Пускате ли децата си с хрема на ясла?

• 25 956
  • 261
  •   1
Отговори
# 120
kikimora1, хремата в медицината се означава като ринит.
А ринит означава възпаление на лигавицата на носа. От какво вече е възпалението е друг въпрос.
Но е факт, че е възпаление. Да ти го болдна ли, че да го схванеш?
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%82
Дори доктора, когото си цитирала има публикувана статия и в нея пише същото.

Ако намериш мнение на още поне 1 лекар, който да е написал, че хремата е нормално състояние за здраво дете (изключвам  физиологична хрема - от топло на студено и обратното) ще се съглася с теб.

# 121
kikimora1, хремата в медицината се означава като ринит.
А ринит означава възпаление на лигавицата на носа. От какво вече е възпалението е друг въпрос.
Но е факт, че е възпаление. Да ти го болдна ли, че да го схванеш?
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%82
Дори доктора, когото си цитирала има публикувана статия и в нея пише същото.

Ако намериш мнение на още поне 1 лекар, който да е написал, че хремата е нормално състояние за здраво дете (изключвам  физиологична хрема - от топло на студено и обратното) ще се съглася с теб.

Biby, съгласна съм със Уикипедия и не оспорвам написаното там. Само допълвам, че ринита освен течащ нос е и "...При първия стадий се наблюдава напрежение, сърбеж във вътрешността на носа, кихане и повишено сълзене от очите. Тези симптоми мога да продължат от няколко часа до два дни. Появява се главоболие, обща слабост, леко повишаване на температурата...".

И щом педиатрите твърдят, че само течащ нос не е повод да диагностицираме детето като "болно и заразно" /не е и с диагноза "ринит", а клинично здраво/ аз съм съгласна с тях.

Тук ти си на различно мнение. Разбрах.

От опит знам, че не се ли разберем в рамките на два-три поста шансът е нулев. За това слагам точка.

Завършвам с няколко цитата от същия един доктор, които разбира се не са от последна инстанция, но показват, че това е нормален здравословен процес, характеризиращ възрастта:

- При условие, че детето "Вечер спи спокойно със затворена уста и дори не хърка" нямате основание за притеснения. ";

- "Очевидно отърване от тази бактерия няма!" - това е верният отговор. Ако си направите посявка ще установите, че и при Вас има. Съгласно съвременната медицина (колко далече сме от нея!) наличието на стафилококи в носа няма съществено значение (четете - Otolaryngol Head Neck Surg 2004;131:200-6.);

- "Вие какво мислите за тези ясленски сополи?" - По принцип, всички деца малко или много ги имат. Когато състоянието е по-трайно и продължително - добре е да се слагат капки за нос (но в никакъв случай не постоянно!). Отит и бронхит - 2-3 епизода в детската възраст са си напълно в "рамките на нормата" и не налагат допълнително лечение.;

- Ако за момента проблемите на детето се изразяват единствено с периодична хрема - нямате сериозни основания за притеснение. Наличните секрети от носа са колкото белег за носителство, толкова и на защитна реакция на носната лигавица. При желание от Ваша страна, може да се продължи с опитите за преустановяване на носителството, но шансовете за успех не са големи, а и необходимостта от това - спорна.

http://www.lolov.com/frames/container/info/faq/nose/sopoli.html Интересна е статията: "Възпаление на носа - факти и заблуди"

Последна редакция: вт, 19 окт 2010, 14:15 от kikimora1

# 122

Тук ти си на различно мнение. Разбрах.

Нищо не си разбрала.  Mr. Green
Нито мисля, нито съм казала че "течащ нос" е равно на "заразно". При един течащ от алергия нос, няма как да е заразно.
Обаче, ринит = хрема=течащ нос. Ако бъркам, поправете ме.

# 123
  • София
Присъединявам се към мнението на мармашотка. На Запад, и не само, деца със сополи и кашлица не се връщат от детската градина.
В тази връзка и аз си водя децата със сополи (без други налично симптоми) на градина.

# 124
Присъединявам се към мнението на мармашотка. На Запад, и не само, деца със сополи и кашлица не се връщат от детската градина.
В тази връзка и аз си водя децата със сополи (без други налично симптоми) на градина.

Бягай тогава на запад да си водиш сополивото дете при останалите  Crazy Аман от такива като тебе Crazy

# 125

Бягай тогава на запад да си водиш сополивото дете при останалите  Crazy Аман от такива като тебе Crazy
Моля модератор да се намеси при подобни неадекватни включвания.
Всеки може да аманосва и пустосва всичкото околно, което не му споделя мнението, но това е най- добре да си го правите по съседски.

# 126
  • при Arctic Monkeys

я па ти бегай да подскачаш някъде другаде... специално за това ли се регна тук? предлагам на модераторите преди регистрация да има елементарен психо-тест.  Peace

# 127

я па ти бегай да подскачаш някъде другаде... специално за това ли се регна тук? предлагам на модераторите преди регистрация да има елементарен психо-тест.  Peace
Може просто проверка кой пише от различни никове и се регистрира по Н- на брой пъти за да каже едно и също нещо.

# 128
  • София
Характерно за тези теми е, че винаги стигат до едно и също място...

Мисля, че сме пропуснали да си поговорим само за отворените прозорци и обличането на децата в детската  Wink

# 129

Защо? ние проблеми нямаме, и не ни пречат сополивите деца.
Явно на теб обаче ти пречат, така, че може би ти трябва да "бЕгаш" нанякъде. smile3533

# 130
Леле колко загрубял тона, вярно че дамата е попрекалила, но и вие не оставате по-назад Tired
По темата за отворените прозорци- в наредбата за здравните изисквания към детските градини на МЗ е записано изрично, че се проветрява два пъти на ден в отсъствие на децата и не се допуска течение - съвсем разумно и логично, и не виждам нищо лошо в това да се спазва. А щом е включено  изрично в наредба, значи има защо.

# 131
Така, не мисля, че мнението ми да не се водят сополиви деца е само мое. Просто на вас ви е удобно така и всеки, който ви противоречи е  неадекватен и трябва да се изгони. Погледене се първо как и какво пишете и тогава обиждайте. Мисля, че трябва да се замислите над вашето поведение и това, че нарушавате наредби , в които изрично е упоменато какви деца да се допускат до детските заведения .
 Така като гледам вашите на са от тях.

# 132
Болни деца. Кое дете е болно?
За едни това с течащ нос, за други обаче си е здраво.

# 133
  • София
По темата за отворените прозорци- в наредбата за здравните изисквания към детските градини на МЗ е записано изрично, че се проветрява два пъти на ден в отсъствие на децата и не се допуска течение - съвсем разумно и логично, и не виждам нищо лошо в това да се спазва. А щом е включено  изрично в наредба, значи има защо.
Да вдигне ръка този, който никога, ама никога през есетнта, зимата или пролетта, не е виждал отворен прозореца в стаята за игри и децата насядали по пода  Peace

# 134
Така, не мисля, че мнението ми да не се водят сополиви деца е само мое. Просто на вас ви е удобно така и всеки, който ви противоречи е  неадекватен и трябва да се изгони. Погледене се първо как и какво пишете и тогава обиждайте. Мисля, че трябва да се замислите над вашето поведение и това, че нарушавате наредби , в които изрично е упоменато какви деца да се допускат до детските заведения .
 Така като гледам вашите на са от тях.
Ако ще и да е твое, ако ще и да не е само твое- начинът ти на намеса и изказ са неуместни- това най- меко казано.
Защото и противополжните мнения също са не само на един човек. Когато има нормативно изискване за нещо си го спазвам, поне аз. Като няма ти и "колегите ти" са последните, които следва да ми наложат тип поведение. Когато намираш, че някой ти накърнява признати с норматив права си се обърни към контролен орган. Защото, а това е честа хипотеза, може само тъй да си мислиш. Не си ти тази, която ще казва кой, къде и защо да бЕга.
Ако трябва да сме в "тон" с теб можем да ти напомним друго с "На който не му изнася...".

Общи условия

Активация на акаунт