Re: ВЪПРОСИ към хомеопати - 9

• 55 732
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Имам следното питане и ще съм много благодарна на отговор - от вчера сутринта голямата ми дъщеря започна да подкашля, няма видима хрема, но нослето й се запушва от време на време и когато се опитва да диша с него - се чува звук като шмъркане, тази сутрин започна повече да кашля, ту стряскащо сухо, ту сякаш има храчка. От 2 годишна лекуваме трета сливица (небните сливици също са й огромни, както и лимфние възли на шията) с хомеопатия, лятото най-после се разбра конституционалното й лекарство - nat. m. - след девет месеца абсолютно запушен нос и чести хреми с 200 ц потенция детето постигна голям напредък, започна да диша с нослето, сливиците леко се свиха и т.н. На 15.10. три поредни дни пи 300ц, та въпросът ми е (и аз нямам връзка събота и неделя с хопеопатичката  Sad) мога ли да й дам от същото лекарство сега или да изчакам до утре и да говоря с хомеопатичката?

# 316
  • Бургас/Пз
По въпроса за работното време, и аз съм в кюпа на тези които нямат връзка с хомеопата! /Ане , при един и същи човек ходим  Hug/ Утре се надявам да се свържа с него, но въпреки това много ми се иска да знам и вашето мнение - от повече глава не боли  Mr. Green
От петък малкият е с ларингитна кашлица. Сигурна съм, че е ларингит, защото симптомите са ми до болка познати от голямата ми дъщеря. Започнах да му давач калциев глюкнат и му направих черна ряпа с мед. В носа му капя клеева тинтура, тъй като от събота започнаха и секрети, за сега са прозрачни, но леко гъсти. В петък срещу събота през нощта вдигна и температура в началото 37.7 и не съм давала нищо, но като стана 38 започнах беладона 30СН на всеки час.
Въпросът ми е като спре температурата и спра беладоната, дали трябва да му давам нещо друго за тази гадна кашлица. Досега са ни изписвали предишни пъти - веднъж Дросера и веднъж Apis 15 СН и сега не мога да преценя дали да му дам едно от двете и по-точно кое да бъде. Каква е опасността от странични реакции на тези препарати?

# 317
По въпроса за работното време, и аз съм в кюпа на тези които нямат връзка с хомеопата! /Ане , при един и същи човек ходим  Hug/ Утре се надявам да се свържа с него, но въпреки това много ми се иска да знам и вашето мнение - от повече глава не боли  Mr. Green
От петък малкият е с ларингитна кашлица. Сигурна съм, че е ларингит, защото симптомите са ми до болка познати от голямата ми дъщеря. Започнах да му давач калциев глюкнат и му направих черна ряпа с мед. В носа му капя клеева тинтура, тъй като от събота започнаха и секрети, за сега са прозрачни, но леко гъсти. В петък срещу събота през нощта вдигна и температура в началото 37.7 и не съм давала нищо, но като стана 38 започнах беладона 30СН на всеки час.
Въпросът ми е като спре температурата и спра беладоната, дали трябва да му давам нещо друго за тази гадна кашлица. Досега са ни изписвали предишни пъти - веднъж Дросера и веднъж Apis 15 СН и сега не мога да преценя дали да му дам едно от двете и по-точно кое да бъде. Каква е опасността от странични реакции на тези препарати?

Хомеопатът се нуждае от ясна картина за да предпише лекарство. Когато давате на своя глава нещо, без да познавате картината на едно лекарство, вие може да потиснете симптоми, да "замажете" картината, а това ще се отрази на излекуването.
Беладона не се раздава просто ей така, защото Т била 38. лекарството си има ясно изразена картина. Процесите при човек, който с енуждае от Беладона започват бурно, всичко протича много бързо. Температурата се вдига рязко, а не бавно и постепенно (ако е бавно просот не е Беладона). Лицето на пациент който се нуждае от Беладона е силно зачервено, като усещането е че грее, суха топлина, може да бъде усетена от разстояние. Ако в такъв случай пипнете едновременно ръката и челото ще видите че челото е много по топло, а ръцете дори могат да бъдат хладни. Въпреки високата Т (става дума за сотйности над 39 ) човек изпитва студ и желае да бъде завит - това е характерно за беладона, ако го няма като симптом беладона няма да ви свърши работа, а ако я давате - ще попречете на жизнената сила.

Важно е да бъде разбрано, че на своя глава можем да дадем панадол, аспирин или каквото се сетим, просто защото знаем: панадол = висока Т и болка. С хомеопатията не е така и ако не става дума за нещо елементарно от типа на паднал, ударил се, усеща мястото натъртено = арника, просто НЕ бива да се предприем каквото и да е самолечение.

# 318
При последните две боледувания на голямата ми щерка, на пръв поглед едни и същи симптоми - носни секрети, температура, прекашляне....лекарствата бяха две съвсем различни и всяко свърши работата си много бързо. Иначе човек би се подвел - има пак Т и сополи, хайде пак същото лекарство - да, ама не.
(топченце захаросан мед -ако няма, тогава течен - колкото грахово зърно максимум, се слага преди лягане във всяка ноздра - от затоплянето медът се стича назад и "трепе" всичко по пътя си - това обаче при условие, че медът не е от магазина и че не сте на хомеопатия в момента)

# 319
  • Бургас/Пз
Благодаря за отговора Ниал, абсолютно съм съгласна с това, че на хомеопатията не трябва да се гледа като на нещо елементарто. Беладоната си позволих да я дам, защото преди това ми се е налагала консултация с хомеопата по телефона и от тогва знам какви въпроси ми е задал и какво точно е било състоянието на малкия. Сега симпотомите бяха абсолютно същите - огнено червените  бузки, студените ръце и крака и непрекъснатото носене на одеалото да се завива и аз затова си позволих да я дам без да съм успяла да се чуя с него. Благодаря ви все пак за мнонието, за мен определено то беше от голяма полза!

# 320
при това уточнение ,може и за беладона да е  Simple Smile,бузките целите ли са червени или е само като ''руж''

# 321
  • Пловдив
А защо е нужно да се дава друго/беладона напр./,като за остри случаи си даваме от последното изписано лекарство???

Nial, защо като х.л.действа веднага очакваме реакция/криза/ чак до 40 дни?
Благодаря!

# 322
няма такова правило ,последното лекарство е било за една картина ,а в момента картината да е коренно различна.Не си правете експерименти със здравето си

# 323
И аз искам да попитам лекуваме кожен проблем с хомеопатия, но от вчера нослето й сякаш е по сухо и диша малко по трудно, мога ли да промивам с физиологичен разтвор?

# 324
  • Бургас/Пз
при това уточнение ,може и за беладона да е  Simple Smile,бузките целите ли са червени или е само като ''руж''

По-скоро целите, и забелязах, че дори и леко да изстинат, продължават да си бъдат червени!

# 325
  • Варна

(топченце захаросан мед -ако няма, тогава течен - колкото грахово зърно максимум, се слага преди лягане във всяка ноздра - от затоплянето медът се стича назад и "трепе" всичко по пътя си - това обаче при условие, че медът не е от магазина и че не сте на хомеопатия в момента)

Да не би медът да пречи на лечението ??

# 326
И аз искам да попитам лекуваме кожен проблем с хомеопатия, но от вчера нослето й сякаш е по сухо и диша малко по трудно, мога ли да промивам с физиологичен разтвор?

Да, по-назад в темата се разискваше това  Peace

Аз пак ще поспамя, като си споделя - проблемът на сина ми пак почна да се проявява, но хом. каза да дадем от същото лекарство в същата потенция и чудото пак се случи - просто още не мога да повярвам как тази гранулка ни оправя живота ей така  Grinning.
И все пак - като говорим за хронични проблеми, нали си е нормално да има подобрение (което си се вижда веднага след приема на конст. л-во), след време пак да се проявят и т.н.? Аз наистина не очаквам от един прием на хл да забравим завинаги за проблемите, но все пак да си попитам  Rolling Eyes

# 327
  • Пловдив
няма такова правило ,последното лекарство е било за една картина ,а в момента картината да е коренно различна.Не си правете експерименти със здравето си

И защо да е така?На нас ни е казано точно обратното,както написах!Не ни дават това за Т,а другото за червено гърло... Rolling Eyes

# 328
  • Пловдив
Ще пиша понеже за жалост имаме доста опит с ларингит, статистиката е до тук 21 остри ларингита  Rolling Eyes. На практика Борис не е боледувал от нищо друго. Трета зима поред се борим с това, изчетох къде каквото успях да намера на бълг и анг. за това състояние. И първото за което веднага се сещам е, че по света отдавна не се дава калциев клюконат за тази болест, той няма никакво отношение Когато ползвахме традицианна медицина, сме питали непрекъснато защо го изписват и единствеото което ни казват е "така пише в учебниците по медицина". Една единствена докторка ни каза, че това е остаряла практика, останала от т.н руска школа. Калциевият клюконат би имал смисъл само ако се ползват урбазонови препарати, понеже те водят до ниски нива на калция в организма,  в противен случай е напълно безмислен.
Натрупването на калции в организма не е безвредно, може да прочетете доста за това в и-нет.

Аз лично за температура 38 не бих давала лекарство, но всеки си знае Peace, бих изчакала до 39.

# 329
А защо е нужно да се дава друго/беладона напр./,като за остри случаи си даваме от последното изписано лекарство???

Toва не винаги е вярно.

Когато имаме остър случай, често се налага да се даде "остро" лекарство. Когато имаме обостряне на хроничен случай - тогава може и с последното добре действащо лекарство (ако е конституционално предписание). Това е работата на хомеоапта да прецени какъв случай има пред себе си. Не винаги това което изглежда на родителите като остро е остро и ако бъде лекувано като остро, а то не е  - тогава следва потискане и влошаване във времето, допълнително хронифициране.

Общи условия

Активация на акаунт