Re: ВЪПРОСИ към хомеопати - 9

• 55 732
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
  • Пловдив

Ама вие изтрещяхте съвсем  Grinning  #2gunfire  Grinning
Разбира се, че не става дума за веро. Просто не се къпете в белина, доместос и прочие простотии! Не си лакирайте ноктите, щото мирише на ацетон.

Laughing Не, просто тайничко се надявахме да не чистим ...

JoyСмееш се, ама си е така. Аз от доста време вече не мия wc, баня, фурна и прочее. Таткото ги пое. Mr. Green newsm47

Ех, каква късметлийка!!! Laughing

# 391
Nial   bouquet
благодаря за поясненията.
Как разбираме, че л-вото се антидотира?Появяват се същите симптоми които вече са почнали да затихват или просто спира възт.процес до където е стигнал?
Четох в началото, че организма започва да се "чисти" от вътрешните органи към периферията  и най-накрая е кожата.
На малката вчера и излезе огромна червена пъпка тип "цирей", все още само зачервена.Да разбирам ли, че организма и е в най-крайната фаза на излекуване?

Усеща се кога подобрението спира вследствие на нещо (най-често прием на кафе, мента, вдишване на силни етерични масла, химикали и пр.). Описанието е от сорта " след като взех лекарството се чувствах много добре няколко дни, но днес проблемът пак се появи" (впоследствие се изяснява, че в този период има антидот). Наистина е трудно да се установи защо лекарството спира да действа. В повечето случаи хомеопатиите (особено след предупреждение) не допускат антидотиране и могат да сменят едно добре подбрано лекарство с друго - по-малко подобно.

Важно е хората да са подготвени да се самонаблюдават, защото нематериалните антидоти като силен гняв, скръб и други силни емоции, в голяма част се пропускат като причина. Емоционалното разстройство си е най-сигурния антидот.

Но, който е подготвен да наблюдава, знае кога спира действието на ХЛ. А има и случаи, в които лечението продължава, въпреки предупреждението на хомеопата за антидотиране. Моя любима хомеопатичка твърдеше, че е има пациент, който си пие лекарството с кафе, и то въпреки това действа.

# 392
Цитат
че е има пациент, който си пие лекарството с кафе, и то въпреки това действа

И аз съм така - никога не съм спазвала отстоянието. Е, не съм го разреждала с кафе, де Crazy

# 393
Когато е възрастен човек - да, лесно е да се самонаблюдава.
Но в случая е дете на 2,5год. и освен промяна в настроението или някои навици е трудно да разбера кога има антидотиране.

# 394
  • София - Варна - Бургас
Цитат
че е има пациент, който си пие лекарството с кафе, и то въпреки това действа

И аз съм така - никога не съм спазвала отстоянието. Е, не съм го разреждала с кафе, де Crazy

Моят опит не показва антидотиране от кафе, мента и други материални вещества. Това по-скоро се използва като оправдание на хомеопата и вменяване чувство на вина у пациента.
  Изключения има, това са хора които са много чувствителни и се влошават от различни храни и миризми.
 По принцип препоръчвам замяната на кафе Робустра с Арабика и въздържане от кафе, мента и алкохол през следващите 1 - 2 дни.

Обаче много бързо може да настъпи релапс при всекидневна негативна поддържаща причина, като напрежение, потиснат гняв, унижение, скандали, както на работното място, така и в семейството.

Последна редакция: чт, 11 ное 2010, 09:22 от Aleksander

# 395
  • Пловдив
Съвсем ще ни объркате...май се "менят" някои "важни" неща! Rolling Eyes Сега остава да кажете,че не важи и това за 30мин. нищо преди и след прием на ХЛ! Wink

# 396
  • София - Варна - Бургас
Аааа, не ми слагай думи, които не съм казал!... ти да не си журналистка бе, танданова?  Laughing

# 397
  • Пловдив
Е,все още не... Laughing

# 398
Усеща се кога подобрението спира вследствие на нещо (най-често прием на кафе, мента, вдишване на силни етерични масла, химикали и пр.). Описанието е от сорта " след като взех лекарството се чувствах много добре няколко дни, но днес проблемът пак се появи" (впоследствие се изяснява, че в този период има антидот).

Когато за пръв път посетих хомеопат преди седмица, стриктно спазвах режима без кафе, кола, алкохол, мента и шоколад в моя случай. Забелязах подобрение в състоянието си още на 2-3 ден. Преди два дни обаче реших че щом е почнало да ми минава няма проблем на изям няколко шоколадови бисквити, мога да кажа че на следващия ден когато се събудих проблема ми беше в изходна позиция, наистина не само че "стопирах" лечението, ами го върнах няколко дни назад с това мое прегрешение. Много ми се пие кафе обаче, наистина много.... и съм в чуденка дали да опитам  Whistling

# 399
  • Пловдив
А как да различим антидотиране от леч.криза??? Rolling EyesНали и при кризата е възможно засилване или връщане на стари симптоми,които искаме да излекуваме...и не само!Напр. поява на хрема,зач.гърло,Т и т.н.Поне при нас сега е така,след като лекуваме проблем със сливици и гърло,почти хроничен!

# 400
За кафето - аз нямам проблеми с безкофеиновото; също и с имитацията му - Инкафе - нея я предпочитам заради по-мекия вкус и липсата на гадости, но ако трябва да е кафе, безкофеиновото е ок според мен...

# 401
  • Пловдив
date=1289419554]
Цитат

Обаче много бързо може да настъпи релапс при всекидневна негативна поддържаща причина, като напрежение, потиснат гняв, унижение, скандали, както на работното място, така и в семейството.

Това и хомеопатката при която ходим дебело ми го подчерта. И винаги ме пита нещо подобно дали не се е случило с Борис. Знам ли...може би понеже той е много чуствителен и от друга страна никога не показва емоция по някакъв по-нормален начин, впечатлява се изживява нещата вътрешно Rolling Eyes. Понякога е трудно да разбере човек че нещо го е разстроило....и след време ако си каже, ти става ясно .... Rolling Eyes

# 402
  • Пловдив
Нещо не ми се получи цитата, извинете.

# 403
Проблемът ни е следния:
Синът ми е с бронхит и висока температура - 40*С от тази сутрин. Хомеопата ни ми изписа антимониум тартарикум 15 - 4 приема през 15 минути.  Това достатъчно ли ще е или да продължа след това на всеки  час да давам х 3?????

# 404
И ако Ви кажат не е достатъчно ... Не мисля, че точно тук някой ще се наеме да коментира предписанието на хомеопата ви.
Аз бих послушала хомеопата си и ако нещо ме притеснява ще му звънна  Peace

Общи условия

Активация на акаунт