франция. На 28 август на рецепцията ме накараха да платя кеш сумата за нощувката. Днес установявам, че на картата ми два пъти е блокирана сумата за плащане. Дали хотелът ще отблокира сам едната сума или трябва да звъня на хотела за грешка от тяхна страна?

# 286
само не разбрах  - платил си КЕШ ( заради хотелско настояване), след което имаш блокирана 2 пъти същата сума от картата?
Принципно хотелите сами отблокират взетите като депозит суми, но обикновено това отнема до месец да се отрази в картата тук в БГ - зависи от съответната банка издател.
И все пак няма причина да е блокирана двойна сума.

# 287
Да, платих кеш, защото в хотела настояха, защото според тях чрез сайта само съм резервирала. И сега на картата са ми блокирани суми от хотела и на 18 август, когато направих резервацията, и на 28 август, когато платих в хотела.

# 288
Втората сума може да е блокирана защото повечето хотели за да се защитят срещу неплатени сметки по време на престоя блокират при чек-ин суми, обикновено в размер на около 200 Евро, но зависи от хотела, звездите, възможните допълнителни услуги за ползване като мини-бар или платени ТВ програми, международни телефонни разговори и т.н.

# 289
На 18 август резервирах чрез сайта стая в хотел във Франция. На 28 август на рецепцията ме накараха да платя кеш сумата за нощувката. Днес установявам, че на картата ми два пъти е блокирана сумата за плащане. Дали хотелът ще отблокира сам едната сума или трябва да звъня на хотела за грешка от тяхна страна?

Случвало ми се е няколко пъти, в хотел или при покупка, даже и при онлайн пазаруване. До 45 дни се отблокира сумата. Ако искаш, обади се в Борика и попитай, за твое успокоение.

# 290
  • София - Бургас
Ами явно е различно според условията на хотела..В Испания букнах хотел с пари в картата и нито я блокираха, нито изтеглиха сума, платих си на място на рецепция...Simple Smile
Сега резервирах хотел във Венеция и ми дръпнаха цялата сума за настаняването предварително!!!

# 291
  • София
Септември запазихме хотел чрез booking в Салоу, Испания. Нищо не блокираха от хотела предварително.  Единствено платихме/ със същата кредитна карта/ предварително престоя си в хотела. Изкарахме си превъзходна почивка. Ползваме за пореден път booking и сме доволни. 

# 292
Обръщам внимание на факта, че местоположението на хотела на картата на booking.com не винаги отговаря на реалното местоположение. В моя случай имаше разлика от 800 метра, което се съгласете се, е съществено! На всичкото отгоре не ми върнаха парите - вярно, че стаята беше non-refundable, но грешката си беше тяхна!

Тези дни попаднах за втори път на грешна локация - хотелите Самоков и Рила в Боровец са в двата края на центъра. Май ще ползвам друг сайт.

# 293
Аз никога не се доверявам на местоположението на тяхната карта, винаги копирам адреса и го проверявам в Google maps  Wink!

# 294
Аз също винаги гледам адреса в Google maps и то не защото съм забелязала разминаване, а защото ме интересува, какво има наоколо. Оглеждам околната обстановка, така да се каже  Peace

# 295
А някой използвал ли е този сайт за резервиране на хотел в България?
Заради една командировка си търсих хотел за една нощ в София, по възможност в центъра, и намерих някои добри места с добри цени. Но на едното като му отворих след това официалния сайт видях съвсем различни цени. Та се чудя достатъчно надеждно ли е резервирането през booking.com... да не стане така, че да не ми зачетат цената на която съм резервирала и предплатила и да се наложи да плащам на място още....

# 296
Els, аз съм резервирала за Лозенец. Нямаше никакви проблеми.
Отделно съм направила десетки резервации за чужбина. Надежден е сайта, няма какво да те притеснява.
Нормално е, цената в Букинг да е по-ниска от тази в хотела  Peace

# 297
За София съм резервирала няколко пъти- не съм имала проблем.

# 298
  • след Околовръстното
Имам питанка.
Гледам, че има все повече хотели, на които пише, че не е нужно да имаш дебитна карта, за да резервираш.
Резервирах точно такъв в Гърция за лятната почивка.
Получих имейл, на който пише, че резервацията е успешна.
Никъде не ми поиска да вкарам данни от карта.
Дотук добре.
Обаче в имейла пише, че безплатната анулация е до едикоя си дата, след това дължа едиколко си.
Откъде ще ми ги вземат тези пари?
Дали по-късно ще получа нов имейл, в който ще бъда подканена да внеса някаква сума?
Има ли вариант да отидем в хотела и да се окаже, че въобще нямам резервация или пък хотела не работи?
П.П. Не можах да намеря сайт на този хотел, за да ги попитам направо.

# 299
  • София
А някой използвал ли е този сайт за резервиране на хотел в България?
Заради една командировка си търсих хотел за една нощ в София, по възможност в центъра, и намерих някои добри места с добри цени. Но на едното като му отворих след това официалния сайт видях съвсем различни цени. Та се чудя достатъчно надеждно ли е резервирането през booking.com... да не стане така, че да не ми зачетат цената на която съм резервирала и предплатила и да се наложи да плащам на място още....

Аз съм резервирала няколко хотела в Слънчев бряг, във Влас, Велико Търново и Боровец през букинг. Никакви проблеми съм нямала. Не знам дали цените са по-ниски, но сайтът ми е много удобен, тъй като виждам оценките, коментарите, снимките... мога да сравня с други хотели.  За чужбина редовно го ползвам, но в Слънчев бряг ми се чудеха, че съм резервирала през букинг, не било практика на българите.

Общи условия

Активация на акаунт