Re: ВЪПРОСИ към хомеопати - 9

• 55 733
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
А дали тук мога да попитам за добър хомеопат в Плевен, София, Монтана, Враца?

# 196
Здравейте.Малкият от миналата нощ е схрема.Явно е хванал от яслата за пореден път вече.Не киха често,но му е запушено нослето и хърка през ноща.Буди се и плаче.Текат му и сополи не са гъсти,не са и много.Дадох му осцилокоцинум и в момента давам коризалия по 1 таблетка разтворена в малко вода.Правилно ли го лекувам?Трябва ли да му давам и още нещо?И мока ли да му давам имунокинд за подсилване на имунната ситема?Ще чакам вашият отговор.Simple Smile)

А и ако случайно ако има ваш колега в Благоевград да ме насочите към него.

Последна редакция: ср, 27 окт 2010, 00:01 от iana_vd

# 197
Моля ви за спешен отговор, ментата в пастата за зъби антидотира ли комбинираните хомеопатични лекарства? Зная, че по.правилния метод е класическата хомеопатия, но не искам да уточнявам..
Просто моля за отговор - опитах да антидотирам едно лекарство комбинирано с паста за зъби с мента един час след приема му. Дали това ще го антидотира? Притесних се, защото се препоръчва да се пие 3Х2, а аз го изпих з пъти за една нощ ( тъй като не мога да спя). Отчетох, че това е грешка, заради това се опитах да адтидотирам. Дали се е получило?
Днес ми предстои интервю с класически хомеопат, опитах се да си помогна само за тази нощ, но отчетох, че не бива да си самопредписвам лечение.
Моля, просто ми отговорете, нямам сили и се страхувам вече от всичко.

# 198
  • Пловдив
Здравейте.Малкият от миналата нощ е схрема.Явно е хванал от яслата за пореден път вече.Не киха често,но му е запушено нослето и хърка през ноща.Буди се и плаче.Текат му и сополи не са гъсти,не са и много.Дадох му осцилокоцинум и в момента давам коризалия по 1 таблетка разтворена в малко вода.Правилно ли го лекувам?Трябва ли да му давам и още нещо?И мока ли да му давам имунокинд за подсилване на имунната ситема?Ще чакам вашият отговор.Simple Smile)

А и ако случайно ако има ваш колега в Благоевград да ме насочите към него.

Невярвам някой от потоянно пишещите тук да ти каже,че е правилно-защото Не е!Казвам ти ,защото преди и аз давах подобни "бози" и ефект-нулев,че и по-лошо.А кото гледам детето ти е малко.
За едни сополи само е достатъчно да пръскаш физиологичен р-р/Стеримар/ или домашно приготвен разтвор/морска сол+вода/.Така ще помогнеш на сополките да "излизат" сами навън.

По-добре спри да даваш от тези Неща и ако си решила да ползваш хомеопатия-намери Класически такъв!
 Peace

# 199
  • София
Здравейте Simple Smile Имам  два въпроса към по-запознатите:
1. Във връзка с лечебните кризи: възможно ли е след прием на едно лекарство да се получи повече от една лечебна криза- първата 5 дни след приема, а втората- шест дни след първата.
2. За антидотирането: ясно е, че хомеопатичните лекарства са деликатни и се повлияват от силни миризми.  Как стои въпроса с миризмата на подправки? Намерих едни подозрително овлажнени пакетчета ванилия, които стояха в обсега на бебето и преполагам са попадали в поразяващите ръчички. И още: може ли да се антидотира през майчината кърма?

# 200
  • София
Това за кърмата е абсурдно, а за ванилията се съмнявам.

И на колко горе-долу отговоаря LM 1? За сега са добре нещата, не е спрял окончателно да кашля, не е само сутрин като се събуди. Или като плаче.

# 201
Майчината кърма може да се овкуси и оцвети според храната приемана от майката; но количествата от веществата са толкова минимални, че не биха антидотирали лекарството.

# 202
  • ES
Имам психологи4ески проблем с храненето. След консултация с класи4ески хомеопат, ми се предписа TERBIUM MURIATICUM 200К. Вземам го ве4е 1 седмица по 1 капка на ден. Но дали си внушавам или е от лекарството, апетита ми се увели4и и то за неща, които преди не хапвах. 4увствам се адски нервна, 4ак злобна на моменти. И от горе на вси4ко, ми закъснява. Днес ще си напрвя тест, макар, 4е не вярвам да съм бременна. Казаха ми 4е мога да пия кафе, пия по 2 безкофеинови на ден с мляко. Ме ми казаха, да има неща, които антидотират лекарството. Само 15 мин. преди и след приема на не ям и пия нищо, дале4 от парфуми. Ще се обадя на хомеопата, макар, 4е ми каза да се обадя след 3тата седмица от на4алото на приема. Възможни ли са тези симптоми да са от неправилно назна4еното лекарство?

# 203
  • в матрицата
Имам психологи4ески проблем с храненето. След консултация с класи4ески хомеопат, ми се предписа TERBIUM MURIATICUM 200К. Вземам го ве4е 1 седмица по 1 капка на ден. Но дали си внушавам или е от лекарството, апетита ми се увели4и и то за неща, които преди не хапвах. 4увствам се адски нервна, 4ак злобна на моменти. И от горе на вси4ко, ми закъснява. Днес ще си напрвя тест, макар, 4е не вярвам да съм бременна. Казаха ми 4е мога да пия кафе, пия по 2 безкофеинови на ден с мляко. Ме ми казаха, да има неща, които антидотират лекарството. Само 15 мин. преди и след приема на не ям и пия нищо, дале4 от парфуми. Ще се обадя на хомеопата, макар, 4е ми каза да се обадя след 3тата седмица от на4алото на приема. Възможни ли са тези симптоми да са от неправилно назна4еното лекарство?
ВЪЗМОЖНО Е, Обади му се възможно най-бързо  Peace

# 204
Това за кърмата е абсурдно, а за ванилията се съмнявам.

И на колко горе-долу отговоаря LM 1? За сега са добре нещата, не е спрял окончателно да кашля, не е само сутрин като се събуди. Или като плаче.

Не може да се правят сухи математически сравнения. Има три скали с потенции: D(X) скала, където разреждането е 1:10 и всяко последващо разреждане се означава: 1X, 2X, 3X, 4X и т.н. като масово в практиката се използват 3Х, 6Г, 12Х, 30Х

Другата скала е C скалата и разреждането е 1:100, означават се 1C, 2C, 3C и т.н, като широко се употребяват: 5(6)С, 9С, 15С, 30С, 200С 1000С = 1М, 10 000С = 10М, 50 000С = 50М, 100 000С = СМ

Третата скала е LM където разреждането е 1:50 000 и се означават LM1, LM2, LM3 и т.н.

Защо е невъзможно сухо математичско сравнение? Защото не е все едно и също дали ще разтваряш единица вещество в 10, 100 или 50 000 части разтворител, както не е едно и също дали ще освободиш 1 литър газ в пространството на една стая, на  еднолитрова бутилка илили по малка. И в трите  случая, според законите на физиката концентрацията на газа в цялото пространство ще е е еднаква (заради дифузията), но той ще се намира под различно налягане и следователно ще притежава различно количество потенциална енергия. С потенциите е същото. Скалите са НЕСРАВНИМИ по между си, чрез прости математически изчисления, а и това не е нужно. Има индикации за случайте когато се предписва ХЛ в X потенция, в С потенция или LM потенция. Позологията - науката за дозата ( и потенциите) се занимава с това и е част от обучението в хомеопатия. 

# 205
  • София
А как мога да разбера дали дадено ХЛ действа (ако няма никакви видими симптоми) или не действа, или пък е антидотирано?

# 206
  • Пловдив
А как мога да разбера дали дадено ХЛ действа (ако няма никакви видими симптоми) или не действа, или пък е антидотирано?

Много хубав въпрос...чакаме и отговора!

# 207
  • София - Варна - Бургас
Здравейте Simple Smile Имам  два въпроса към по-запознатите:
1. Във връзка с лечебните кризи: възможно ли е след прием на едно лекарство да се получи повече от една лечебна криза- първата 5 дни след приема, а втората- шест дни след първата.
2. За антидотирането: ясно е, че хомеопатичните лекарства са деликатни и се повлияват от силни миризми.  Как стои въпроса с миризмата на подправки? Намерих едни подозрително овлажнени пакетчета ванилия, които стояха в обсега на бебето и преполагам са попадали в поразяващите ръчички. И още: може ли да се антидотира през майчината кърма?

т. 1. Това ще ви го обясни лекуващият Ви хомеопат и ще си направи изводите.

т. 2. На всички въпроси отговор - не. Майчината кърма да антидотира? - Абсурд!

# 208
  • София
Благодаря за отговорите.

# 209

И аз се присъединявам към този въпрос. Ако видимо не действа т.е. след прием всичко е по старому има ли гаранция, че не вреди?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт