Когато мама пее,СЕПТЕМВРИйче весело се смее!

• 22 694
  • 702
  •   1
Отговори
# 120
  • София
з съм привърженик на късното захранване  Peace !.Лично аз мисля ,че стомашните проблеми от които много от нас страдат се дължат на това ранно захранване.
Можете ли да си представите ,когато съм била малко бебе леля ми ме е нахранила с кисело мляко  #Crazy а на нея пък са и давали течен шоколад  #Crazy !

# 121
Аз съм хранена с кисело мляко от 20-я ден и резултата е сериозна хранителна алергия  Peace Отделно, че на 5 месеца съм яла кюфтета и кренвирши  Laughing

# 122
  • Пловдив
По темата - на сестра ми са и топили бибата в мед, още от самото начало Shocked За мен не знам как е било...
Големия племенник (на 9 е сега) пък от 2рия или 3тия месец изцяло е бил на кисело мляко #Crazy #Crazy #Crazy И то понеже снахата нямала кърма... Е като няма кърма, има АМ... Ужас...
Иначе и аз съм за късно захранване. Цял живот има пред малкия човек, да яде плодчета, зеленчуци и всичко останало, но пък на кърмата може да се наслади единствено и само в началото Laughing

# 123

Да ви питам вие какво мислите за мазането с мас? ммммм, ако маста е безсолна, премита и преварена, може - с много уговорки...но при наличието на качествена готова козметика, не разбирам защо е нужно  newsm78
И за даването на сокчета и захранване?Знам ,че ни е рано още .Бихте ли давали сокове от 3тия месец?  Naughty Naughty Naughty не

аз мисля към 5-ти месец да въведа АМ и да минем на смесено хранене /ще се наложи да отсъствам около 1 месец впоследствие/, на 5 навършени - безглутенови каши, после картоф, морков, тиква...плодовите -на 7 навършени.

# 124
Аз смятам да кърмя една година, дано се справя и този път. А с какво ще почна захранването, още идея си нямам  Simple Smile

# 125
Аз също мисля към 5я да минавам на смесено,но пък не се знае дотогава какво ще ми е мнението.Голямата я захраних към 2 месец със сок.Ами засега  проблеми няма.Малката живот и здраве към 5 ще започна.

Тази сутрин имаше сефте Mr. Green.Боля точно като охлузено чак към шийката.

# 126
sweet_maniche , много полезни линкове  Hug
Мами раждали секцио, как си опазвате белега? - установих, че ластиците на повечето ми бикини идват точно върху него и се притеснявам да не го направя нещо. А мажете ли го с нещо за заличаване на белези или е рано още?
Аз нося дълбоки ласточни гащи и така ми с еприбра корема между другото белега мажа от 15-я ден с контратубекс изписа ми го моя лекар.И аз бях като теб всичкото ми бельо е плитко и ми пречеше казаха ми че н ебиива д аопира там и за това сега съм с  дълболки гащета  супер удобни са и топлят на кръстчето остави дето съм като бабичка и мъжа пак ме гони  Joy  bouquet
п.с. ИЗКЛЩЧИТЕЛНО МНОГО БЛАГОДАРЯ на мамите които предоставиха линкове с гимнастиката  newsm51 newsm51 newsm51 newsm51

Последна редакция: нд, 17 окт 2010, 13:24 от Palmirka

# 127
Здравейте момичета.
Честита 2ра месечинка на Дани! Да е жив и здрав!
Честити 1ви месечинки на Симон, Зара, Деница и Борислав и 2ра на Любов на PSM!
Rossi и ние ходихме при Д-р Драганов във Военна болница. Вярно е голяма скица. Пак мисля там да ходя, ама около 3тия месец.
 За захранването, на Део почнах да му давам сокчета към 3ти месец и от 4 ти нататък почнах да давам пюрета. Но Део беше на хранене с добавка. Сега, тъй като Ема е изцяло на кърма, мисля да поизчакам със захранването, не съм решила докога точно,...но време има ще реша. Майка ми вече дава зор с тези сокове, ама аз се пъна.  Rolling EyesMr. Green
DESUNIQUE радвам се, че се включи. Тия дни се сещах за теб, как я карате и че отдавна не си писала (май от изписването). Радвам се, че с малкия Иван сте добре и дано хамалогията с  цедене, стерилизиране и хранене от шише отмине по-бързо. Peace Включвай се по-често, като имаш време.

# 128
И аз съм в отбора с трудните бебета...Мая изкарва будна и спокойна най-много 5 минути, в които нещо се усмихва, гледа си играчките, после се почва рев, който не винаги подлежи на успокоение...просто мисля, че е по-чувствителна и възбудима и от най-малкото се накривява, като се разхълцам като пръцка..бе от всичко почва да реве...а гушкането при нас не помага, какво е това бебе дето не се успокоява от гушкане не знам...но да са живи издрави люлките, действат безотказно, заредили сме с във всяка стая с по една люлка, шезлонгчета с вибрации и кво ли не...но като цяло е доста трудно, защото ежедневието ни е хранене, рев, хранене, рев...преди няколко дена бая си поревах с нея, нервите не ми издуржаха....но после някак си се успокоих, казах си, че тя е добре, просто е такава и това е...преди това се се притеснявах, че и има нещо...сега като реве гледам да съм спокойна, порбвам много варианти за успокояване и като не става си поревава, то няма как.
За масажите за нас са само мираж за сега, не виждам в кой момент мога да и ги приложа, след баня абсурд, то в момента, в който я изкараме от коритото се започва едно дране, едва я обличам...мята се, рита, дере се като магаре, през друго време също не става, защото се случва същото, аз се виждам в приключение един памперс да сменя, а камо ли да ми лежи спокойна и аз да си я мачкам...няма такива филми при нас!!! Тя някак си иска да е постоянно в движение, като е будна се мята като луда, рита, маха с ръце...ама супер нервно такова и като я държим на ръце не иска да я задържаме в една поза, все трябва да я премяташ и все изправена иска, не мога да си гушна легнала...абе ужасна работа...ама кво ви се наоплаках и аз...

# 129
  • шумен
ilik123  благодаря ти за успокоението дано и при нас се развият така нещата и да се оправат скоро крачетата. Ти какви масажи си правила и по колко пъти на ден. Лек ден на всички и честити месечинки на вашите сладурковци.

# 130
  • Sofia
vesy_evi ,съчувствам ти миличка, моя син беше така - постоянно на ръце, не спираше да реве, нищо не можех да правя, случвало ми се е да рева всеки ден в началото като се роди, защото незнаех вече какво да направя, ами първо бебе и много притеснения.... затова се въоръжи с търпение и това е...колики после зъби и т.н. все някога ще свърши, да ми е жив и здрав и досега е доста палав и със страшен характер, ноооо мое си е ще си го гледам.   Simple Smile

# 131
Аз вчера водих Весела на ортопед .При Д-р Алексиев ,от София е. Прегледа и гръбначния стълб ,после краченцата с ехограф и това беше .Каза ,че няма проблеми ,мога да я слагам в кенгуру и бънджи.Аз ,обаче нямам още ,а и не бързам.
И аз мисля да захранвам по-късно .

# 132
  • София
Привет от нас... Hug

Честити месечинки на празнуващите!!!

Направихме си страхотна разходка в Западен парк с каката и бебка. Нахранихме се на една пейка, но определено трябва да си обновя гардероба с нещо подходящо за кърмене навън, пък и зима идва.

За захранването, аз ще въвеждам след 6ти месец. Не си и помислям да давам друго до тогава. С каката почнах в 6ти с каши, защото беше доста слабичка, после картоф и тиква.

Последна редакция: нд, 17 окт 2010, 16:55 от Фъстъчка

# 133
  • Щастлива мама на 3 слънца
Здравейте мили момичета
да ви питам за ортопеда задължително ли е ?
и какво представлява прегледа?
Има ли мама от Варна която да е ходила и ако може да ми даде координати,ще съм мн благодарна за което.Може и на лични  Grinning.
Ние сме добре,днес ходихме на разходка до морето ,2 часа обикаляхме с тати и бебка ,не се събуди хич.С храненето съм супер мн си хапва и аз имам доста кърма ,дано се регулират малко нещата,че все преливам.
Забелязала съм ,че като ни идват на гости вечерта е мн превъзбудена сучи дърпа зърното,плаче.Мн е странна.
Е това от нас засега не мога да пиша много,че малката сучи сега
Честити месечинки на празнуващите!!!
целувки и лек ден

# 134
*АДРЕНАЛИНКА*, не е задължителен прегледът при ортопед, но е хубаво да отидете.
Във Варна има 2-ма ортопеди, които преглеждат бебета - д-р Живков и д-р Райков.
Д-р Живков преглежда в Майчин дом. Преди и д-р Райков имаше часове там, но не съм сигурна дали и сега е така.
Ние ще ходим при Живков следващата седмица. Като мине прегледа ще ти пиша какво точно е било.

Общи условия

Активация на акаунт