Внимание при използване на booking.com

• 104 425
  • 531
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Още един доволен потребител на букинг.ком. Засега ползван само са Европа.

Миналата седмица ми се случи нещо, което досега не се беше случвало при резервация. Както всички сигурно знаете, сайтът не чарджва сумата за нощувките по кредитната карта и това изрично се посочва и по време на резервацията, и после в потвърдителния мейл. Услужих на колежка с кредитната си карта, за да направи резервация на стая в Париж. 10 минути след като тя финализира резервацията и получи потвърждение на мейла, аз получих смс, че по картата ми е заявена сумата на резервацията. Веднага се обадих на обслужващата банка, казаха ми, че "Заявени" означава, че са отразени като излезли от сметката ми. Чакам колежката да се върне утре и в понеделник да разбера дали плащането действително е станало още по време на резервацията, или платила кеш на място.

После ще споделя. Simple Smile

когато се правят резервации за дни, които са следващ или по-следващ на деня, в който се прави резервацията, много често хотелите си дърпат сумата - това изрично го отразяват в условията за резервация, още преди да си въведеш данните - пише си дори, че при неявяване няма да ти върнат сумата, което е и нормално имайки предвид кратките срокове

# 31
Или ако стаята/хотела е на промоция с условие "Без възстановяване на стойността", също ги дърпат в момента на резервацията.
Но го пише до самата цена.

# 32
Dao, scorpios, благодаря ви за включването.
Резервацията беше направена миналата седмица в началото за нощувка в края на настоящата. Стаята беше free cancellation 2 days prior to arrival - т.е. напълно без основание да ми дръпнат парите 10 минути след резервацията.

# 33
Плащането си е политика на съответния хотел. По-голяма част не дърпат парите в момента на резервация, но има и такива които го правят. Не зависи от сайта. Разбира се, след като условията са 2 дни предварително за отказване на резервацията, ако това се случи просто връщат парите по картата. В повечето случаи те са само блокирани, но не и изтеглени. Винаги има шанс хотелът да си блокира сумата в момента на резервация и е добре да се има предвид.

# 34
  • Sofia
Аз също се присъединявам към доволните потребители на www.booking.com
В началото винаги сравнявах офертите на букинг с цените на самия хотел , но наблюденията ми показаха, че в букинг-а винаги е по - евтино. Освен това имаме приятели, който имат туристическа агенция и миналата година за хотел във Виена не можаха да ми дадът цената, която предлагаше букинг. Иначе казано - гледам вече само този сайт за резервации и досега никога не са ми взели повече, от това, което ми изписва  Peace

# 35
  • Ispania
Здравейте, Боокинг е много надежден сайт,доста време работехме с него,и НИКОГА не сме имали никакьв проблем.
Когато клиент прави резервация, на момента тя се изпраЩа в сьответният хотел .Напьлно нормално е в хотела да кажат ,4е нямат свободни стаи,а в сайта да има.Сайта има определен брой запазени стаи ,които от хотела не могат да продават.
Цените в пове4ето от слу4аите са по_ниски,но сме имали слу4аи в които сме пускали сьЩите цени каквито са в хотела,ако резервираШ по телефона.
Цената в сайта е за двойна стая(или за едини4на),ако се резервира двойна стая, и след това се напиШе ,4е са 2 вьзрастни и две деца,то е естествено 4е цената Ще се вдигне.В такива слу4аи,ако клиента е оставил телефон или имейл,се свьрзваме директно с него,ако няма никакви кординати за обратна врьзка,се свьрзваме с боокинг,и те от там се свьрзват с клиента,за да му сьобЩат цената на стая с 4 легла.

Само да уто4ня,4е при резервация с боокинг в Испания,никога не се взимат предварително парите,плаЩа се на място в хотела.Ако клиента не се появи ,тогава хотела има право да си изтегли от картата пьрвата ноЩт,но това го пиШе в резервацията.

# 36
Още един доволен потребител на букинг.ком. Засега ползван само са Европа.

Миналата седмица ми се случи нещо, което досега не се беше случвало при резервация. Както всички сигурно знаете, сайтът не чарджва сумата за нощувките по кредитната карта и това изрично се посочва и по време на резервацията, и после в потвърдителния мейл. Услужих на колежка с кредитната си карта, за да направи резервация на стая в Париж. 10 минути след като тя финализира резервацията и получи потвърждение на мейла, аз получих смс, че по картата ми е заявена сумата на резервацията. Веднага се обадих на обслужващата банка, казаха ми, че "Заявени" означава, че са отразени като излезли от сметката ми. Чакам колежката да се върне утре и в понеделник да разбера дали плащането действително е станало още по време на резервацията, или платила кеш на място.

После ще споделя. Simple Smile

когато се правят резервации за дни, които са следващ или по-следващ на деня, в който се прави резервацията, много често хотелите си дърпат сумата - това изрично го отразяват в условията за резервация, още преди да си въведеш данните - пише си дори, че при неявяване няма да ти върнат сумата, което е и нормално имайки предвид кратките срокове

Освен това някои хотели имат супер изгодни оферти, при които обаче не се възстановява сумата (това е указано изрично в офертата) - може би затова.

Вчера си направих резервация за следващия уикенд в Истанбул. Хотелът е 5 звезди, офертата е 200 евро със закуска за две нощувки за стая,  в сравнение - офертата от бг оператор за същия хотел без закуска беше около 220, а офертата директно от хотела около 240. Така че букинг.ком определено дава най-добрите оферти, няма спор. Впрочем и за бг хотели съм правила резервации и е същото.

# 37
Изключение прави веригата SLH SMall Luxury hotels of the world. Там взимам по-изгодни оферти като член на клуба и резервирам директно през техния сайт, така ми дават отстъпки и преференции. Може би има и други вериги на този принцип.

# 38
Услужих на колежка с кредитната си карта, за да направи резервация на стая в Париж. 10 минути след като тя финализира резервацията и получи потвърждение на мейла, аз получих смс, че по картата ми е заявена сумата на резервацията. Веднага се обадих на обслужващата банка, казаха ми, че "Заявени" означава, че са отразени като излезли от сметката ми. Чакам колежката да се върне утре и в понеделник да разбера дали плащането действително е станало още по време на резервацията, или платила кеш на място.
Колежката е платила кеш на място. Днес пристигна извлечението по картата ми, няма чарджната сума. Peace

# 39
аз предлагам да смениш банката - "заявени" означава само и единствено "блокирани", а не са ходили никъде парите ти. Просто е един вид застраховка, а самото плащане както точно колежката е направила си е на място при напускане на хотела ( обикновено) Wink

# 40
  • София
Записвам се в темата. резервирала съм през сайта хотел в Прага http://www.booking.com/hotel/cz/golden-city-garni.html?aid=30414 … booking_confemail .
Не са ми взимали сума, смятам да я платя с кредитната карта на място. Цената е по-ниска от тази на хотела. Ще ходим от 23 до 27 декември. Хареса ми сайта и четох, че има много доволни хора и реших да резервирам през него.

# 41
по-ниски са цените от буукинг.няма да се плашите. по принцип винаги могат да станат гафове,независомо от коя система сте резервирали. моят съвет е да се обадите на хотела по телефона,за да потвърди,че всичко е наред.

цената на хотела е много ниска-браво за попадението Simple Smile с коя компания ще летите до Прага?

# 42
  • Torino,IT
Да попитам и аз, исках да резервирам 3 стаи чрез боокинга, но ми иска данни за кредитна карта, това значи ли че трябва да платя предварително, аз исках само да резервирам и после да си платя на място кеш newsm78

# 43
Не, не се плаща предварително, данните от кредитната карта са нужни само за "гаранция", че ако не се появиш в деня на резервацията или не канселираш в указания срок, могат да си дръпнат първата нощувка. Но ако е указано на сайта, че се плаща веднага и сумата не се възстановява при отмяна на резервацията, тогава се дърпа цялата сума в момента, в който резервираш. Това по принцип по-рядко става и трябва изрично да е упоменато.

# 44
  • София
цената на хотела е много ниска-браво за попадението Simple Smile с коя компания ще летите до Прага?

С автобус ще ходим. С Груп 180лв двупосочен билет и 20 часа път Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт