Пускате ли децата си с хрема на ясла?

• 25 888
  • 261
  •   1
Отговори
# 30
  • Пловдив
и аз така мисля,макар че говорих сега с учителката му и тя ми вика,еми той вече е контактен,минал е през входа,еми аз като съм новак -за пръв път се сблъсквам с детската градина ,с болестите,някой там можеше д ами каже,още повече че той отсъстваше две седмици
Аз че съм си виновна,но нито знам що е скарлатина,нито какво се прави .А чета че в някой градини като има скарлатина,и някое дете го е нямало през обявяване на карантината ,изобщо не го допускат в групата.А днес даже и медицинската бележка за отсъствието ни не ни поискаха,аз им я дадох де.

# 31
  • Пловдив
конатктен или не си го прибирам,може да се намали вероятността от заразяване.

# 32
  • София
Най-добре го прибери - все пак скарлатината е в съседната група - може още да не е дошла до вашата  Peace

# 33
Подкрепям майките, които си пускат болни децата сред други деца. По този начин ще се създаде такъв имунитет, че после НЯМА ДА ИМА   НИТО ВИРУСИ, НИТО ЛИМФОНИ, НИТО КАРЦИНОМИ, НИТО ГРИПОВЕ или подобни тям щуротии. Пък и хремата не е болест, а ако е такава, то тя е алергична и кашлицата е алергична, и конюнктивитът е алергичен, а скарлатината е по-добре да се изкара като дете - нищо, че дава непоправими увреждания.

# 34
Това е най-голямата глупост, която съм чувала! ooooh!

# 35
Това е най-голямата глупост, която съм чувала! ooooh!

Е, то ти сигурно и за ирония не си чувала?

# 36
Да напомня само координатите за сигнал
 ТЕЛ. ЦЕНТРАЛА
8130 400
ДИРЕКТОР
ул. "Враня" № 20, ет. 3, ст. 302, тел. 831 21 31; 8130 402
факс 831 21 29,
e-mail: director@sriokoz.com
В случай че някой смята че е редно да се мръдне малко повече от писане във форума
И по мейла приемат сигнали

# 37

Вчера приключи проверката на РИОКОЗ, дне спак има кашлящи деца, не знам какво да направя  Tired

Щом и това не помага... нямам думи!

А детето си спирам при първите признаци на хрема. От кихането до ангината и бронхита обикновено го делят 2-3 дни. Предпочитам да си спестя обаждането на пожар от яслата преди/ сега от градината, въпреки че както се разбра, от ДГ избягват да се обаждат на родители, защото те се сърдели...
За гледането в такива ситуации разчитам основно на бабите, но се случва и да си го водя на работа. Когато състоянието е по-тежко оставам с него вкъщи.
Сигурно и на мен някой ден ще ми падне пердето, но не и за сметка на състоянието на детето ми...

# 38
Ами аз не съм се отказала, смятам да продължа със сигналите
Без тях съвсем няма шанс да се промени нещо- цяла година гледах мълчаливо, но вече не

# 39
Във връзка със сигналите,
трябва ли да съм "нарочила" конкретни деца, които кашлят и им текат носовете перманентно, или просто казвам, че подозирам, че се допускат болни деца и съответно моето постоянно боледува? Какви доказателства мога да представя?!

В нашата градина се получава един странен омагьосан кръг - има медицинско лице, което "задължително" проверява носовете, гърлата и т.н. /когато всички дойдат и насядат по масичките/. Въпросното мед.лице установява, че детето Х има зачервено гърло, кашля и т.н..., обаче не се обажда на родителите, за да не се "сърдят"... Дори и довечера не им казват. Всъщност, разчитат, че детето ще се тръшне и родителите сами ще решат, че е време да го задържат вкъщи?!

# 40
Ами описваш си ситуацията- има видимо болни деца, които според теб са заразни
Имената на децата няма как да знам

# 41
Ние ходим на градина,лично аз спирам детето при хрема,защото риска от развитието на нещо друго е доста голям,с хиляда алергии сме и имунната ни система е слаба!Но факт е ,че много майки ми развиват теориите ,че хремата не е болест  newsm78,просто при едно такова изказване изпадам в транс,абе само аз ли мисля,че е опасно за малки деца Thinking!За това се получава и парадокса,от 6месеца имаме ходене 1месец,просто всички си пускат децата болни ,писна ми  #2gunfire,но оправия няма ,дано ни пази господ!!! Praynig

# 42
Хремата е заболяване, причинено от вируси. Заболяване, което е описано в МКБ. Имам предвид именно наличието на тази хрема, която обсъждаме тук.
За невярващите философки - да се сдобият със справочника и да направят справка.

В градината на сина ми редът е такъв - детето се оставя пред входната врата на групата. Учителката или някой от помощния персонал го поема, съблича, събува и пр.
Нямам никаква възможност да проследя дали има хремави, бухащи, повръщащи дори деца.
Сестрата стои до същата тази врата, рее се в пространството и изобщо не си прави труда да хвърли дори и бегъл поглед на всяко новодошло дете.
Единственото, което успях да получа като информация е от собственото ми дете - каза ми, че много деца са с течащи нослета и кашлят.
Подозирам, че е достоверно.

Нервиците ми обаче няма да издържат още дълго и съвсем скоро ще подам сигнал в РИОКОЗ Twisted Evil.

# 43
В градината на детето на моя приятелка са казали, че хремата не е болест и да си пускат децата. И тя си е пуснала нейното. И има логика да не го задържа, защото тя прави тази глупост на няколко пъти да го излекува от хрема, после като го пусне там е бъкано със сополиви деца и след има- няма 2- 3 дена и нейното е с течащ нос. Просто омагьосан кръг. За мен лично най- недопустимото нещо е детето ми да е болно (за мен хремата си е чиста болест, какво друго) и да го пускам на градина. Е, да, има кой да я гледа ще кажат някой. Е, има, да. Но като има други хремави деца там доста вредят на моето. Детето ми е с увеличена трета сливица, която се възпалява от най- малката настинка, вирус и т.н. и с алергия. Така че от сополите до ларингита, бронхита, пневмонията ни делят съвсем, ама съвсем малко. Защо моето дете да страда заради другите деца и безотговорните им родители?

# 44
  • Бургас
Пускам го с хрема. При нас е доказан алергичен ринит. Не е заразен. Носа му потича всяка пролет и есен. И си остава запушен. Контролира се с атиалергични сиропи. Без капки, без други медикаменти.
Ако има кашлица, Т, болки в корема, главата и т.н. си остава у дома.

Общи условия

Активация на акаунт