Астма, информация, странични ефекти от лекарствата, съвети - тема 11

• 70 291
  • 730
  •   1
Отговори
# 315
  • СОФИЯ
Здравейте! Възможен ли е пристъп без кашлица?  Rolling Eyes Тази вечер синът ми е с висока температура и тежко дишане като при пристъп, но не кашля. Забелязах и някакъв обрив - малки пъпчици, но поединично по крака, корем, ръце, но не много. Обикновено пристъпите му са при вирус със хрема, температура, следва кашлица задължително... а сега е различно. Възможно ли е, да е някаква алергична реакция от коментираните по-горе препарати в детската градина. Втора седмица ходи и сигурно са се натрупали вредите от препаратите... Направих инхалация с физ.разтвор, но с вентолин не посмях...

# 316
HI, тежкото дишане може да е от високата температура, от нея се учестява винаги дишането.
Ние пак сме болни този път гнойна ангина след прекаран вирус и е на аугментин, но лошото е че пак и биха урбазон (вече втори за този месец) и има много лоша кашлица, правех досега инхалации с вентолин, но лекарката каза да ги спра и да продалжа само със сиропа. Тука за два месеца много болести проболедувахме, грам не ни се получи в тази детска градина тя милата за 1 месец има 1 седмица ходене, а да не говориме за мойта работа. Исках да ви питам гнойна ангина с кашлица? Това е много странно а лекарката я преслуша каза че гърдите са и чисти, но се притеснявам да не слиза надолу. По повод четох по горе за дозата на вентолина, на мен д-р Куфарджиева ми е предписала 0.3 мл.

# 317
  • Страната на чудесата
HI, учестеното дишане по-вероятно е от високата температура, Цвети винаги като е с температура над 38 диша като риба на сухо. После, тези единични пъпчици ако имат течност като мехурче на върха и детето не е карало варицела, най-вероятно е това. Така, че първо го заведи на преглед и не давай АБ, защото ако е варицела пречи да избият пъпките и дава усложнения.
Как е сутринта? Ако пъпчиците са повече, е много вероятно да е шарка.

# 318
HI, теоретично е възможно да има пристъп без кашлица, но тогава има тъкмо хлътване на ямката (тираж). Това сигурно е от температурата, наистина. Внимавай с вентолина, понеже в комбинация с високата температура може да направи тахикардия.

didimidi, стискам палци да мине по-бързо.

Ама този месец просто се скъсахме от болести в темата. Не е ли рано?

# 319
Честит първи сняг  Joy

# 320
  • София,
HI, учестеното дишане по-вероятно е от високата температура, Цвети винаги като е с температура над 38 диша като риба на сухо.
И моята винаги диша така при висока температура  Peace
И аз си помислих същото - най вероятно е шарка, при алергична реакция с обрив не се вдига температура. Другият вариант е ако е вдигнала първо температурата и си давала нещо за понижаване да е алергична реакция от него. Моята понякога прави такива алергични обриви с леки червени петънца, като напръскано стои по коремчето, гръбчето, сгъвките на вратлето, крачетата, ръчичките .- от парацетамолените сиропи, дори от свещички ефералган - когато прекаля с тях Tired

Исках да ви питам гнойна ангина с кашлица? Това е много странно а лекарката я преслуша каза че гърдите са и чисти, но се притеснявам да не слиза надолу.
Ами възможно е - кашлицата е от гърлото и ларинкса, поради възпалението се подува и също затруднява дишането, и е подобна на тази при асматичен пристъп пак е суха и е начесто.Но тук по скоро детето трудно си поема въздух още при вдишването. Другия вариант е вече когато почне да се чисти гнойта от сливиците, кашлицата е влажна и то доста Peace

Честит първи сняг и от нас

# 321
Сега пък ново 20 при нас!На визитацията сутринта са казали,че баткото има 20 утайка ,което говорело за бактериална инфекция,но най "хубавото" в случаят е ,че прехвърлят топката към мен,понеже съм била и аз постоянно болна и недоизлекувана,да  съм се изследвала/носен,гърлен секрет/,че те там го били излекували и стабилизирали за 7 дни,и после като го пуснели в къщи,какво сме го правели ,че след няма и седмица пак бил болен. ooooh!Нямам против изказаното предположение за прехвърлянето в къщи на някакви бактерии помежду ни,аз също имах съмнение,днес отиваме да се изследваме тримата"здрави"в къщи-аз,беба и татко,да, ама е факт че преди седмица утайката му е била 28 /по епикризата/а бектерии не му откриха.А сега на 20 твърдят че е бактериално.Или там те пропускат нещо,вече не зная....
Както и да е ще се изследваме и ние за да се изяснят най-накрая нещата,че милият е вече смазан от аб и урбазони Tired.

# 322
  • СОФИЯ
Привет! Чак сега успях да прочета коментарите и във всичко сте прави -  дишането най-вероятно е от температурата, обривът почти го няма - възможно е да е от хексалгина или парацетамола, които давах за температурата, а от сутринта е със страшни болки в гърлото. Вирус е, и на колежката децата са със същия вирус - висока температура, червено гърло... Tired

Честит първи сняг  Simple Smile

# 323
ASITA5, прехвърляне на топката е, това е очевидно. При такава утайка първия път без да са атакували бактерия как искат сега да се е върнала съвсем в норма от само себе си?! Дори някой от вас да има бактерия над нормата, всеки знае, че бактериалните инфекции са много по-трудно преносими и се задействат много по-бавно (т.е. не може да е като при вирус - хващаш го и до 24 часа да си болен). Не зная какво да се направи, дса го изследват пак за бактерия, зная ли...

# 324
OO да и ние бяхме с този вирус само червено гърло и температура, но нашето се усложни и направи гнойна ангина. Много е коварен явно този вирус много хора се оплакват от същите симптоми. По повод утайката и Земела е имала 20 утайка и нямаше бактерия никаква а тогава беше с вирусна пневмония. То вярно, че утайката винаги я свързват с бактериална инфекция ама нашия случаи не беше такъв.

# 325
  • Варна
Привет! Чак сега успях да прочета коментарите и във всичко сте прави -  дишането най-вероятно е от температурата, обривът почти го няма - възможно е да е от хексалгина или парацетамола, които давах за температурата, а от сутринта е със страшни болки в гърлото. Вирус е, и на колежката децата са със същия вирус - висока температура, червено гърло... Tired

Честит първи сняг  Simple Smile

Точно щях да ти отговарям. Елица все безкашлични ми ги прави пристъпите (от 3месечна) - учестено дишане, тираж (хлътване на гърлената ямка и подребрието), на слушалка се чува свиренето, а понякога и с просто ухо, хърхорене. Казват, че безкашличния вариант се среща по-често при малките деца - рядко, но моята е тъкмо с такава проява. Аз се радвам, ако е с кашлица - по-лек е, т.е. усещаш, че идва.
Когато е с температура, винаги диша учестено и тежко. Преди много се бърках, мислих, че ми прави пристъп. Даже веднъж инхалирах вентолин - ужасно сърцебиене получи детенце, много се уплаших. Сега изчаквам, давам температуропонижаващо и чакам да се успокои дишането. Падне ли температурата, се успокоява - знам, че не е пристъп. Когато е с температура и спазми, пак така действам - давам температуропонижаващо, изчаквам, инхалация правя само, ако е под 38С - така са ме инструктирали. Ако дълго не пада температурата, а започне тираж, или бягам към спешното, или давам урбазон (преднизолон, метилпреднизолон), но не и вентолин.
Да, обривът е много вероятно да е от хексалгина, силничък им идва.
Ще се оправи!

Последна редакция: чт, 28 окт 2010, 11:25 от Ментова

# 326
  • София, под Карлсон
Лелеее, колко болнички дечица   Cry
Аз не смея да кажа нищо за сега- последните ни две боледувания се оправихме само с инхалации физ. разтвор и сиропи. Сигурно Сингулера си казва думата  newsm78
Като ви чета се замислям, че от неволя някои от вас могат да получат директно докторска специалност   Thinking Много неща научавм тук, дано не се налага да ги използвам в практиката, че аз на моменти така се паникьосвам, още не мога да различавам правилно пристъпите и като че основно действам вече на приципа "страх лозе пази"  ooooh!
Честит първи сняг и от мен и да оздравявате бързо!!!  Praynig  Hug

# 327
Когато е с температура, винаги диша учестено и тежко. Преди много се бърках, мислих, че ми прави пристъп. Даже веднъж инхалирах вентолин - ужасно сърцебиене получи детенце, много се уплаших. Сега изчаквам, давам температуропонижаващо и чакам да се успокои дишането. Падне ли температурата, се успокоява - знам, че не е пристъп. Когато е с температура и спазми, пак така действам - давам температуропонижаващо, изчаквам, инхалация правя само, ако е под 38С - така са ме инструктирали.

Абсолютно се подписвам под поста. И на мен ми се случи и оттогава така правя.

# 328
  • СОФИЯ
Да, обърках се доста снощи, не съм обръщала внимание  при висока температура за учестено дишане и сега първата ми мисъл беше "пристъп", а  винаги пристъпите ни са били след непрекъсната суха кашлица ... и не се чува свирене и хърхорене, а само запъхтяно дишане, хлътнала ямка и подребрие...Пълна бъркотия  ooooh!  Е, вече ще знам ... На какво ли още ще се научим, замислям се да взема слушалка и да изкарам "курс" при личния, че ... каквато съм паника, да не тичаме през нощта по болниците, а спокойно да установя има ли пристъп или не.

# 329
Добре де, а на мен ми казват да давам вентолин щом имам съмнения, а не да хуквам по доктори, сега като прочетох това... Sad

Общи условия

Активация на акаунт