Когато мама пее,СЕПТЕМВРИйче весело се смее!

• 22 691
  • 702
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Здравейте мами Simple Smile!
Danielkka , прекрасна темичка  Heart Eyes /както винаги!/ и с колажа си се справила повече от успешно!Как намираш време, често се чудя... Simple Smile!?
Мами раждали секцио, как си опазвате белега? - установих, че ластиците на повечето ми бикини идват точно върху него и се притеснявам да не го направя нещо. А мажете ли го с нещо за заличаване на белези или е рано още?
Да, твоята рана е още прясна и затова усещането е все още неприятно.Аз се мажа с Contractubex.Много ми го прехвалиха, че заличавал всякакви белези.В началото бях много редовна, но сега се мажа от дъжд на вятър.Но пък и вече нямам никакви проблеми с раната.Никакви неприятни усещания и болка!
van4etooo , не се безпокой!Крисито също беше с криви стъпалца в началото, след раждането.Като бях бременна тя беше от долу, а брат и върху нея и затова.Педиатърката ни още на първата консултация /в къщи/ ни показа масажа и на следващата /на 20 ден/ каза, че се е оправила!Така, че спокойно!Прави гимнастиката и всичко ще е наред!
Масажи правим отдавна, дори и гимнастика и упражнение за обръщане от гръб по корем, защото имахме няколко случайни обръщания вече.Всичко това ни го показва отново педиатърката, с подробни обяснения как и с какъв натиск.
За спането:през нощта спим без пробуждане и двамата от банята до към 3,00.После заспиваме пак до 7,00ч.През деня се редуват или единият спи или другият.Цяло чудо е и двамата да спят едновременно!Но като цяло не е зле Simple SmileТака ми е по-лесно да се справям, когато съм сама /а през седмицата сме самички през деня/.Но аз гоня режим от първия ден на раждането, защото с две не мога да си позволя да храня когато някой си поиска Simple Smile
Лека нощ на всички  smile3524 newsm46 Sleeping!

# 106
ilik123, а откога мога да започна с мазането?

# 107
  • София
Giada ,добре дошла в клуба!Твоята мадама е същия модел като моята  Laughing .

Блаодаря на момичетата ,които се постараха да ни дадът инфо за масажите   bouquet !

# 108
  • Пловдив
Нали сме за това - да си помагаме, когато иаме нужда Wink
Уф и моито диване не ще да спи Shocked От два часа, че и отгоре си е в леглото и не ще да спи newsm78

# 109
  • Пловдив
ilik123, а откога мога да започна с мазането?
Точно не помня, но не по-късно от 10-тина дни след раждането.

# 110
Здравейте  Hug
Моята принцеска от около 3-4ч спинка и имах време да попрочета разни неща.
Да ви питам вие какво мислите за мазането с мас?
И за даването на сокчета и захранване?Знам ,че ни е рано още .Бихте ли давали сокове от 3тия месец?

# 111
Нашето бебче вече спи, но много неспокойно. Ние почнахме да се чудим дали не е така заради ваксината, която и биха вчера. После като гугълнах "реакция към ваксини" в интернет, направо се потресох  newsm61. Попаднах на една стара тема в бгмама, в която майки описват страничните ефекти от ваксини - няма да ви я пускам, да не се стресирате и вие.

Относно захранването - според съвременните виждания за отглеждане на бебета, захранване се прави чак след 6-я месец. Ще се опитам да обясня каквото помня от прочетеното.
Навремето, горе-долу когато ние сме били малки, е било оправдано да се дават сокчета. Сега по навик педиатрите от старата школа продължават да го препоръчват, но вече обстоятелствата са други. Защо? Тогава не е имало качествени адаптирани млека, а в кравето мляко са липсвали важни микроелементи, и особено желязо. Затова са давали ябълково сокче, което е богато на желязо. Счита се обаче, че захранените с ябълков сок в ранните месеци развиват гастрити, алергии и тн.  Аз лично съм и много против даването на вода със захар. Чувала съм, че така в мозъка на бебето за цял живот се създават определени връзки, които го пристрастяват към сладкото. Може и да не е така, но айде няма нужда да ги тровим от малки.....

Колкото за мазането с мас  Laughing, не съм се интересувала изобщо, но ми се вижда кръвожадно  Joy. Ако не искаш да използваш химии за бебешка козметика, по-добре заложи на преварен зехтин  newsm10

# 112
А, открих интервюто, в което много ясно са обяснени нещата. Интересно е, прочетете го!

http://missby.wordpress.com/2010/01/27/solids-doctor/

# 113
  • София
Здравейте, майчета на малки зайчета Heart Eyes
Аз започнах да мажа белега от 10-ия ден след секциото - мажа с Дерматикс ултра всеки ден, случвало се и да забравя. Ние започнахме с масажа от втората седмица, а забелването на пишлето започнахме от края на втория месец - първо започна педиатърката и така. За захранването - баткото го захраних на 5 месеца и половина така - включих зеленчуково пюре първо 1 лъжичка в продължение на 3 дена, после 2 лъжички и т.н. Синът ми опита сокчета на 1 година и 3 месеца - дотогава пиеше само вода и ядеше плодовете, сега продължава в същия дух - ядем плодове и зеленчуци в сурово състояние. Чао от нас засега - и трите деца спят, а аз застъпвам с помпата Grinning

# 114
Привет на всички! Първо честити бебенца! Да ви растат здравички и много обичани! Отново имам възможност да се включвам заедно с Мимсат по общия проект на Бг-мамма и Ла Лече Лига, в който много се радваме и на опитните майки, които са безценни и споделят важен опит от полза за всички. Виждам, че Айла и secret girl от НАПК също са се включили да помагат, тъй че въпросите ви за кърменето със сигурност няма да останат без отговор Simple Smile

Тъй като не бихме искали да обръщаме темичките ви само на кърмене и тъй като това не са наши отчетни теми, според проекта ние ще се включваме, когато имате конкретни питания към нас.

Не съм напълно уверена дали въпросът за сокчетата е зададен към нас и в случай, че не е моля за извинение. Според повечето организации в света занимаващи се с кърменето, включително СЗО и Ла Лече Лига, както и Министерство на здравеопазването в България препоръчват захранване на не по-рано от 4 навършени месеца, а най-добре при признаци за готовност за захранването на бебето около 6-тия месец. Всичко, което се дава на бебето различно от майчиното мляко било сокове, пюрета плодови или зеленчукови, каши Е захранване. Каквото и количество сок да се даде, то би запълнило стомахчето на бебето за известно време, бебето трябва да се изпишка, за да освободи място за следващата порция мляко, което като цяло забавя кърменето и намалява общото количество приета кърма за 24 часа. Сокът не носи кой знае каква хранителна стойност на организма, нито нещо, което кърмата да не може да осигури. И витамините, и желязото и всичко съдържащо се в майчиното мляко е създадено специално за човешки бебета в оптималният за усвояване от тях вид. Сокът, наред с това е и киселинен и при голяма част от бебетата засилва коликите. Стомахчета на малките човечета продължават да се развиват и усъвършенстват и след раждането, като се счита, че този процес приключва около 6 месечната възраст на детето. Когато бебето се роди, то привиква с новия начин на хранене и е с вродени инстинкти, които да подпомогнат кърменето. Предлагането на сок, може да не е особено щадящо за организма му.

Ето три статии, които може да ви се сторят интересни:

Защо нашите майки са ни давали сок...
Становище на Американската академия по педиатрия относно соковете
Лекарят съветва да захраните със сок?

Последна редакция: нд, 17 окт 2010, 00:32 от Ivy

# 115
  • Sofia
Здравейте и добро утро, ще имам гости и съм станала да готвя и да пооправя малко, че после малкото слънце като се ококори от към 8 сутринта та до вечерта ще иска някой да й прави компания, но поне нощем спи, буди се на 4 часа папка и пак заспива.
За захранването - аз захраних на 5 навършени месеца сина ми, макар че ми надуха главата, че той беше с анемия и трябвало по-рано да се захрани, ами оправи си се детето към годинка и половина. Започнах първо с картофи и постепенно въвеждах и други зеленчуци, после плодовото  пюре и на 9 месеца му дадох сок.
Още много работи мислех да пиша ама пуста глава....не помня.
А сетих се - за ортопед, сина ми го водихме при др. Драганов във Военна болница, слави се като доста добър детски ортопед и е страшна скица...такива ги говори че да се заливаш от смях и сега пак при него мислим да ходим.

Последна редакция: нд, 17 окт 2010, 06:07 от Rossi

# 116
Добро утро от нас  Simple Smile

Аз ще захранвам след 6-я месец със сигурност, така постъпих и с дъщеря ми  Peace Писах ви вече, че навремето си изпатих здраво, задето се доверих с големия ми син на педиатърката и го почнах от 40-я ден със сокчета, а от втория месец с пюрета. Сега се чудя къде ми е бил акъла ooooh! Но тогава просто нямаше тази информация, която я има сега. Всички приятелки захранваха рано невръстните си бебета и аз направих същото. Само дето на моето дете хич не му понесе добре. Та сега самата ни педиатърка ми каза: "Аз на вас няма да ви препоръчвам захранване, вие ще ми кажете какво сте решили" Wink А аз съм решила да захранвам около 1 Март догодина.

Дани почна да има много спокойни будни периоди понякога. Както казва батко му: "Стана си като хората вече" Laughing Но и рева около коликите си го има, мъчат го отвреме навреме здраво. Май не му е дошъл момента за активната гимнастика, защото колкото пъти го сложа там, веднага следва рев. Дано си я хареса занапред. Ей, той днес става на цели 2 месеца, ето една почерпка:

Поздрави на всички  Hug

# 117
  • София
Има много хубави статии в Кърмаческия форум за захранването Wink

Имам позната, която е захранила на 40-тия ден със сок от моркови - обриви, кръв във акото, ужас. И се оказа че по принцип детето и е предразположено към алергии и с това ранно захранване ги е провокирала ...
Та по този повод изчетох навремето каквото имаше в кърмаческия форум и реших че няма да бързам да храня. После като захраних - ми то си е хамалогия (аз правех пюретата, рядко купувах - най-вече нещо,  което не е сезонно), а иначе даваш цица и за 4-5 мин малчо се е нахранил Simple Smile

Eva2010, Лора сме я водили в Горна баня при Алексиев -> http://www.einet.bg/~alexiev/
Беше ми препоръчан от мои познати. И май не работи със ЗК, ако има значение. За мен нямаше, щото педи беше много учудена навремето защо искам да ходя на ортопед при положение че няма видими проблеми. И да - нямаше проблеми, но исках и ортопеда да каже.

# 118
Оф с това захранване нещата са ми много мътни. Чета все ралинчи мнения и препоръки,които се раминават не в дни, а в по няколко месеца. Аз още не съм решила какво ще правя, но засега смятам да кърмя поне 3 месеца, а след това да преминем на адаптирано мляко през 4-тия месец. Ивече през 5-тия бях решила да захранвам със заленчукови пюрета и кашички, защото знам,че някои бебета като опитат от плодовите и след това се мръщят на зеленчуковите. Разбира се, ще се конслултирам с периатъра преди да прибегна към каквото и да е след спирането на кърменето.Но,честно казано нямам търпение да порасне малкото човече и да почне да яде с лъжички и да пие от чашки и да стане още по-човечно  Laughing А и още нещо за захранването,аз пък знам,че точно в България е прието да се захранва късно - след 6-тия месец,а на доста други места по света било прието след 4-тия. Но не подкрепям това твърдение или което и да е друго,защото не съм наясно кое е добре и кое - не.

# 119
NKl, напротив, точно в България педиатрите масово препоръчват супер ранното захранване след 40-я ден.  Rolling Eyes Аз лично си изпатих от него и за мен е тотално безсмислено. Не го разбирам аз този подтик невръстни бебета да ядат като големи деца. Стомахчетата са им прекалено нежни за подобни експерименти, така че втори път няма да се излъжа  Wink Хич не ме вълнува ако ще и на 1 година чак да яде с лъжичка, по-важно ми е да е здраво.

Общи условия

Активация на акаунт