Очен ТЕЛК и не само

• 2 965
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте !!! Много се радвам, че има такъв форум, който наистина улеснява доста от страна на информацията.
Незнам, а и немога да намеря подобна тема.Ще напиша и моите преживявания с въпросния ТЕЛК на Макариополски с надеждата някой да даде малко пояснения (никой нищо не ми обясни )!
И така....бях в трета градска, където полоучих експертното решение и с което ми казаха да отида на Макариополски.Е, отидох днес.Решението ми съдържа 56% като оценка на работоспособността, а срокът за инвалидност ми е до 3 години.Това явно е висок процент.С огромна мобилизация на силите , въпреки здравословните ми проблеми, успешно се дипломирах тази година, за това и от работата не ми издават трудов договор ( имено чакаха да завърша).Сега се оказва , че поради това, което ми се случва не мога да започна работа, нямам трудов договор и не мога да получа каквото и да било. Служителката на гишето ми завери експертното решение и ми заяви, че очакват  договор, когато започна някаква работа.И добре....въпреки това няамам ли право? Питах лекари дали имам право - Е ИМАМ!Казаха ми , че явно от телка не са им се занимавали изобщо.Сега незнам какво да правя от тук нататък.Днес, хората, които чакаха наред с мен също незнаеха почти нищо за този телк.Има мноого неясноти.Предварително много благодаря, ако някой може да ми даде някакво обяснение - макар и само да разбера , защо се е получило така?   
Някой от вас знае ли към кой очен лекар мога да се обърна в София,  имащ право да подготвя документи за пред ТЕЛК?Или процедурата като цяло?Много ще съм благодарна за поне малко информация?

# 1
Извинявам се , ако съм сбъркала форума  Cry

# 2
Провери за  право на инвалидна пенсия в НОИ със завереното решение, ще  ти плащат здравни осигуровки на базата на това решение, а също и в социалните грижи по местоживеене виж за някакви ползи.

# 3
Ще търся!!!Благодаря!!  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт