Re: ВЪПРОСИ към хомеопати - 9

• 54 721
  • 738
  •   1
Отговори
# 60
  • Varna
само запис

# 61
Здравейте!
Търся координати на хомеопат във Велико Търново, Габрово, Плевен ... в този регион. Става въпрос за нощно напикаване при дете. Говорих с д-р Недева от Пловдив, която идва във Велико Търново всеки месец, но има свободни часове чак за март... Мен лично не притеснява и до Пловдив да отида, но може би има и по-близо добри специалисти.
Не мога да ти помогна с координати, но ако д-р Недева е същата, която знам, то тя не е класически хомеопат, ако търсиш такъв, разбира се.  Peace Проучи въпроса  Peace
Има такъв, аз така и не отидох , тук във форума е с името Ина Вел. потърси я, на търсачаката!

# 62
  • в матрицата
Имам още един въпрос. Когато не става дума за спешен случай, има ли значение как се започва лечението - с миазматично лекарство или с конституционално? Има ли регламентирана последователност или е по преценка на хомеопата?
винаги питай хомеопати си, преди да започенш да даваш лекарство, нали за това му плащаш, той , а не ти да преценява  Peace

# 63

Имам още един въпрос. Когато не става дума за спешен случай, има ли значение как се започва лечението - с миазматично лекарство или с конституционално? Има ли регламентирана последователност или е по преценка на хомеопата?

След като свали случая, хомеопатът го анализира и определя ядро на случая и йерархия на симптомите. Това пък от своя страна определя дали ще се подходи към случая с миазмично лекарство, дали ще се направи конституционално предписание или органно предписание. Няма регламентирана последователност, всеки случай се оценя индивидуално и се подхожда така към него.

# 64
Nial, Благодаря това ме интересуваше.

Suzza, аз нищо не мога да преценявам, защото почти нищо не знам. Целта ми е да имам някаква картина, какво правим и защо го правим. Изненадана съм, че в аптечната мрежа свободно се предлагат хомеопатични лекарства т.е. всеки може да си ги купи и по своя пренка. Sad 

# 65
Изненадана съм, че в аптечната мрежа свободно се предлагат хомеопатични лекарства т.е. всеки може да си ги купи и по своя пренка. Sad 

Верно ли си изненадана? Като знам, че алопатичните лекарства могат да се купуват съвсем свободно (вкл. и антибиотиците) - хич не ме учудва, че хомеопатичните са също със свободен достъп  Peace

Синковецът засега продължава да редува дните с оплакване с дни без такова. Още не съм звъняла на хомеопата. Хремата и кашлицата пък взеха да минават  newsm78. Ще видим - наблюдавам, записвам и чакам  Simple Smile.  Иначе стана някак по-спокоен - той винаги си е бил де, но имаше напоследък разни истерии. Сега си давам сметка, че от приема на хом.л-вото насам не е имало или са били съвсем минимални  Rolling Eyes  Simple Smile

# 66
  • И аз не знам къде...
Здравейте,
Въпроса ми свързан с прием на лекарство и сега ще обясня случая!
Синът ми, на 2 години и 5 месеца, от най-обикновени сополи прави спастични бронхити  ooooh!! Страшно и грозно е!
Преди 2 седмици от сополи на 4 ден направи спазъм и съответно спешно му дадохме Вентолин. След  като се свързах с хомеопата (жена, но хомеопатка ми звучи странно) му изписа Ипека, като в града има само 15 СН и давах такова. За 2 дена овладяхме пристъпа и нещата си бяха добре.
Преди 3 дена отново кихане, сополи и няколко пъти сменяхме лекарства. Днес към обяд положението уж изглеждаше добре, но като легна да спи видях тревожните симптоми на спазъм -тежко дишане с корема, подскачат му раменцата ........ Изплаших се и бързо дадох Вентолин. След 15 мин се събуди с рев и кашлица. Повърна две шепи храчки и аз съответно отново го заведох на лекар. Лек спазъм! Хомеопата отново даде Ипека, но иска утре да отида при нея да взема Туберкулин 1М и да го дам еднократно, защото както тя казва явно Ипека му действа само симптоматично, което е прекалено алопатично лечение.
Та след дългия увод, за който се извинявам, въпроса ми е дали е редно Туберкулин да е еднократен прием? Въпроса ми изникна от ето тази статия, която се надявам е писана от класически хомеопат:
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:w4sFd1t0V_w … ct=clnk&gl=bg.
Не искам да коментираме действията на хомеопата, просто искам да знам вашето мнение!

Благодаря предварително!

# 67
Само запис.

# 68
  • Пловдив
Дариии това което споделяте , все едно аз съм го писала Shocked, с тази разлика, че при нас както казвате от най-обикновен сопол се стига до спастични ларингити, ииии гледката е наистина страшна ooooh!. За две поредни зими, Борис е направил 15-16 може и повече лапингити Sad. Следваше познатата схема с Вентолин, Урбазон и любимите на алопатичната медицина противоалергични препарати Twisted Evil. И точно както е написано в статията която сте дали, ни казаха "С това се изчерпват нашите възможнозти, ларингит така се лекува Tired, така пише в учебниците". И след като най-безотговорно ни казаха да почваме лекарство което се изпива при доказана астма ooooh!, каквато при нас категорично няма, започнахме с хомеопатия. За мен изчерпахме другите възможности. Не отговарям на въпроса Ви, искам само да Ви кажа, че сте на прав път, който никак не е лек, но е единствения начин за истинско лекуване Peace.

# 69
  • И аз не знам къде...
mamaden, ние този път минахме през спастичен ларингит и после спазъм на бронхите  ooooh!! Знам, че хомеопатията е правилния път и се моля да не греша с избора на хомеопат  Praynig и нещата наистина да се оправят  Praynig!

# 70
Ето, че и аз опрях до тук. Моля за ...съвет всъщност. Дали е възможно да се излекува запек при дете (2,6г.) с хомеопатия? Преди това сме пробвали какво ли не(говоря за лекарства приемани през устата), с такава мъка се опитвам да идем на гастроентеролог за да направят обстоен преглед, да не би проблема да е "от вътре", но уви едва другата седмица евентуално. А положението е меко казано страшно-не ака по 7-10-14 дни....мисля че всичко е започнало от естеството на храната, която приема (предимно суха, без плодове, зеленчуци, готвено), болката с която е свързано акането и от там нататък се въртим в един порочен кръг и няма оправия. Миналият петък ходихме при едва ли не най-добрата лекарка-хомеопат във Варна, не бих казала че прегледа беше такъв какъвто трябва, но нейсе. Изписа му лекарство и каза след 14 дни да идем пак, но вече минаха 10 дни и няма помен от подобрение, или някаква подобна реакция...та почвам да се чудя-лекарството ли не е назначено правилно или просто не може да се лекува запек с хомеопатия?

От кога датира запекът в този му вид - 7-14 дни (едва ли е от раждането)? Може би сте пропуснали нещо важно при интервюто, щом досега няма ефект от лечението.
Ваксинирано ли е детето?

# 71
  • София - Варна - Бургас
Здравейте,
Въпроса ми свързан с прием на лекарство и сега ще обясня случая!
Синът ми, на 2 години и 5 месеца, от най-обикновени сополи прави спастични бронхити  ooooh!! Страшно и грозно е!
Преди 2 седмици от сополи на 4 ден направи спазъм и съответно спешно му дадохме Вентолин. След  като се свързах с хомеопата (жена, но хомеопатка ми звучи странно) му изписа Ипека, като в града има само 15 СН и давах такова. За 2 дена овладяхме пристъпа и нещата си бяха добре.
Преди 3 дена отново кихане, сополи и няколко пъти сменяхме лекарства. Днес към обяд положението уж изглеждаше добре, но като легна да спи видях тревожните симптоми на спазъм -тежко дишане с корема, подскачат му раменцата ........ Изплаших се и бързо дадох Вентолин. След 15 мин се събуди с рев и кашлица. Повърна две шепи храчки и аз съответно отново го заведох на лекар. Лек спазъм! Хомеопата отново даде Ипека, но иска утре да отида при нея да взема Туберкулин 1М и да го дам еднократно, защото както тя казва явно Ипека му действа само симптоматично, което е прекалено алопатично лечение.
Та след дългия увод, за който се извинявам, въпроса ми е дали е редно Туберкулин да е еднократен прием? Въпроса ми изникна от ето тази статия, която се надявам е писана от класически хомеопат:
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:w4sFd1t0V_w … ct=clnk&gl=bg.
Не искам да коментираме действията на хомеопата, просто искам да знам вашето мнение!

Благодаря предварително!

Туберкулин се дава в потенция 1М и то само еднократно.

Последна редакция: вт, 19 окт 2010, 23:31 от Aleksander

# 72
  • И аз не знам къде...

Туберкулин се дава в потенция 1М и то еднократно.

Благодаря!

А как ще коментирате статията тогава  newsm78?

# 73
Потенцията в която се дава хомеопатичното лекарство се определя от чувствителността, възприемчивостта и реактивността на жизнената сила. Тези "параметри" хомеопата определя конкретно за всеки отделен случай. Хомеопата преценя колко често да се повтаря приема на ХЛ.

Хомеопатията подхожда индивидуално към всеки пациент и не използва общовалидни схеми за предписване на лекарства или определяне на потенции.

Последна редакция: вт, 19 окт 2010, 23:59 от Nial

# 74
Сигурно сте обсъждали този въпрос, но темата е много обширна. Може ли да се дава хомеопатично лекарство паралелно с тинктура, съдържаща етанол, например Ехинацея на д-р Таис? Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт