Re: ВЪПРОСИ към хомеопати - 9

• 55 732
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
  • Пловдив
И аз пак да си питам - преди почти 2 седмици дадох втора доза от ХЛ на сина ми, дето си му е за хроничен проблем (предполагам, че това си му е конст.л-вото).

При нас си е друга конституцията...а за хроничния проблем-съвсем различно!

# 481
  • Пловдив
tandonova  ами ние точно заради проблемите с носа ще ходим при нея,защото не са обикновени,от 2 месеца носа не можем да го отпушем,от боаронските ХЛ не сме намерили такова коеот да го отпуши,,той иначе цяла година вече ги има проблемите с носа,незнам дали е точно трета сливица,дали е друго,но е ужасно-всяка вечер хърка,и сега от два дена пак се задръсти със секрети,стичат се отзад,дави се,докато дойде време за прегледа ще го мъчим пак с боаронски работи,защото нямам алтернатива.А иначе за капане в носа той не дава -нито капки,нито каквото и да е
иначе ще сме при вашата Хомеопатичка Simple Smile,силно се надявам да ни помогне

А...сега прочетох,че си от П-в! Peace
Според мен си е 3-та сливица щом ги имате проблемите от 1год.!Не сте ли ходили на УНГ за консултация?
И ние имахме подобен проблем,но само от месец и малко,УНГ-то каза че е изключено да се говори за операция!За такава,ако има оплаквания от 6мес. нагоре!

Дано си доволна от Хом-ката!

# 482
И аз пак да си питам - преди почти 2 седмици дадох втора доза от ХЛ на сина ми, дето си му е за хроничен проблем (предполагам, че това си му е конст.л-вото).

При нас си е друга конституцията...а за хроничния проблем-съвсем различно!

В интерес на истината не знам дали това му е конституцията - просто така си предполагам, щото това хл ни е дал и толкоз. Не го е наричал по никакъв начин. А ние отидохме заради хроничния проблем и затова уж така си мисля.  Peace

Меги, мерси за коментара. То и аз като се замислих, не знам защо очаквам хомеопатията да е панацея  Blush  Rolling Eyes

# 483
  • София
От хомеопатична гледна точка, приемат ли се за подтискане "бабешките" методи за лечение?
Например, мазане на гърлото със сода при налепи, превръзка с живовлек при гнойни рани и всякакви други такива.

# 484
Здравейте!Някой има ли информация за някой класически хомеопат в гр.Монтана или поне в близост до Монтана  newsm03 newsm03

Извинявам се,но можете ли да ми отговорите?  Simple Smile

В Монтана няма.

Aleksandar,благодаря все пак!Хубав ден!  bouquet

# 485
  • Варна
Курсовете не са само за обща култура. Тези, които ги завършат, ще са на ниво "медиц.специалисти, току-що завършили университета" (за сравнение)
Не съм твърде съгласна Thinking Има неща по обща медицина, които едва ли се учат на курс по хомеопатия. А има и един куп болести и болежки, на които трябва да се знаят симптомите и т.н.
Заедно с хомеопатичните курсове принципно вървят и курсове по обща медицина плюс 12-13 по-тесни мед.предмета, ако не бъркам бройката. Само че те не са задължителни. В това се крие разликата.

Така вече съм съгласна Wink Благодаря за инфото  Hug по принцип ми се иска да изкарам такъв курс, но не съм се интересувала какво точно включва.

# 486
  • Пловдив
Курсовете не са само за обща култура. Тези, които ги завършат, ще са на ниво "медиц.специалисти, току-що завършили университета" (за сравнение)
Не съм твърде съгласна Thinking Има неща по обща медицина, които едва ли се учат на курс по хомеопатия. А има и един куп болести и болежки, на които трябва да се знаят симптомите и т.н.
Заедно с хомеопатичните курсове принципно вървят и курсове по обща медицина плюс 12-13 по-тесни мед.предмета, ако не бъркам бройката. Само че те не са задължителни. В това се крие разликата.

Така вече съм съгласна Wink Благодаря за инфото  Hug по принцип ми се иска да изкарам такъв курс, но не съм се интересувала какво точно включва.

Виж някъде по-напред...под отговорите на Nial се изписваше сайт с инфо за курсове!

# 487

Така вече съм съгласна Wink Благодаря за инфото  Hug по принцип ми се иска да изкарам такъв курс, но не съм се интересувала какво точно включва.

Виж някъде по-напред...под отговорите на Nial се изписваше сайт с инфо за курсове!
Не съм особено съгласна. Курсът трябва да е от Българското хомеопатично общество! За да е сигурен студентът, че ще получи необходимото обучение. Иначе ако всеки хомеопат започне да си води курсове, според мен не бихме стигнали до никъде.
http://www.bghomeopathy.org/bg/news_bg.php Ето това е курсът.

Не знам кой води курса, който рекламира Ниал и (като отворих препратката му), разгледах кои са абонати.... Laughing Не знам и Ниал, ако не е завършил, въобще има ли право да води такива курсове, да бъде лектор, както пише. Това е Ново хомеопатично училище, различно от Българско хомеопатично общество!

Последна редакция: пт, 19 ное 2010, 14:11 от Мечка Малинарка

# 488
  • Пловдив
 Peace Съгласна!!!Но първо за него се сетих,че призовава младо и старо! Joy

# 489
# 490
  • Пловдив
а пък в нашата детска има скарлатина
хомеопатията може ли да помогне при разболяване от скарлатина,без да се пие АБ,защото при нея казват че здължително се пие АБ,нали е стрептококова болест.
ние имаме записан час при класически хомеопат на 1.12 и тепърва ще се лекуваме при нея.но сега малкия пак е сополив и вече незнам с какво да го лекувам
  Mr. Green Да не сте в Малина, че и в нашата група има скарлатина. За сега няма симптоми, но някак се чувствам спокойна, че имам алтернатива. Дано само не дърпам дявола за опашката  Praynig

# 491
  • Varna
Какво е мнението на Хомеопатията за Кандида Албиканс и Стрептококи ауериус изолирани в гърлото.Алопатите категорично изписват АБ за тези бактерии,а могат ли да се излекуват чрез хомеопатия?
Много ще се радвам ако ми отговорите
[/qu
Много моля ,ако някой е преборил тези гадинки с хомеопатия да сподели

# 492
Какво е мнението на Хомеопатията за Кандида Албиканс и Стрептококи ауериус изолирани в гърлото.Алопатите категорично изписват АБ за тези бактерии,а могат ли да се излекуват чрез хомеопатия?
Много ще се радвам ако ми отговорите
[/qu
Много моля ,ако някой е преборил тези гадинки с хомеопатия да сподели

Беки, докато се включат знаещите ще ти отговоря според моите минимални знания.
Принципно всички носим въпросните микроорганизми в себе си. Доколкото знам даже те заемат около 2-3 кг от цялото ни тегло Shocked
Когато хармонията се наруши (симбиоза), микроорганизмите започват да ни действат като истински паразити и се разпростират на "места, където не име работата да се множат".
След обстойно интервю с класически хомеопат, той ще определи твоя тип, конституционалното ти лекарство, с чиято помощ ще станеш неподатлива (ти или човека, за който се отнася въпроса) на въпросните микроорганизми.
Той ще прецени с какво и как да те лекува.

Аз имам успешно лечение на ешерихия коли и клебсиела ( в комплект Crazy) чрез хомеопатия. Оправих се, но не само временно, а така и не се появиха бактериите отново.

# 493
  • Varna
Благодаря ти Ме4е! Hug
Бактериите са открити при детенце.То е с чести пневмонии и с една постоянна кашлица .Сега се усъмниха ,че може да е от тях.
Иначе ве4е няколко месеца се опитваме да преборим кашлицата с хомеопатията,за сега без успех...но пък и той е с тежка предизпозиция(май така се казваше Embarassed)

# 494
Значи за момента сте хроничен пациент на стандартната медицина. Търсете добър хомеопат, иначе просто ще гълтате АБ след АБ, а те все ще си се появяват ли, появяват.

Общи условия

Активация на акаунт