Внимание при използване на booking.com

• 104 478
  • 531
  •   1
Отговори
# 315
  • До сърцето...
... при последната ни резервация, въпреки, че беше с безплатно канцелиране 2 дни преди настаняването при анулиране на рез. не ми върнаха парите....

Абсолютно същия случай и у наше село. Букинг си писа с хотела даже, но те отказаха да върнат парите. Всякакви номера (подобни и на твоите) ми играха един месец, докато не дойде датата на резервацията ми и срока от 2 дни настъпи ...  Много гадно ....

Хотела с тези номера в България ли е ?

Моят беше във Франция.

# 316
  • София
Здравейте момичета, за първи път резервирам през букинг.ком и не съм много наясно. Вчера резервирах, не са ми теглили пари, трябва ли да ми теглят или като отидем ще плащаме? Хотела е с безплатна анулация до 3 дена от резервираната дата, ако това има значение. Как да съм сигурна че стаята е резервирана??

# 317
Здравейте момичета, за първи път резервирам през букинг.ком и не съм много наясно. Вчера резервирах, не са ми теглили пари, трябва ли да ми теглят или като отидем ще плащаме? Хотела е с безплатна анулация до 3 дена от резервираната дата, ако това има значение. Как да съм сигурна че стаята е резервирана??
Ако трябва да се плати веднага, това е указано при условията на резервацията. При вас явно не е било така и се плаща в хотела при настаняване. Номерът на резервацията е достатъчен в такъв случай, отивате в хотела, показвате го, плащате и това е.

# 318
  • София
Ако трябва да се плати веднага, това е указано при условията на резервацията. При вас явно не е било така и се плаща в хотела при настаняване. Номерът на резервацията е достатъчен в такъв случай, отивате в хотела, показвате го, плащате и това е.

Сега погледнах в условията пише: Предплата: Депозит няма да бъде поискан.
Малко се притеснявам дали е отчетена тази резервация  Rolling Eyes
Само от сайта ми пратиха потвърждение, от самия хотел нищо. Така ли е по принцип?

# 319
Да, така е - потвърждението идва от сайта.
Ако се притесняваш, спокойно може да се обадиш в хотела и да провериш наред ли е всичко с вашата резервация.

# 320
  • София
Благодаря за информацията Simple Smile
Ще им пиша по натам за да съм спокойна Simple Smile

# 321
  • у дома
Vanesa, на нас от Booking ни изпратиха по имейл резервацията /всъщност самата бланка с номер и всички подробности, които си разпечатваш в процеса на разарвиране/ и ни се обадиха по телефона.

# 322
  • София
Vanesa, на нас от Booking ни изпратиха по имейл резервацията /всъщност самата бланка с номер и всички подробности, които си разпечатваш в процеса на разарвиране/ и ни се обадиха по телефона.

Да и на мен ми пратиха документ в който има номер на резервация и т.н., просто може би очаквах от самия хотел нещо. На теб от хотела ли ти се обадиха? Колко време след резервацията?

# 323
  • тук-там
Само да вметна да четете и скритите условията - Non mandatory fees -  че понякога са доста "зверски". Peace

# 324
  • у дома
Vanesa, обадиха ми се от Booking, а не от хотела - на следващия ден, след като попълних формата за резервация. Аз им писах имейл /на Booking/ и ги попитах дали е достатъчно само с разпечатката да се появя в хотела  newsm78. На следващия ден ми звънна много любезен господин и ми обясни като за новак, че всичко е ок. Надявам се да е така  Praynig- като се върнем ще кажа.

# 325
  • София
Vanesa, обадиха ми се от Booking, а не от хотела - на следващия ден, след като попълних формата за резервация. Аз им писах имейл /на Booking/ и ги попитах дали е достатъчно само с разпечатката да се появя в хотела  newsm78. На следващия ден ми звънна много любезен господин и ми обясни като за новак, че всичко е ок. Надявам се да е така  Praynig- като се върнем ще кажа.

Стискам палци всичко да е ок и да си изкарате супер Simple Smile

# 326
  • Варна
Здравейте, момичета!
Аз с голямо притеснение и не много по темата, но да ви питам, че ме заболя главата да го мисля. #Cussing out
Днес си отварям мейла в абв.бг и виждам потвърждение на резервация, от booking.com. Писмото съдържа следния текст: "Hotel Confirmation:              1340182                                 Date:                     Wed, 1 Aug 2012 13:19:00 +0700                                 ---                 Herewith you receive the electronic reservation for your hotel. Please refer to attached file for full details.                                            Arrival: Saturday, August 04, 2012Departure: Monday, August 06, 2012                               Number of rooms: 2                     Sincerely,Customer Service TeamBooking.com  http://www.booking.com   Your Reference ID is: 8410769" и прикачен файл с разширение zip, който като се разархивира (това  го пробвах на телефона си Embarassed Shocked и файла става изпълним, т.е. exe). Като се прибрах го отворих отново и тогава АБВ-то ми изписа, че файла бил троянски кон и да не го отварям.

Въпроса е, че нито съм правила резервация, нито пък имам регистрация в сайта.
newsm78 Много съм притеснена, да не се окаже, че дължа някакви неустоки за резервация, която дори не зная за коя държава и хотел е, нито пък съм я направила. Да не говорим, че в сайта може да се влезе с № на резервация и ПИН код (четири цифрен), а аз дори такива нямам в това прословуто писмо, че  да вляза да проверя какво съм "запазила".
Моля помогнете........

Опитах се да напиша отговор на мейла, от който са ми го пратили, но нц - майлър демона казва, че няма такъв мейл......

УРААААААААААААААААААААААА! Току що получих мейл от сайта, който ме уверява, че не съм правила резервации и да изтрия файла. Успокоих се.
Оставям си писанието и питането, просто за инфо в темата, да няма и други "потърпевши" като мен!

Приятни почивки на всички

# 327
  • София
Здравейте, момичета!
Аз с голямо притеснение и не много по темата, но да ви питам, че ме заболя главата да го мисля. #Cussing out
Днес си отварям мейла в абв.бг и виждам потвърждение на резервация, от booking.com. Писмото съдържа следния текст: "Hotel Confirmation:              1340182                                 Date:                     Wed, 1 Aug 2012 13:19:00 +0700                                 ---                 Herewith you receive the electronic reservation for your hotel. Please refer to attached file for full details.                                            Arrival: Saturday, August 04, 2012Departure: Monday, August 06, 2012                               Number of rooms: 2                     Sincerely,Customer Service TeamBooking.com  http://www.booking.com   Your Reference ID is: 8410769" и прикачен файл с разширение zip, който като се разархивира (това  го пробвах на телефона си Embarassed Shocked и файла става изпълним, т.е. exe). Като се прибрах го отворих отново и тогава АБВ-то ми изписа, че файла бил троянски кон и да не го отварям.

Въпроса е, че нито съм правила резервация, нито пък имам регистрация в сайта.
newsm78 Много съм притеснена, да не се окаже, че дължа някакви неустоки за резервация, която дори не зная за коя държава и хотел е, нито пък съм я направила. Да не говорим, че в сайта може да се влезе с № на резервация и ПИН код (четири цифрен), а аз дори такива нямам в това прословуто писмо, че  да вляза да проверя какво съм "запазила".
Моля помогнете........

Опитах се да напиша отговор на мейла, от който са ми го пратили, но нц - майлър демона казва, че няма такъв мейл......

УРААААААААААААААААААААААА! Току що получих мейл от сайта, който ме уверява, че не съм правила резервации и да изтрия файла. Успокоих се.
Оставям си писанието и питането, просто за инфо в темата, да няма и други "потърпевши" като мен!

Приятни почивки на всички

Вчера и колежката получи такъв съмнителен имейл, какъвто описваш. Той е с прикачен файл, за разархивиране, но понеже аз многократно съм правила резервации с booking.com, нещата ме усъмниха, защото имейлите на сайта са съвсем различни и направо го изтрихме. После същият имейл дойде още два пъти през няколко минути и пак го изтрихме. Колежката изобщо няма и никога не е имала някакви резервации чрез booking.com. Направо вирус си беше. Peace

# 328
  • Варна
Писах и в друга тема за сайта, но сега виждам, че тази е доста по-посещавана, та да споделя...току-що се регистрирах и резервирах 2 апартамента в малко хотелче на австро-унгарската граница. Приготвих 2-3 дебитни карти, в случай , че с някоя не се получи. Стъпка по стъпка, направих резервацията, но данни от картата, така и не ми поискаха. Имам и потвърдителен мейл вече . Странно ли е?2 стр. назад едно момиче беше писала за подобен случай в Гърция. Иначе ясно е указано, че не се изисква такса за резервация, но как ще ми начислят неустойка, ако не спазя срока за анулация?

# 329
Не е ненормално, случва се.
Хотелите, при които не се плаща в момента на резервацията, а на място искат номер на карта за всеки случай (или по- точно да си дръпнат неустойката при непристигане). Срещала съм хотели, при които пише, че няма да се изисква карта за самата резервация. Така, че не се тревожи, а на място ще си платите сумата  Peace

Общи условия

Активация на акаунт