Боя за коса - blond 17, разкошни руси коси!

• 64 228
  • 721
  •   1
Отговори
# 360
Да попитам - има ли запознати с действието и приложението на какаовото масло върху косата? Обещали са ми едно блокче,но не знам как се ползва. Подходящо ли е за русите коси?  newsm78

# 361
Здравейте разкошни русокоски  bouquet Не съм писала много отдавна и се надявам да ме приемете отниво Hug
До преди 4 дни бях много светло руса с бели и жълти отенъци,като досега се изрусявах с блондор.Когато ми стана време за корените реших този път да отида на фризиор.Тя ми каза че ще ми сложи някаква боя КРАМЕР КОЛОР 101(светло платинено пепелно русо) и понеже е била доста силна щяла да ми изсветли корените.Аз естествено се съгласих,но тя каза че ще намаже и дължините за 10 минути за да се оеднакви цветът.Резултатът беше повече от кошмарен-оранвеви корени и тъмно сиви дължини с лилав отенък ooooh! Направо се изплаших като се видях каоко ми е тъмна косата.На другия ден си направихдомашна маска и цветът малко изсветля.след 2 дни пак направих същото и пак малко изсветля,но все пак ми е сива а аз не се харесвам така.Мислите ли че сивото ще се отмие и косата ми ше стаме както преди или ше трябва да ползвам нещо което сваля боята.Моля ако имате представа даите ми някакъв съвет  bouquet

# 362
С кисело мляко,с майонеза,с яйца,... Това са продуктите, с които си спомням,че се сваляше боята. Сивите отенъци - перлен или златист тониращ балсам на Престиж. Това е,с което мога да ти помогна като съвети.  Rolling Eyes
Добре дошла при нас отново! Аз те помня,ти изчезна малко след като аз постъпих в блондинските редици.  Laughing Само,че тогава бях just_femme.  Peace

Успех с цвета!

# 363
Благодаря за бързия отговор The Code Hug Само че ужасното сиво не е от балсам на престиж,а от боята и аз точно за това се притеснявам дали ще се махне,защото не се харесвам така,а и хората ме гледат странно.Преди бях фенка на сивото,но сега изпитвам ужас от него.Утре ще пусна и снимки да се види нагледно моето нещастие ooooh!

# 364
Може би не съм се изразила правилно.

Имах предвид,че тези тониращи балсами би трябвало да притъпят сивото. Аз по малко нелеп начин станах сива и перленият балсам ми помогна много. Не твърдя,че и при теб ще се получи. Изчакай да получиш още някой съвет.
 Аз също не харесвам сивото на себе си.

Като свалиш боята, може да пробваш да си направиш обливка с друг нюанс.
Жалко,че при теб не се е получило с Крамер. Някой в темата много хвалеше този нюанс. То си е до коса,де...

Последна редакция: вт, 26 окт 2010, 01:15 от The Code

# 365
  • в 1001-та нощ
deskata_90, това оранжево в корена с е получило "не от боята", която следва да покрива косъма след обезцветяване, а от недостатъчно обезцветяване, оражевите и жълти нюанси на естествения пигмент се изтеглят последни ипри теб - освен, че не са (не е стигнало времето за използванит средства), то вроятно се е получило и смесване между остатъчен твой тъмен пигмент и светлия на боята....

естествените масла (изброява ги The Code) - остъргват боя от повърхността на косъма, но няма да изтеглят пигмента в косъма

сивото и лилаво, което твърдиш, че е от боята, а не от мат - е от мат в боята - избягвай пепелниите и търси златисти бои - ако не ти е приятно  Peace
идеята на The Code за златист мат трябва да сработи, а сивото да се отмива със следващите измивания  Peace

# 366
  • София
Да попитам - има ли запознати с действието и приложението на какаовото масло върху косата? Обещали са ми едно блокче,но не знам как се ползва. Подходящо ли е за русите коси?  newsm78
В събота си правих дом. маска с кафе, какао и мед и косата ми леко се потъмни с лек жълто-кафяв оттенък (на мен много ми харесва, тъй като ми беше станала много бяло-сива).

# 367
Ася, мерси за отговора!    bouquet

Алена,ти колко често боядисваш корените и колко цялата коса? Приблизително какво е съотношението на боядисванията корен - цяла коса?

# 368
Аз доколкото разбрах Деската досега се е обезцветявала преди боя и сега за първи път и боядисват корените само с боя-тази КРамер и са станали оранжеви,а дължините сиви.Тоест  за нейната коса не е достатъчно да ползва само боя.Или поне не тази.
Още веднъж се доказва,че не всички коси могат да се изрусяват успешно само с боя  Crazy

# 369
  • в 1001-та нощ
най-малко не са правилно подбрани и окислителя и колко да се чака ....
Алена,ти колко често боядисваш корените и колко цялата коса? Приблизително какво е съотношението на боядисванията корен - цяла коса?

цялата коса - последно февруари, сега само корени - като израстнат - през около 3 седмици - тогава и обливам дължините със смес от малкото отанала боя, матиращ шампоан и вода (разбъркани) и оставям за 2 минутки; за дължините друго не правя  Peace

# 370
Преди време ползвах еднократно перления балсам на Престиж ,защото дължините ми станаха сиви. Не знам дали много съм го държала на главата/10мин./ или защото дължините са ми третирани с блондор ,но не ми хареса ефекта. Според мен deskata_90 трябва да има малко търпение и сивото ще падне.

Да попитам - има ли запознати с действието и приложението на какаовото масло върху косата?

Подходящо е и то много . Любимото ми масълце  Heart Eyes Прави косата невероятна.

Кокосово масло за блясък
Косата става много жива, мека и блестяща, ако поне 2-3 пъти в месеца я подхранвате с кокосово масло.Косата, както е суха, се намазва по цялата й дължина с кокосовото масло.(То е в твърдо състояние, но от топлината на ръцете се втечнява и се нанася много лесно само с длани). Може да останете с намазана коса от 30-мин. до 2 часа,след което измивате хубаво с шампоан. По желание може да сложите малко балсам.

Тази процедура се използва от жените, които живеят на островите и при горещ климат и силно слънце, като по този начин запазват блясъка и здравето на косите си и ги предпазват от неблагоприятните атмосферни условия.

Рецепта от Индия
В Индия трика за постигане на обемна, гъста, блестяща коса е кокосовото масло. То също е чудесно и за подсилване на изтъняла коса. Жените в Индия си правят масаж на скалпа със затоплено кокосово масло веднъж седмично. Загрявайте малко масло в купа и си правете масаж на скалпа веднъж седмично. Преспивайте с маслото в косата и го измивайте чак на сутринта! То ще помогне да се запечата епидермиса и да изчезнат цъфтежите на косата, да не споменаваме, че ще направи косата ви гъста и здрава.

# 371
Miia ,The Code пита за какаовото масло ,но и инфото за кокосовото е полезно. Laughing
Днес си взех боя на REF натурално русо ама чак след две седмици ще я пробвам.
Дадоха ми оксидант 6%  ,защото е по -тъмен от сегашния м цвета.Обаче ще се обезцветявам ,само с боя при мен няма да стане .

# 372
Много се извинявам да го трия ли ?!

Ето за какаовото ,ама аз не съм ползвала и не мога да кажа лични впечатления ! Знам ,че го има като в съставка в шампоани предназначени за подхранване на суха и изтощена коса.

Маслото от какао се получава чрез топло пресоване на какаовата маса или на цели какаови зърна.
Какаовото масло е най-известната съставка при лечението на целулит и стрии. Неговите лечебни свойства включват омекотяване на кожата и поддържане на нейната еластичност. Какаовото масло оказва силно благотворно въздействие и при суха кожа със склонност към образуване на бръчки, идеално е за подхранване овлажняване и тонизиране на кожата.

http://www.tialoto.bg/kozmetika/2010/02/17/kozmetichni-trikove-za-briunetki.10276

# 373
Днес си купих бадемово масло, та мисля да почвам да се мажа. )
Само корените ли? и колко време да стоя с него?
Че до сега масла никога не съм ползвала.

# 374
Много се извинявам да го трия ли ?!

Естествено ,че няма да го триеш .

Общи условия

Активация на акаунт