Подсъзнанието може всичко 31 /Линкове за всички техники има на първа стр./

• 126 074
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте скъпи Фей!!!
реших да се включа по въпроса с парите. Четох някой от книгите на Роберт Кийосаки и той съветва спечелените пари да се харчат в следната пропорция- 30% плащане на себе си (това са пари,които да инвестирате, най-важният актив във вашият живот сте вие!), 10% за благотворителност и с останалите пари се плащат месечните сметки, разходите за храна и ежедневните неща. Може би оттам хората мислят, че са стиснати,но според мен е добра политика. Трудът и времето са наши и за това първо трябва да платим на себе си а не на държавата и фирмите,които живеят благодарение на нас. Това е лично мнение.
Доналд Тръмп също пише,че е много важно част от месечните доходи да се даряват.

# 631
  • Пловдив
В момента чета една теория на Вадим Зеланд за парите. Според него те са "съпътстващ атрибут", който идва сам по пътя за целта ни, т.е. ако мечтата ни е да притежаваме нещо което струва "една торба пари", по никакъв начин не трябва да се отклоняваме от целта си, като си мислим, че първо трябва да се сдобием с тази торба пари. Ако се отклоним от целта и започнем да се стремим към парите няма да постигнем нищо, защото мечтите ни стават реалност само когато разумът и душата ни са на едно мнение за това което искаме. За това когато искаме например пътешествие по света или нова къща/кола/яхта и го искаме с цялата си душа и разум то ще се случи, според закона за привличането, но когато си кажем, че първо трябва да спечелим една торба с пари за да получим мечтата си нещата не се получават, защото разумът (който казва "да, така е") не е на едно мнение с душата ни (която казва "а аз тези пари не ги искам, те са всъщност пречката за да нямам това което искам"). Не знам дали се изразявам достатъчно ясно (обикновено не го правя  Embarassed ) и не знам доколко тази теория е вярна, ще се радвам ако някой, който е постигнал своя мечта сподели дали е така или не.

# 632
mamka mimka
много ясно си се изразила и съм съгласна 100% с това. До сега на няколко пъти ми се е случвало да поискам нещо с цялото си същество и то да се сбъдне и парите винаги за идвали от някъде...но май съм забравила как се прави...

# 633
  • Universe
Освен Кийосаки, трябва да си припомним  Ог Мандино и "НАЙ-ВЕЛИКИЯТ ТЪРГОВЕЦ НА СВЕТА" /има я за сваляне на много места Peace - http://www.scribd.com/doc/19499570/Naivelikiya-targovec /

Ще посрещна днешния ден с любов в сърцето си. Защото това е най-голямата тайна за успех във всички рисковани дейности. Мускулите могат да разцепят щит и дори да унищожат живот, но единствено невидимата сила на любовта може да отвори сърцата на хората и, докато не овладея това изкуство, ще остана само един амбулантен търговец на пазара. Ще направя любовта най-силното си оръжие и към когото го обърна, няма да може да устои на силата му.

Може да отблъскват доводите ми; може да не вярват на думите ми; може да не одобряват облеклото ми; може да не приемат вида ми; може дори да им се сторят подозрителни сделките ми; но любовта ми ще смекчи всички сърца като слънцето, чиито лъчи омекотяват и най-втвърдената глина.

Ще посрещна днешния ден с любов в сърцето си.

А как ще го направя? Отсега нататък ще гледам всичко с любов и ще се родя отново. Ще обичам слънцето, защото стопля костите ми; но и дъжда ще обичам, защото пречиства духа ми. Ще обичам светлината, защо­ то ми показва пътя; но и тъмнината ще обичам, защото ми показва звездите. Ще приветствам щастието, защото обогатява сърцето ми; но и тъгата ще понасям с търпе­ние, защото отваря душата ми. Ще приемам наградите, защото ми се полагат, но и препятствията ще посрещам с удоволствие, защото са моето предизвикателство.

Ще посрещна днешния ден с любов в сърцето си .

А как ще говоря? Ще възхвалявам враговете си и те ще ми станат приятели; ще насърчавам приятелите си и те ще ми станат братя. Винаги ще търся причини да се възхищавам; никога няма да изнамирам оправдания за слухове. Когато се изкушавам да критикувам, ще захапвам езика си; когато започвам да хваля, ще крещя от покрива.

Та нали птиците, вятърът, морето и цялата природа говорят с музиката на възхвалата към твореца си? Не мога ли със същата музика да говоря на неговите деца? Отсега нататък ще помня тази тайна и тя ще промени живота ми.

А как ще постъпвам? Ще обичам най-различни хора, защото всеки има качества за възхищение, дори и да са скрити. С любов ще разкъсам изградената около сърца та им преграда от подозрение и омраза и на нейно място ще построя мостове, за да може любовта ми да влезе в душите им.

Ще обичам амбициозните, защото могат да ме въодушевяват! Ще обичам неудачниците, защото мога да се уча от тях. Ще обичам кралете, защото са над човешките същества; ще обичам смирените, защото са божествени. Ще обичам богатите, защото са самотни; ще обичам бедните, защото са толкова много. Ще обичам младите за вярата, която имат; ще обичам старите за мъдростта, която споделят. Ще обичам красивите заради тъгата в очите им; ще обичам грозните заради мира в душите им.

Но как ще реагирам на действията на другите? С любов. Както любовта е средство за отваряне на сърцата на другите, точно така е и мой щит, който отблъсква стрелите на омразата и копията на гнева. Злополучие и обезсърчение ще удрят в новия ми щит и ще се превръщат в най-тих дъждец. Моят щит ще ме закриля на пазара и ще ме подкрепя, когато съм сам. Ще ме съживява в моменти на отчаяние, но ще ме успокоява, когато се екзалтирам. С употребата ще се засилва и повече ще ме предпазва, докато един ден го захвърля и без закрилата му тръгна сред пъстрия поток от хора, но когато го направя, името ми ще е издигнато високо в пирамидата на живота.

А как ще се държа с всеки срещнат? По един единствен начин. Тихо, в себе си, ще се обръщам към него и ще казвам — Обичам Те. Въпреки, че са казани наум, тези думи ще греят в очите ми, ще изглаждат бръчките по челото ми, ще предизвикват усмивка на устните ми, ще звучат в гласа ми; и сърцето му ще се отвори. А ще има ли някой да се откаже от стоките ми, когато сърцето му чувства моята любов?

И най-много от всичко ще обичам себе си. Защото правя ли го, ревностно проверявам всичко приемано от тялото ми, от ума ми, от душата и сърцето ми. Никога няма да угаждам прекалено на плътските си желания, а ще храня тялото си повече с чистота и умереност. Нико­га няма да допусна умът ми да бъде привлечен от злото и отчаянието, а с желание ще го извисявам с многовеков­ното познание и мъдрост. Никога няма да допусна душа­ та ми да стане самодоволна и пресита, предпочитам да я храня с медитация и молитва. Никога няма да допусна сърцето ми да стане дребнаво и жестоко; а ще го разда­вам и то ще расте и ще топли земята.

Отсега нататък ще обичам цялото човечество. От този момент всичката омраза изтича от вените ми, защо­ то нямам време да мразя, имам време само да обичам. В този момент правя първата необходима стъпка да стана човек сред хората. С любов ще увелича продажбите стократно и ще стана велик търговец. Ако нямам никакви други качества, мога да успея само с любовта. Без нея няма да успея, дори да притежавам всички знания и умения на света.

Ще посрещна днешния ден с любов и ще успея
.

Последна редакция: чт, 04 ное 2010, 18:28 от lenny_pld

# 634
  • София
момичета, понеже вие четете и се интересувате повече, как смятате дали е вярно това което се казва тук, че всичко е енергия и всичко е звук http://www.youtube.com/watch?v=4ugmJZp2V9I&feature=related
Все пак филмът е конспиративен в останалите си части newsm78

# 635
Много ми допада silsa    bouquet

# 636
  • Варна
Лени, много ми хареса откъсчето, истинско смирение,и много щастие, много любов!

# 637
silsa, хареса ми, исках да изгледам и останалите части от филма ,но са кодирани. Да, мисля че е вярно гледала съм и други подобни филми по един или друг начин доказващи същото.
Редактирам се, не всички части са  кодирани.Сега се сетих за кои филм ми напомня-за струнната теория от  "Елегантната вселена"

Последна редакция: чт, 04 ное 2010, 21:32 от Sweta

# 638
  • Шотландия
silsa, хареса ми, исках да изгледам и останалите части от филма ,но са кодирани. Да, мисля че е вярно гледала съм и други подобни филми по един или друг начин доказващи същото.
Редактирам се, не всички части са  кодирани.Сега се сетих за кои филм ми напомня-за струнната теория от  "Елегантната вселена"
В какъв смисъл са кодирани? Не съм ги гледала още, отворих напосоки няколко - видяха ми се нормални...

Лени, прекрасен откъс, благодаря!  Hug
Чета "Абсолютна неограниченост" на Джо Витале и кой-беше-оня-другия-сладур. Свалих си я от Спиралата. За Хоопонопоно. Мммм, някакси изглежда по-другояче, отколкото си мислех - с този терапевт, дето дори не преглеждал пациентите, ами работел върху собствените си вибрации във връзка с тях и те така се подобрявали (това е мой свободен преразказ на идея, която май още не съм схванала докрай - понеже не съм дочела докрай  Crazy ) Иначе книжката е хубава, чете се лесно.
Дес, хареса ми идеята за парите като бумеранг - благодаря! Само един проблем си имам - трудничко визуализирам бумеранг, като харча предимно безкасово, с карта... Пари кеш имам рядко и по малко - просто не ми трябват... Някакви идеи?  newsm78

# 639
  • Tам през Атлантическия океан

Дес, хареса ми идеята за парите като бумеранг - благодаря! Само един проблем си имам - трудничко визуализирам бумеранг, като харча предимно безкасово, с карта... Пари кеш имам рядко и по малко - просто не ми трябват... Някакви идеи?  newsm78

И аз съм с карта  Laughing  просто си представям ритуала  Peace примерно  добре се получава като пъхаш  картата  Peace
Днес го споделих  и на мЪжо и отидохме заедно да мятаме бумеранга  Mr. Green

Ето ти клипче http://www.youtube.com/watch?v=1wazY5BeT38  Wink

Hug

# 640
  • Universe

Този филм стои от доста време на 1-ва стр. Laughing - Издигането на новия рай

# 641
lenny_pld Пропуснала съм го, кой да погледне... Heart Eyes

# 642
  • София
lenny_pld мерси много, сега поне ще си изгледам и тези серии, които не се отварят в ютуба Simple Smile.Май  трябва да прилагам нещо за по-голяма наблюдателност.

# 643
Момичета, искам да споделя как вчера тази музика наистина ми помогна и ми излекува главоболието, което цял ден ме мъчеше, а по принцип само с аналгин се оправям.
Не съм очаквала това, от време на време си я слушам в офиса като ми е напрегнато и бях изненадана от ефекта.  Peace

Благодаря на който я беше пуснал тук преди време  Hug

# 644
страхотна тема,страшно съм благодарна за линковете и литературата  Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт