Внимание при използване на booking.com

• 104 399
  • 531
  •   1
Отговори
# 90
Добре, но като бъде платено веднъж чрез изтегляне на пари от картата, това не се ли отбелязва мигновено като платено, защо са им прибрали за нощувката пари в брой тогава от хотела?

точно същият въпрос си задавам и аз!

# 91
Не вярвам да е истина тази история.

Хората малко си измислят, особено когато не са наясно.

Защо ще теглят пари за нощувка ден преди гостите да дойдат в хотела?  За какво им е  да го правят?
Плаща се след престоя, а  ако в деня на резервацията клиентите не се появят, плащат стаята - но това е пак в деня, за който е резервирана стаята.
Всеки който е бил на хотел знае, че стаята има една цена, но покрай нея има и много други услуги, които клиента може да ползва и пак плаща преди да си тръгне  - при предаването на стаята.
Мини бар е най-простия пример.

После, кой в днешно време плаща в брой?
Някой в БГ да, ама на вън абсурд....

# 92
  • София
Дори и да се плати с кредитна карта, ако парите се внесат в гратисния период /при мен той е до 45 дни/ няма никаква лихва и ако си ги внеса на каса на ТиБиАй нямам и такса за внасяне. Аз предпочитам да плащам с кредитната карта, защото съм си платила обикновено вече нощувките и така не се натовравам с пари накуп. В повечето случай плащам и транспорта с картата.

# 93
Случвало ми се е да ми изтеглят пари за първата нощувка преди пристигане, беше си в условията на резервацията. След това ми ги възстановиха по картата (с/у съответната такса), понеже платих в брой.
И в чужбина на доста места се плаща кеш, даже на някои от хотелите пише, че плащането е само в брой.
Вчера се върнах от Лисабон- не можах да платя с карта, защото там лимитът е 200 евро на ден. И на доста места приемаха само местни карти.

# 94
не можах да платя с карта, защото там лимитът е 200 евро на ден. И на доста места приемаха само местни карти.

а стига бе - какво значи само местни карти? искаш да кажеш, че един европеец отишъл в Лисабон, ще трябва да плати примерно 400 Евро кеш? за хотел - много са изостанали португалците явно Thinking
и за кое лимитът е 200 Евро на ден? newsm78

# 95
Не можах да платя да апартамента с карта, защото ми изписа, че съм надхвърлила лимита за деня. Не е причината в картата- платих два дни преди това хотела в Мадрид на почти двойна цена. Но собсвеникът на апартамента ме беше предупредил, че техните банки имат 200 евро лимит и аз бях подготвена. А на две места ми се случи да ми откажат плащане с непортугалска карта- музеи мисля бяха, но ще трябва да проверя.

# 96
Явно пак стигаме до въпроса, кой каква карта притежава и какъв лимит има.

И не на последно място, че е много важно да се чете какво казват за начините на плащане съответните хотели. Не може да се очаква, че като резервирам хотел за 1 седмица за 2 000 евро и на края на престоя ми ще ми искат парите в брои. Не съм попадала на такъв хотел, но и не бих резервирала такъв.
 За мен част от удобството на пътуването е да мога да плащам с карта, а не да броя пари в брой.

# 97
В Португалия, както и в Гърция, на една камара места може да се плати само кеш.
Има региони без нито един терминал в радиус от 20-30-50 км.

# 98
Картата ме е мастер и няма лимит.
Споделям опит за който иска да се възползва.

# 99
Поради последните разгледани въпроси много ви моля, да споделите, при резервация чрез booking.com
 къде точно да гледам дали мога да платя с кредитна карта или трябва в брой.Извинявам се за въпроса, но съвсем се обърках и не зная, трябва ли да нося пари за хотела или мога да платя с кредитна карта.Картата е виза ,с достатъчен лимит.

# 100
Светкавица - като влезеш да резрвираш конкретна стая в конкретен избран хотел в букинг, най-отдолу винаги допълнителна информация, изглеждаща по следния начин:

Информация за местоположението на хотелаSant Martí
Bordering the Mediterranean Sea and Barcelona’s city beaches to the south, the up-and-coming district of Sant Martí boasts impressive, state-of-the-art buildings, and a trendy, non-stop nightlife. After spending the morning on the beach, head onto the leafy Rambla de Poble Nou to sample some tapas in one of the numerous, authentic and intimate restaurants in this traditional area. Then stroll down the tree-lined Diagonal Avenue in the afternoon, stopping off for some serious shopping in Glòries and Diagonal Mar. In the evening, start with a relaxing drink on the terrace of a bar, before venturing to a trendy cocktail bar, or top nightclub.
Удобства в хотела Общи Ресторант, Бар, 24-часова рецепция, Вестници, Тераса, Стаи за непушачи, Стаи/Услуги за хора с увреждания, Асансьор, Сейф, Звукоизолирана стая, Парно, Стая за съхранение на багаж, Противоалергични стаи.

Дейности Солариум, Външен плувен басейн.

Услуги Румсървиз, Конферентна/Банкетна зала, Бизнес център, Гледане на деца/Услуги за деца, Пералня, Химическо чистене , Гладене, Валутна обмяна, Почистване на обувки, Наем на автомобили, Бюро за туристически обиколки, Факс/Копирни услуги, Билетни услуги.

ИнтернетFree! Кабелен интернет е наличен в бизнесцентъра и е без заплащане.

Free! Wi-Fi интернет е наличен в целия хотел и е без заплащане.

Паркиране за гостиПубличен паркинг е достъпен на място (необходима е резервация) и струва EUR 25 на ден.

Правила на хотела Pullman Barcelona Skipper има собствени общи правила. Тъй като те могат да варират за тип стая, моля, проверете също описанието на стаята.
ПристиганеОт 14:00 часа

ЗаминаванеДо 12:00 часа

Анулиране / ПредплатаАнулационната политика и правилата за предплащане се различават за отделните типове стаи. Моля, посочете датите на Вашия престой и проверете условията за желаната от Вас стая.

Деца и допълнителни леглаFree! Едно дете под 3 години остава безплатно в бебешко легло.

Едно дете от 3 до 10 години се таксува EUR 53,50 на нощ и лице в допълнително легло.

Едно по-голямо дете или възрастен се таксува EUR 107 на нощ и лице в допълнително легло.

Максимум капацитет от допълнителни легла/бебешки легла в стая e 1.

Максимум капацитет от бебешки легла в една стая е 2.

Всеки вид допълнително легло или бебешко креватче се поставят при заявка, която трябва да бъде потвърдена от хотела.

Разходите за допълнителни услуги не се калкулират автоматично в крайната цена и трябва де се заплатят отделно в хотела.

Домашни любимциДомашни любимци са неразрешени.

Приемани кредитни картиAmerican Express, Visa, Euro/Mastercard, Diners ClubХотелът си запазва правото да блокира предварително средства от Вашата кредитна карта до пристигането Ви .

# 101
Моят опит е следния - когато сумата се тегли веднага, още при резервацията, това е указано в условията при резервиране и не следва да се плаща нищо след като ползваш услугата. В другите случаи се плаща след нощувките, картата е само за гаранция, че при непоявяване ще се изтегли цената на първата/най-често/ нощувка като неустойка. Нямах никакъв проблем при кешово плащане в хотели в Европа досега, не са ми взимали нищо от картата. Ако самият хотел има някакво друго, по-специално изискване, това трябва да бъде отразено на самия сайт, или най-малкото да те предупредят в момента на настаняването, че не приемат карти например. Сега се сещам, че още на рецепцията са посочени приеманите от хотела видове карти. А, сега виждам, че още на сайта на буукинг за резервация са посочени приеманите карти.

# 102
Asinka, milittana-   bouquet

# 103
Доста резервации съм правила през booking.com, дори и в момента имам една направена, за след няколко седмици. Никога не съм имала проблеми.
Винаги при букването си пише за стаята, какви са условията, как може да се канселира, блокират ли се пари, теглят ли се и пр.
Просто трябва да се чете.

# 104
В този линк може да видите хотел, в който ако направите резервация за стая с безплатна анулация, то 100% от първата нощувка ще ви бъде изтеглена(не блокирана) още при резервацията. Ако анулирате до два дни предварително, ще ви върнат парите обратно.

А тук може да видите хотел, който приема само плащане в брой.

Имам над 30 резервации през сайта и не съм имала проблем, просто, както вече казаха момичетата трябва да се чете внимателно. И да не се подценяват мненията на потребителите като измислица.

Последна редакция: чт, 10 мар 2011, 17:36 от beca

Общи условия

Активация на акаунт