Re: ВЪПРОСИ към хомеопати - 9

• 55 732
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
  • София - Варна - Бургас
Чудесно!! Много ти благодаря отново, Александър!!!   bouquet

Може да сложиш 2-3 гранулки в 1/2 литър вода Девин и да му дадете 1 глътка или да му напръскате лицето, като капне и на устните му - пак действа!
 Това защото човека може би ще е в реанимация - ще кажете че е "светена вода"
Wink

# 421
  • ES
Вярно ли е, че за да се усети въздействието на едно хомеопатично лекарство, е необходимо то да се приема повече от 6 месеца? Например при алергии и психически разстройства?

# 422
# 423
карцинозин 1 лм ? сигурна ли сте, че е Carc в LM-1 потенция?  да не бъркате с 1М потенция?...

От по-миналата събота голямото ми детенце се разкашля, появи се и хрема. След  него малкото се опита да се разболее, но вдигна ниска температура, свали я и почти не е кашляла. В четвъртък имах час при хомеопатичката за проследяване на малката, че борим поведенчески проблем. Изписа й лекарство (карцинозин 1 лм), заведох и голямата, защото не спираше да кашля, гърдите чисти, явно кашля от обилните секрети (тя е и с огромни сливици и нощем е много страховито, защото трудно диша) - изписа и kali. bihrom. 30 ch. От миналия петък и малката се разкашля, до неделя и давах карцинозина.

# 424
  • София - Варна - Бургас
Вярно ли е, че за да се усети въздействието на едно хомеопатично лекарство, е необходимо то да се приема повече от 6 месеца? Например при алергии и психически разстройства?

Хо л-во с добро подобие, може да се почувства и въздейства и на 10-тата секунда! ... максимум до няколко часа трябва да има въздействие. Това е за въздействието.

Що се касае до продължителност на лечението при хронични заболявания, то може да продължи месеци дори години.

# 425
  • Пловдив
А как да различим антидотиране от леч.криза??? Rolling EyesНали и при кризата е възможно засилване или връщане на стари симптоми,които искаме да излекуваме...и не само!Напр. поява на хрема,зач.гърло,Т и т.н.Поне при нас сега е така,след като лекуваме проблем със сливици и гърло,почти хроничен!

Самоцитирам се за 3-ти път,пък дано някой каже нещо...

# 426
Здравейте, препоръчайте ми  добър класически хомеопат, лекар, в София.Търся такъв за детето си, което често боледува.

# 427
  bouquet
Здравейте,

бих искала да попитам за вашето мнение, извинявам се предварително, че съм многословна. Лекувам се от 18 дни с Хиос 1 ЛМ, 3 на ден. Причината е - доста тежка следродилна депресия и натрапливи мисли. А от петнадесет години си имам депресия и натрапливи мисли , пила съм три години антидепресанти.
Знам, че трябва да имам доверие на хомеопата си, но в момента съм много притеснена, не зная какво се случва и ви моля за съвет.   bouquet Ще обсъдя и с нея какво става, но все пак и вие ме посъветвайте.
Лекарството ми помогна още първия ден да спя, да получа апетит и да се храня. Оттогава леко се стабилизираха нещата. Но от четвъртък се чувствам много зле, имам усещането, че болестта е навлязла много дълбоко в мен, че нищо не е останало от предишната ми личност, че никого не обичам, всякакви лоши мисли, които преди бяха по-различни като усещане и аз си имах адекватността да се дистанцирам от тях, но сега съвсем се смесиха с мен и имам периоди на пълно сливане с всякакви лоши мисли. Все едно са ме сменили, не съм аз. На моменти имам някакъв спомен каква съм била преди, но те са много редки и кратки и се чувствам изключително зла и агресивна през останалото време. Лекарката ми обясни, че когато състоянието е тежко, няма лечебни кризи, че са си  мои влошаванията и с времето ще отминат.  Но това не отминава.
Възможно ли е това да е някакво доказване, а не влошаване на болестта ми?
Преди лечението бях спряла да се храня. В началото му имах даже прекомерен апетит, но това вече не е така, хапвам по съвсем малко, когато не съм гладна и не ми се яде.

И накрая също искам да споделя още нещо - когато донесох вкъщи шишенцето с лекарството, го взех в ръка, отначало с нежелание . После усетих много подкрепящо и уютно усещане от него за известно време. А накрая усетих, че ме обхваща паника и ужас, които се увеличиха толкова много, че го оставих на масата и постепенно ужаса ми изчезна.

Днес сутринта не си изпих лекарството и отначало ми беше по-спокойно, но вече това усещане изчезва. Рано сутринта изпих един Атаракс и половин Ксетанор, съжалявам, но ми беше прекомерно зле.

Имах огромно желание да се лекувам с хомеопатия, но не зная какво сатва с мен и не смея да продължа. Лекарката казваше до сега да го пия, че то е подходящото и че важното е, че спя нощем. Наистина откакто го взимам имам много дълбок нощен сън, макар че имам кърмаче и ставам да го храня. Но когато се събуждам напоследък е с огромно нежелание и неприязън, а това не беше така дори когато не бях почнала лекарството и бях в криза.

Последна редакция: вт, 16 ное 2010, 13:14 от Анонимен

# 428
Здравейте!Някой има ли информация за някой класически хомеопат в гр.Монтана или поне в близост до Монтана  newsm03 newsm03

# 429
облачето хей, не мога да коментирам какво точно се случва с теб, дали е правилно лечението и т.н., но голямо значение има кога и по какъв начин си спряла антидепресантите. Въпреки, че лекарите казват, че човек не се пристрастява към тях, това не е така. След спирането им, особено ако не е постепенно, винаги има период на влошаване, всичките ти страхове и натрапливи мисли се връщат с пълна сила, единствено ХЛ може да ти помогне да се оттървеш от тях и от депресията, в това съм сигурна. Но трябва да стиснеш зъби и да имаш доверие на хомеопата си и да знаеш, че лекарствата (антидепресанти, успокоителни и т.н.) много ти вредят. За паниката - когато усетиш, че те залива, започни да дишаш много бавно и дълбоко, за да се разсее. Пожелавам ти успех  Hug

# 430
това открих в една много стара тема:
РАЗЛИКАТА между ЛЕЧЕБНА КРИЗА или ВЛОШАВАНЕ:
Хомеопатията стимулира собствения лечебен разум или имунната система. Това е, което се справя с болестта - имунната система, а не лекарството, защото в него има само задвижваща информация. Ако една имунна система се активира, то реакциите са бързи, мълниеностни понякога, остри, но и бързопреходни!!! Т.е. - може да има т.нар. влошаване на картината, но то ПРЕМИНАВА БЪРЗО!!! И настъпва очакваното подобрение. Но изобщо НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да има лечебна криза! Много често (особено в остри случаи) подобрението настъпва почти веднага! (Виждала съм доста случаи - докато се смучат гранулките и на човека му светва, кръвното спада, пулсът се оправя или температурата, или просто се ободрява, огладнява, освежава, лицето придобива друг цвят...)
Ако влошаването продължи и не отшуми до часове при остри случаи и до броени дни при хроничните, а и не настъпи подобрение, то значи се касае за ИСТИНСКО ВЛОШАВАНЕ!!!
Често много се спекулира с влошаването или лечебната криза. Като не може един хомеопат да си признае, че не е улучил лекарството, му е по-лесно да обяснява за антидотиране, за криза и съответно да чака.... понякога наистина фатално!!!

# 431
  • София
карцинозин 1 лм ? сигурна ли сте, че е Carc в LM-1 потенция?  да не бъркате с 1М потенция?...
За съжаление едва сега имах възможност да вляза във форума, ще погледна надписа на шишенцето довечера, но и аз съм го пила това лекарство по спомени в тази потенция. Ще проверя и ще пиша....

# 432
dark soul, антидепресантите ги спрях преди 9 месеца, като забременях. Ходих на психотерапия и пиех жълт кантарион и едно хапче флуанксол, които спрях преди месец, за да кърмя.   bouquet
Лекарката ми изписа калиум сулфурикум и за после ми даде Хиос 1л, което ще ми каже утре как точно да пия.

Последна редакция: вт, 16 ное 2010, 13:25 от Анонимен

# 433
  • Пловдив
И аз пак тук да се оплача Sad. От неделя вечерта малкия е пак с характерната за него суха, груба, дразнеща кашлица. Чухме се разбира се с хомеопата, според нея е леч. криза от приетото преди седмица лекарство и каза да не давам нищо. Малкия нсощи и днес е толкова зле, че направо ми се реве Cry, естествено не си позволявам пред него подобна слабост. Въпросът ми е колко време продължава тази криза? Предполагам няма универсален отговор но все пак?

пп. Толкова е зле мъника, че като излезнем из квартала да глътне малко свеж въздух, поне вдама непознати ме спират да ми дават съвети какво да му давам за кашлицата. А влезнем ли в магазин, гаранция продавачката е направила коментар за кашлицата му Tired

# 434
Хора,помогнете!Класическа хомеопатия или Боарон?Скоро водих малкия на преглед при хомеопат и му изписа 8 различни гранулки,по 20 на прием 3 пъти на ден.Не съм ги дала все още,защото съм силно разколебана.Утре ще го водя при друг хомеопат-класик.Нормално ли е да се изписват толкова много гранули?Детето ми е на 7г.5м.

Общи условия

Активация на акаунт