Когато мама пее,СЕПТЕМВРИйче весело се смее!

• 22 327
  • 702
  •   1
Отговори
# 600
Към консултантите по кърмене: Хремава съм и много се притеснявам да не заразя малката. Четох, че мога да кърмя, но пък днес намерих статия, в която пишеше, че трябва да изцеждам кърмата и да я преварявам  newsm78 Дайте съвет  Hug
Подходящи ли са Осцилококцинум и Коризалия (хомеопатични) в случая?

Последна редакция: вт, 26 окт 2010, 11:42 от fata_morgana

# 601
Здравейте мами,
не съм писала отдавна и едвам ви намерих.Ние с малкия Иван бяхме в болница,защото кърмата ми намаля към 20 ден и минахме на Ам,защото не качваше кила а сваляше.Започнахме с NAN и от него започна да повръща,после го сменихме с Фризолак и същата работа,но лошото беше че започна да се обезводнява.Сменихме млякото с NAN AR-то е против повръщане и ни вкараха в болница за седмица на постоянни системи (изживях огромен шок там).Сега живи и здрави хапваме от това мляко и качваме (даже двойно).За коликите пие ме Биогая и съм много доволна.Ще ви прочета и после ще пиша пак.Усмивки на всички

# 602
fata_morgana, не съм консултантка, но мисля, че можеш да кърмиш с настинка. Сложи си маска на лицето обаче докато се занимаваш с бебето и докато кърмиш.

Шица, мисля, че това, което правиш е напълно достатъчно, за да ти текне пак кърмата. След всяко хранене изцеждай и двете гърди (ти май си писала, че изцеждаш само тази от която не яде Марти  newsm78). За съжаление трябва да минат 3-4 дена, за да се нормализират нещата отново. Яж и овесени ядки с кисело мляко.

# 603
fata_morgana, не съм консултантка, но мисля, че можеш да кърмиш с настинка. Сложи си маска на лицето обаче докато се занимаваш с бебето и докато кърмиш.

Трябва да не я свалям  Peace А и вчера цял ден бях без маска  Confused

# 604
  • Варна
Збравих да ви кажа, че от няколко дни пия този чай, защото в близката аптека нямаха друг лактогонен. Оказа се, че има голям ефект при мен. /струваше 4,10/
fata_morgana, кърми си детето спокойно. Само ползвай маска, когато си в непосредствена близост до бебчето. А това за преваряването на кърма  newsm78, съм сигурна, че не е необходимо. Чудя се само дали технически е възможно Thinking?

# 605

С маска и това е.
Такова нещо като преваряване на кърма не е нужно да се прави.

# 606
fata_morgana- Кърми си детенцето спокойно, ние и двете миналата седмица бяхме хремави и бях нон стоп с маска аз даже и температура вдигах в последствие ми изписаха и антибиотик за мен защото много бързо правя бронхити и не съм спирала да я кърмя.

Jani4ka- Жив и здрав да ти е мъжа Hug дълги години да се обичате и уважавате!

Помагайте мами моя мъж на 29-ти има РД немога да измисля подарък дайте някоя идея  Hug

# 607
  • София
fata_morgana ,аз на два пъти вече настивах и не съм ползвала нищо за да предпазя бебка ,тъй като ми казаха ,че чрез кърмата й придавам имунитет.Незнам ,може да съм извадила просто късмет ,но бебка не се е разболяла.

# 608
Момичета да почерпя за Мити
първия му истински празник днес Simple Smile

# 609
LITA да ти е жив и здрав малкия именник   bouquet Да расте весел и  жизнен,а на мама и тати само радост да носи  Hug

аз да ви попитам-режете ли ноктите на крачетата на бебоците  Embarassed

# 610
Гери ,за банята и ние сме така, като я изкараме почва яко да се дере и всякакви процедури са направо невъзможно...пробвахме какво ли не...има малко подобрение, пак реве, но е възмоно да я утешим, преди не беше. Та увиваме я с хавлийката веднага като я вдигнем от корито, не я пренасям до хавлийката гола, то това сигурно всичко го правят, ама аз да си кажа Wink И като я омотая хубаво в хавлията я вдигам на ръце и я дундуркам, докато се поуспокои, ако успея и биба да и набутам още по-добре и така продължаваме нататък вече поуспокоени.
Мами я кажете как се ползват чувалчетата за спане, в смисъл като я сложа в това чувалче то ръцете и са открити...става въпрос за спане вечерта, че взе доста да се отвива...освен чувалчето с какво да я завивам, че ръцете да не и са отвън, поне докато не се отвие де....
И ние сме се видели в чудо с кърменето, то не е е мятане, не е рев...ужасна работа, а е гладна...не знам какво им става на тези бебета, ама явно е нормално щом доста от нас са така.

# 611
  • Варна
Честито на всички именници да си носят имената със здраве и гордост!!!  bouquet
 Ние пък днес ставаме на два месеца  party023

моля ви да ми обясните как ги публикувате тези снимки?

# 612
Здравейте мили момичета,
Днес съм просто в шок от нашата педиатърка и наистина не знам какво да правя,бях ви писала че бебчо е с обрив по личицето а тя каза днес че било алергия към млякото -Лактана,развика се защо сме го били давали,а при първото си посещение у дома,именно тя ни го препоръча Shocked ,сега не можел да разгражда белтъци изписа някакво кремче да го мажем,но да не сме подтискали това,да избиело по кожата че иначе можело да доведе до старшни заболявания. Sad Наистина не знам какво да предприема,ако има непоносимост към белтъка в млякото ,това не е ли страшно?Май ще искаме второ мнение,тая не е вред #Cussing out

# 613
Kirra, успокой се. Добре си е жената. Вероятно обаче обрива й е заприличал на дерматит тип алергичен и затова се е притеснила. Във всеки случай някой трябва да ви каже с какво мляко да храните детето. Иначе - ако изобщо сте алергични, може да прераснат нещата в атопичен дерматит, което е кофти. Но не го мисли сега, може и нищо да ви няма, нека детето да го види специалист. Ако е алергично, няма място за отлагане обаче. Дано не е алергия, но сте длъжни да проверите  Peace

А ако наистина има непоносимост към белтък, страшно е само ако човек дава алергени на детето, а никой не е толкова луд да го прави. Така че - спокойно  Hug

Аз бях 10 дена с болно гърло, не съм носила маска, Дани не прихвана този път, Слава Богу. Обаче имам чувството, че всички наоколо са болни едва ли не  ooooh!

# 614
  • Bulgaria
Здравейте момичета   bouquet
Честит празник на всички именници, живи и здрави, много щастие и успехи   bouquet Аз колкото и да се мъча все не успявам да следя форума, камо ли да пиша редовно. Много ми липсвате, но не знам кога ще наваксам и четенето и с писането  Embarassed
fata_morgana и аз бях настинала и с температура и като се консултирах с лекарите педиатърката на малката ми каза, че не е никакъв проблем да си кърмя с температурата и т.н., а неонатоложката ме накара да преварявам кърмата /поне 5 мин/ и тогава да я давам. Чак ме съветваше и да спя в друга стая и т.н. Ужас! За мен това е малко пресилено при условие, че детето постоянно е било с мен до този момент, а аз все пак не съм се разболяла за 10 минути  Thinking И така аз си продължих както преди, слава Богу, без никакви последствия за бебка.
Момичета искам да ви попитам за белезите от ваксините. Нашия май е набрал и ще се пука  Sad Педиатърката нещо обясняваше по този повод на последната консултация, но тогава не запомних нищо. Някой знае ли дали се прави нещо в такъв случай и какво?

Общи условия

Активация на акаунт