Когато мама пее,СЕПТЕМВРИйче весело се смее!

• 22 398
  • 702
  •   1
Отговори
# 480
Добро утро и от нас!  Hug
Ние чакаме бебка да се събуди, после ще я кърмя и заминаваме на разходка семейно. За пръв път ще ги извеждаме заедно с баткото - да видим как ще се справим, че той е голям мераклия да бута количката.  ooooh!
Иначе, вчера бяхме на консултация - вече е 3250, което прави 1.100-1.200 кг за един месец. Сложиха и и ваксина.
За коликите аз комбинирам еспумизан и био гайя и за сега има ефект. И аз съм забелязала, че изправянето на бебето, както и избягването на хаотичното кърмене облекчават положението.
Да споделя и нещо с което не се гордея много. Снощи след като повече от 4 часа се опитвахме да приспим беба и нищо не помогна, накрая я оставих да се дере в кошарката и след 10-на минути заспа сама.  Embarassed  Сега ми е малко гузно и се чувствам лоша майка, особено като чета как вие изобщо не оставяте бебоците да плачат, но вчера успя да ни изнерви доста, дори и баща си, който принципно е доста спокоен и уравновесен...

# 481
Добро утро майчета-ПОМАГАЙТЕ-мойта малка мишка има огромен проблем с акането,ние сме на кърма и АМ Friso HA,днес и е 3 ден в който не е акъла сама,вчера с моя помощ и термометър в дупето можахме да я облекчим малко,при положение че дадох 5мл Дуфалак,който хич не подейства.Тази сутрин и дадох пак 5мл,та да видим какво ще стане,но и ако това не помогне незнам,дори и с термометъра пак е голям зор newsm61 Мисля да сменя АМ на НАН пък да видим,просто съм в шах newsm78 и е толкова нервна напъва се,но само газове,не и ако #Cussing out Някоя има ли такъв проблем????

# 482
Чак сега сварих да седна и да драсна някой ред.
Ние се измъчихме тези няколко дни. Гладника цока на гърда, но няма и на половината заспива. След половин час почва едно напъване и съответно повръщането не закъснява. Не мога да му смогна на лигавници. Ходим си и двамата оповръщани и олигавени, а да - много почна да ми се лигави. Като заточи тези лиги... от какво ли? Твърде рано е за зъбки?! И естествено с този режим на хранене не мога да се организирам да излезем на разходка. Докато го нахраня и то не останало време до следващото хранене Sad
Надявам се днес да сме по експедитивни с яденето и да излезем на въздух, че и двамата имаме нужда от това.
Приятен ден и много да ви слушкат бебоците.

nat003 и ние имахме проблеми с акането и се оправихме с Фризовом  Peace

# 483
  • в мечтите си
Мерси момичета за отговорите!
Чак сега ви изчетох ,че вкъщи е лудница както винаги.
Данна ами с АБКМ е ,но педито каза,че на този етап нямало смисъл да сме на ХА мляко.Знам ли и аз.Страха ,че кошмара с Цеци ще се повтори си го нося постоянно с мен  Sad
Сега с този Хип ще видим как ще продължим.В началото е малко по-твърдичко и й е трудно да започне да ака,а след това е точно като горчица...и се чудя нали сме на смесено хранене,теърдото ако да не е пък от кърмата  newsm78
Вече се обърках тотално.
И аз се надявам днес да излезем.Имайки в предвид,че не сме купили още количка,защото просто място няма вече и мислех  чак на пролет да взимам
Лек ден на всички!! Hug

# 484
nat003 ние до преди ден бяхме на АМ  НАН и май имахме проблем с акането ,почна веднъж на ден и всички ми казаха че това мляко запичало,сега почнах да му давам Лактана,днес се изака и консистенцията ми се вижда нормална,иначе преди всякаш имаше на моменти по твърдо,но ще видим и днес как ще сме,то си е толкова индивидуално.
На нас например Колиефа ни помагаше много/те всички капки не могат нацяло да спрат коликите,но облекчават и ефект имаше веднага!/,сега и ние сме на Лефакс от Германия и за него мога да кажа,че си има ефект Peace
Гледам че пак е слънчево ,дано да не духа гаден вятър и ние да излезем на разходчица Simple Smile

# 485
Хайде здравейте...таткото нагласи количката сега  е едно чудене какво се слага отдолу какво отгоре да слагам ли зимното чувалче на количката, да изцедя малко мляко за всеки случай, че я сложих замомент и я полюшках (количката има и люлка),но тя се скъса да реве.Как ще излезем идея си нямам !!!
Гледам още за колики говорим явно са ни хванали всички , аз почнах пак  инфакола + био гайата уж не плака тази нощ, та да видим!
Помагайте ,които има време да напише с колко одеала завивате аз ще облека боди кус рукав  га6теризон средно дебел и едно плюшено отгоре с ципче цяло пак ....??? Много ли е? А да си слагам онзи чувал на количката дето пази да не духа на крачетата?

# 486
Здравейте и от нас!

nat003 , както писах и вчера, и ние бяхме на Хипп и ни запичаше. Оправихме се с Фризолак  Peace Пак се напъва, но пък ака  Wink Хипп-а е доста по-гъст от Фризолак- а (само с него мога да го сравня, защото не съм ползвала други).

Palmirka, не се шашкай! Иаз бях така - гледах да излизам само докато спи, иначе малеее какво ще го правя като ревне  #Crazy Сега обаче той доста будува вече и няма как - трябва да не излизаме изобщо. Вчера го приспах, приготвих количката, чантата и хааайде на разходка. Да, ама той се събуди още вкъщи. Голямо мрънкане беше, нооо не се отказах - да си мрънка. Накрая дадох бибата навън и след 10 -ина мин заспа. Като се прибрахме спа още час  Simple Smile За обличането - аз лично не го навличам, че без това го претоплихме меднъж  Confused
Вчера например беше с гащеризонче плюш и отгоре го завих с едно одеалце и сложих покривалото на количката. Разбира се и шапка - памучна, не дебела.
Не знам какво е времето при вас сега, но сложи едно одеалце, а рдуго сложи в чантата. Аз винаги вземам още едно, което малко и се побира в чантата и се е налагало да го слагам.

Ние днес няма да можем да излезем. Снощи беше голямо мрънкане. Сигурна съм, че бяха колики, защото и капките ни свършиха точно следобяд. Изводът е, че помазат (Еспомизан) и не бива да ги спираме  Peace Чакаме кумовете да дойдат след час и шанс за разходка нямаме , а такова хубаво слънчице е навън  Tired Сега съм вдигнала щорите, дори и вратата е леко отворена и в стаята на бебо е толкова приятно и той спинка милия!  Heart Eyes

# 487
По-добре да си излизаме редовно сега, че зимата така или иначе ще си отвисим вкъщи  Simple Smile Сега чакам Дани да се събуди, нахранвам го и излизаме. Вчера бяхме с него и батко му 2 часа из Кайлъка. Добре, че ми е наблизо парка, там въздуха е супер и една обиколка ми е точно час и половина, с пробирането до вкъщи - 2 часа. Моловете ще ги обикаляме напролет, с малка лятна количка и вече седнало бебе  Mr. Green Че сега като ревне навън, поне в парка няма кого да притесним. Обличам го така - върху домашното памучно или плюшено комплектче слагам едно меко якенце с качулка и едни ватирани памучни ританки и отгоре завивам с памучно одеялце, тънко. Все пак в количката не духа вятър, а и не е чак такъв студ още. На краката за навън му слагам терлички.

mixilena, аз бих се посъветвала и с друг лекар, алерголог да речем. На мен педиатъра в родилно ми каза, че много трябва да внимаваме с Дани заради алергията на сестра му. Нашата педиатърка например е супер свястна, но от алергии не разбира много, едва ли и вашата е специалист. Разбира се, ти най-добре си знаеш, но аз за алергии не мога да не се обадя просто  Embarassed  Hug Ох, забравих да кажа, че в родилно специално за нас извикаха детска алерголожка, която да ни консултира. Тя ми направи план за хранене на бебето, като беше категорична, че ако ще минаваме някога на АМ, трябва първо да го обсъдим със специалист и той да ни препоръча какво да е според възрастта на детето. Обаче и дума не ставаше да му даваме обикновено, даже в родилно го храниха с Фризопеп, преди да ми дойде кърмата.

# 488
Здрвейте и от мен!

Да се похваля, така дългоочакваната ми мечта за нощна пауза се сбъдна  newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 заспа в 11 и и 4ак в 6 се събуди.

А сега да се оплача. - супер кисел е. вчера превърна разходката в кошмар. Въобще целия ден беше в "настроение". Вече вечрта бях зверски на метлата.  afwitch afwitch afwitch afwitch Направи ме дива  и щастлива. Днес е малко по-добре, само дето пак заспива  с хиляди уговорки. Мисля след малко да излезем и да видим дали пак ще намразя думата разходка.  Tired

# 489
Здравейте майчета,
Чета ви горе долу редовно, но не смогвам да напиша нищо, че Матея е все неспокойна.
Напоследък спи все по-малко, а когато я храня по някое време така започва да се нерви и хем да се дърпа, хем после да се натиска в гърдата ми...не мога да разбера какво й е.
От няколко дни устата й е все отворена и иска да яде, дали яде или не не съм много сигурна, но  определено доста си играе с гърдата ми, но залъгалка изобщо не иска.
Ето и сега издава някакви странни звуци от леглото и като отида до нея все едно нищо не е било.
Относно излизането, на нас ни се наложи да постоим още малко при баба, а количката си ни е в София и за да не ни става много багажа си стоим без такава. Излизаме на терасата и като ни се налага, но обикновено с таксита.
Братовчед ми вчера ми даде тяхната количка, но сега е изпрана и дано изсъхне скоро, а да има и слънце, че да направим някое кръгче в града.
Лошото е, че както казах напоследък все иска да яде и незнам как ще се оправим, че да излезем. Аз ра разлика от вас доста съм се изоставила. Чак онзи ден успяд да отида и на фризьор, то чак детето не ме позна. Разчитам на факта, че в Плевен вече никой не ме познава и ходя и с анцуг, което никога досега не съм правила и не се гримирам изобщо, което не ми се беше случвало откакто започнах да се гримирам.
Наложи ни се да се занимаваме доста с лекари. Първо на детенцето ми му излязоха едни пъпки на главичката, после по бузките, ходихме на ортопед и там едната ставичка е по-изостанала в развитието си и сега правим упражнения...таа все нещо има, никакво спокойствие.
Относно коликите, откакто не можа да ака известно време и се измъчи, нищо не й давам. Мъчи се, напъва се, става цялата червена, но предпочитам така за малко, отколкото дни наред да се притеснявам.
Много дълъг ми стана поста този път, но все се увличам.
Giada и ние сме с рефлукс и изчетох доста неща, ходихме при няколко лекари и ако искаш и се интересуваш мога да споделя какво ни е състоянието и какво правим. Въпреки всичко сега мога да ти кажа, че повръщането каквото и да се направи няма да спре или до 6-я месец или до годинката, различно е при различните деца, но се предприемат мерки за облекчаването му, макар и съвсем леко.
Усмихнат и слънчев ден на всички мами и бебоци.

# 490
Хайде здравейте...таткото нагласи количката сега  е едно чудене какво се слага отдолу какво отгоре да слагам ли зимното чувалче на количката, да изцедя малко мляко за всеки случай, че я сложих замомент и я полюшках (количката има и люлка),но тя се скъса да реве.Как ще излезем идея си нямам !!!
Гледам още за колики говорим явно са ни хванали всички , аз почнах пак  инфакола + био гайата уж не плака тази нощ, та да видим!
Помагайте ,които има време да напише с колко одеала завивате аз ще облека боди кус рукав  га6теризон средно дебел и едно плюшено отгоре с ципче цяло пак ....??? Много ли е? А да си слагам онзи чувал на количката дето пази да не духа на крачетата?
Ако така сте облечени,не ти трябва одеало.И навън бебетата спят по-добре,на хладно и чист  въздух.

# 491
  • София
Момичета да ви се похваля ,днес бях на масаж и веждите да ми оправят ходих дори Grinning Grinning  Grinning  Grinning  Grinning .

Gergan_ka
,сподели какво предприемате за облекчаване на рефлукса ,че и ние сме с такова чудо  Sad .

# 492
Момичета да ви се похваля ,днес бях на масаж и веждите да ми оправят ходих дори Grinning Grinning  Grinning  Grinning  Grinning .

Gergan_ka
,сподели какво предприемате за облекчаване на рефлукса ,че и ние сме с такова чудо  Sad .

И аз днес бях да ме поокастрят,имам си нова прическа Mr. Greenзавидях ти за масажа(благородно).

Ние се обличаме почти като всички други,домашните одежди+космонавт,но аз имам няколко платнени не съвсем зимни.И съвсем тънко одеалце отгоре,покривалото не го слагам.

Палмирка, навън повечето бебета заспиват почти веднага,предполагам вече сте били на вън днес,дано да сте си изкарали хубаво.

Аз гласувам за бибата,тя се маха лесно,а палеца не се маха Mr. Greenпо-късно мога да випусна една смешна снимка да видите и мнението на щерката Laughing

Последна редакция: нд, 24 окт 2010, 14:04 от alximika

# 493
Привет и от нас,

цял ден не мога да смогна да седна на компа, седи си включен денонощно, но време за нет не ми остава.
Да ви се оплача, такава нощ не сме имали откакто се роди Crazy като я замъчихме от 23:00 ч. снощи и заспа в 7:15 ч. сутринта с изключение на четири 15 мин. дрямки. Направо кошмар с татито сме като дрогирани, той днес е на работа, а аз съм като робокоб цял ден, дори и на разходка не ми се излизаше. Tired Сто пъти я кърмих снощи само мир да е и да заспи, ама не, притесних се към 5 часа, че нямам кърма и детето не може да заспи от глад и размразих една доза, но диването не пожела да хапне и 5 гр., явно не е била гладна, а и три пъти ми ака тази нощ Shocked не знам какво й беше.
За обличане си говорите, аз вкъщи я държа по боди с дълъг ръкав и тънка жилетка, а на крачетата чорапки и чорапогащник или тънки ританки. Навън върху бодито слагаме блузка и жилетка или якенце, дънки и шапка и я пъхам в чувалче. не я завивам допълнително с одеалце, ако е в чувалчето, абе гледам да е с една дреха повече от мен + чувалче.
Сега като се замисля май и аз допускам тази грешка да я кърмя прекалено често и съответно тя яде малко и може би стомахчето не си почива, ама нали уж това беше идеята на кърмене на поискване newsm78.
Сетих се и още нещо споделете моля ви с какво мажете/миете главичките? На нас започнаха да ни се появяват круспички ooooh!

# 494
Добро утро майчета-ПОМАГАЙТЕ-мойта малка мишка има огромен проблем с акането,ние сме на кърма и АМ Friso HA,днес и е 3 ден в който не е акъла сама,вчера с моя помощ и термометър в дупето можахме да я облекчим малко,при положение че дадох 5мл Дуфалак,който хич не подейства.Тази сутрин и дадох пак 5мл,та да видим какво ще стане,но и ако това не помогне незнам,дори и с термометъра пак е голям зор newsm61 Мисля да сменя АМ на НАН пък да видим,просто съм в шах newsm78 и е толкова нервна напъва се,но само газове,не и ако #Cussing out Някоя има ли такъв проблем????

Нан-а запича и то доста
ако ще сменяш АМ или Милумил или Аптамил ти препоръчвам  Peace
четох някъде че не е хубаво да се прави процедурата с темометъра ..

Общи условия

Активация на акаунт