За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 21

• 40 613
  • 749
  •   1
Отговори
# 705
  • София
 Не не съм. Само АБ и Фитолор за гърлото. Сега почнах да му давам Ентеросан, защото пише че няма смисъл по време на АБ, че той убивал пробиотиците. А витамин Б докторката не ми изписа и си мислех : Сигурно на бебетата не се изписват  newsm78 Трябваше ли да му давам?

# 706
Всъщност не знам. Едно време АБ винаги го изписваха с витамини от група Б. Мисля скоро четох, че сега може и пробиотик да се дава. Знам само, че АБ може да предизвика дисбактериоза, а от това може да се усеща промяна в дъха. За това и попитах.Щом вече детето приема пробиотик вероятно той ще поправи пораженията на стомахчето, ако ги има.

# 707
  • Видин
Въпросът не е за тук, ама не ми се записва в темата за бременни...
Та, утре ако взема стрерилна урина (на себе си) към 7.30 и я занеса в лаборатория чак в 10.30 проблем ли ще е ? Ще изветрее ли  Laughing Просто няма как по-рано, защото нито мога да се кача до лабораторията с количката, нито има кой да гледа детето преди това... А вече втора седмица не съм си пуснала урината  Blush

# 708
Зори, мисля, че до половин час след изпишкване трябва да се даде урината Confused
А на място да го свършиш..? Или ти искат стерилна?

# 709
3 часа е дълъг престой.А няма ли кой да я занесе вместо теб?Или както е казала Стеф-да се изпишкаш на място.

# 710
Половин, максимум един час е срока, в който трябва да се занесе. Дано нямаш проблем.

# 711
  • Видин
Няма вариант да я занеса по-рано, поне не и утре. Племенницата ми е тук и трябва и с нея да се съобразя. Явно ще е другата седмица  Rolling Eyes
Стерилна искат, затуй  Grinning
Благодаря все пак   bouquet Ще го организирам след понеделник.

# 712
  • София
amanita - да я дадеш на мъжът ти да я занесе?
а защо не може да се качиш с количката...няма ли асансьор?

иначе те така и така не ги изследват на мига, та мисля, че няма да е проблем.

# 713
  • Видин
Не, няма асансьор. Но така или иначе ще пишкам най-късно в 7.30 и не ми се иска да извеждам детето толкова рано. Ето в момента е едва 2 градуса, но след малко ще излезем заради кухнята. Но все пак е 10ч вече. В 8 ще замръзнеме  Grinning
Идеята за мъжо е добра, той тръгва към 8  Rolling Eyes Не се бях сетила за него  ooooh! hahaha

# 714
От известно време забелязвам,че косичката на малката е пораснала и отзад на главичката започва да се заплита.Колкото и често да я реша всеки път е заплетена и е твърда все едно с лак е напръскана.Моля ви дайте съвет какъв шампоан да използвам.Сега я мия с Нивеа бейби,но явно не е ''нейния шампоан''.

. не е от шампоана, а от бебешка косичка е. Нивея са достатъчно добър избор.
. едното, което може да се прави, е постригването на тази косичка. а другото - да се сресва в банята с нежно гребенче и с балсам за бебешка/детска коса (ползвала съм на Чико, доволна бях, а като порасна още малко - ползвах кристали).

# 715
  • София
по принцип има шампоанчета за лесно разресване..и за къдрава косичка. може да пробваш, но надали много ще помогне.
шаума имат със сигурност такъв, джонсън също, но не ти го препоръчвам, има и други просто чети етикетчетата...но повечето са по-точно към детските шампоани, не към бебешките.
но като цяло и аз не мисля, че е от шампоана.

# 716
Въпрос преобличате ли бебетата си ако дрешкта им е чиста , не е мокра трябва ли детето да е постоянно с нови дрехи , че ми казаха не било хубаво детето да е цял ден с една и съща дрешка дори и тя да е чиста вярно ли е Thinking

# 717
  • София
не, чисти , сухи дрехи не преобличам.
е сменям нощем за сън ест. да свиква, че аза през ноща се слага пижама Simple Smile
и кое не му е хубавото - обасниха ли ти?

# 718
Не съм преобличала чисти, сухи дрешки. Всъщност сменях дрешките на бебето, след вечерната баня. След известно време "въведох" пижамата.

# 719
И аз не съм преобличала през деня ако дрехите са били сухи и чисти. Преобличала съм след вечерната баня.Сега вече спи с пижамка,а и през деня рядко се опазва чиста и сменяме по 2-3 чифта дрехи.

Общи условия

Активация на акаунт